AJPESAgencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES je pravna oseba javnega prava. Ustanovitelj AJPES je Republika Slovenija) ima definitivno jajca.
Ko sem pred dnevi na WTF blogu bral zapis o tem, kako Ajpes nabira prispevke od podjetij, da bi organiziral srečanje svojih uslužbencev na Gorenjskem, sem se zgrozil. Sprva sem bil prepričan, da gre za šalo.
Vendar so me, uraden Ajpes žig, Ajpes transakcijski račun in glava dokumenta prepričali, da je to resna prošnja.

Ajpes prosi uspešna podjetja, da jim pomagajo pri organizaciji njihovega zasebnega piknika?? Uslužbenci Ajpesa z uradnim žigom in transakcijskim računom prosijo za prispevke za piknik?? WTF?? Ali se samo meni zdi ali pa je tukaj nekaj hudo narobe?

In danes na WTF blogu berem zapis – AJPES me je poklical zaradi objave…

Zanimiva mi je bila tudi izjava gospe, da niso poslali tega pisma vsem podjetim, ampak samo določenim. Po katerem ključu ste jih izbirali? Prometu? Dobičku? Plačanem davku? Čem?!? Sprašujem pa se, če je potem nekdo na AJPESU uporabil podatkovne zbirke, ki mogoče niso javnega namena, da je imel vir podatkov za poslati to pismo? Ne obtožujem, sprašujem se… ima AJPES interni nadzor uporabe podatkovih zbirk, kot policija?

Evo, cukrček za medije. Kdo bo prvi napisal zgodbo, kako se v sedanjosti nabira denar za službene piknike! In kako Ajpes, javna agencija, pošilja okrog uradne dokumente, uradne žige za svoje privat zadeve??!!
Minister, kaj pa vi pravite na ta način pobiranja denarja? Ali so samo izkoristili možnosti, ki jim jih ponuja sistem???

3 Responses to WTF Ajpes

 1. ALeš pravi:

  mhja….
  takle mamo v naši prelepi držvici…
  Vsak izkorišča resource kolikor jih ve in zna…
  Vsake toliko časa celo pride v javnost kak “škandal”…
  Dejansko pa nihče (vsaj ponavadi ne) ne odgovarja za dokazane napake oziroma storjena kazniva dejanja…

  Je pa še nekaj v naši prelepi držvici, določeni (npr.: policija, romi [cigani], in tisti ki imajo “veze”) si zelo urno posložujejo resourcov, ki dejansko niso njim osebno na voljo, za lastne osebne potrebe…

  Kaj nam storiti?
  Po mojem bi se moral zgledovat po italijanih in francozih, ko se zgodi nekaj “čudnega” gremo dobesedno na ulice in zahtevamo odgovore… samo če kdo mene vpraša… se to pri nas ne bo zgodilo nikoli (preveč je pomembno, kaj si bo pa sosed mislil o meni)
  LOL

 2. Dinozaver pravi:

  Sistem je res dober in ponuja veliko možnosti. Verjetno trenutna vlada ne bo oklevala s pripisovanjem zaslug za to. In prav je tako, hahahahaha…

 3. Pošljimo jim pismo, da bi radi imeli blogerski piknik. Morda nam pa kaj prispevajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.