had blog roni kordis had blog roni kordis

Zbiranje položnic za Janeza Janšo – jih bo res plačal?

Sram me je, da sem volila Janeza Janšo, je izjavila gospa na televiziji. Druga gospa pa je preveč ponosna, ker je to verjetno edino, kar ji še ostaja v življenju, da bi dala svoje položnice Janezu Janši, ki se je vehemento ponudil, da jih plača iz lastnega žepa, če mu jih poslanka Lipe, Barbara Žgajner Tavš, dostavi.
Stranka Lipa poziva nezadovoljne, ki se ne uvrščajo v skupino materialno zadovoljenih, vse tiste, katerim mesečni prejemki ne omogočajo sprotnega poravnavanja davčnih obveznosti do držve in istočasnega zadovoljevanja zdravih prehrambenih in družbenih navad, da posredujejo svoje položnice na PS LIPA, mi pa se zavezujemo, da bomo vse prejete položnice nemudoma posredovali našemu dobrotniku, spoštovanemu predsedniku Vlade.

Upam, da bodo upokojenci, za katere ta “Janez Janša Akcija” velja, zbrali svoje položnice in odrezke od ZPIZ-a, ki jih vsak mesec dobijo in jih poslali na stranko Lipa.
Izziv premierja so poimenovali ta “projekt”:

V stranki LIPA ocenjujemo, da reakcija predsednika Vlade, gospoda Janeza Janše in njegov odgovor na petkovo poslansko vprašanje poslanke PS LIPA Barbare Žgajner Tavš, pomeni cinizem brez primere. Prav tako v stranki LIPA ocenjujemo, da ta odgovor jasno nakazuje na njegovo nesposobnost vladanja in zavedanja pomena biti predsednik vlade Republike Slovenije

Vseeno bi bilo opozorilo na mestu, da pred tem plačate svoje položnice, kajti v čudeže jaz vseeno ne bi verjel!

 1. To velja za dve položnici, Lipa pa se dela norca in jih zbira na bale (vsaj kolikor je bilo videti na TV). Lipa sprva stvar sploh ni jemala resno, potem pa ko so jim iz premierovega kabineta poslali dve pismi, kje so položnice, so se pa le zganili. Jaz bi bolj kot Janšev predlog to označil kot cinizem, saj na prvi vtis izgleda, kot da namenoma hočejo razočarati ostale, katerim Janša ne bo plačal položnic.

 2. Me prav zanima če bo gospo kaj manj sram čez štiri leta, ko bo izvolila novo oblast.

  Teh dveh imaginarnih gospa, ki bi radi spremembe pa sedaj itak nikjer ni. Å e en prispevek v pod tag “blamaž levice”.

 3. tavševa lipicanka se spreneveda!

  v držvnem zboru je klobasala o 2 (dveh) položnicah, ki bi jih janša plačeval do konca mandata te vlade. hkrati je pozval tavševo, da naredi enako.

  blond kura je stisnila rit, se ustrašila za svoje €€€ in sedaj lipeti zbirajo položnice. kreteni na 2.

 4. Meni osebno se potezi obeh strani zdita popolnoma nesprejemljivi.

  Lipa išče simpatije in glasove med revnimi s tem, ko govori o nekih stiskah, namesto da bi namesto mahanja z položnicami dejansko predstavila ukrepe in programe za znižnje ekonomskih stisk, ne pa samo na veliko, kot pav mahala pred nosom z položnicami.

  Na drugi strani pa se mi odziv našega glavnega vladnega telebajska zdi sramotilen in šalabajzerski. S tem, ko ošabno in posmehljivo zavrne vprašanje socialne stiske z odgovorom “bom pa jaz plačal do konca ti dve položnici” izpade kot velik heroj. S to potezo pač elegantno pomete pod preprogo težve upokojencev in nasplošno nižjega razreda in izpade kot veliki dobrotnik iz Grosupljega.

  Seveda vse mačke, ki so že spregledale, takoj to potezo spregledajo, nakaj pa se jih še najde ki na to potezo primejo kot muhe na med.

  Da pa temu še ni konec, se pojavi nekaj dni kasneje v javnosti z prošnjo da mu preda položnici in še bolj drega v to sitacijo.

  Lipa pa kot velik populist ne ostane dolžna in naenkrat se mu njegova ošabnost obrne in mu bojo dostavili na kupe položnic. In tu se Janša in Tavševa vlečeta za jajce, vsi ki bodo posredovali položnice, pa se bodo seveda pod nosom obrisali za karkoli.

  Dobra je naša držva, ko je naš socialni in pokojninski program plača premierja (in morebiti poslancev?)

 5. meni se ta poteza zdi popolna neumnost…

  SHOWMANSHIP in nič drugega…tak način ne rešuje problemov…trka pa na neummnost ljudi (ovce)…

 6. Bomo videli kako se bo razpletno, če bo Janša res pristavil kakšen evro…

 7. eh, vsa ta nakladanja o položnicah, pa o revščini….mi gre že pošteno na tisto, česar kot ženska, nimam.
  Že vrsto let po poklicni dolžnosti pobliže spoznavam slovensko revščino in bi lahko marsikaj pokomentirala….
  Lahko pa rečem, da marsikdo, ki nima “nič”, pozablja, da je ta “nič” nastal zaradi razmetavanja denarja za cigarete in prepogoste obiske gostiln.
  V mestih je veliko upokojencev, ki životarijo v ogromnih stanovanjih. Ustrezne službe marsikomu predlagajo, naj svojega prodajao in se preselijo v manjšega, s preostankom denarja pa bi lahko več kot lagodno živeli še kdove koliko let.Enako je pri nas, na podeželju. Hiš, v katerih živi le eden, praviloma starejši, je več kot četrtina. Verjamem pa, da je z erno pokojnino težko to hišo vzdrževati, jo ogrevati in zanjo plačevati vse stroške. Istočasno pa smo nenehno priča, da otroci že omenjenih lastnikov nepremičnin gradijo svoje lastne hiše, kupujejo nova stanovanja- pa se zapufajo za nadaljnih 20-30 let. Zakaj?
  Če jih vprašam, pravijo, da raje “malo potrpijo” kot da bi prenašali starce ….
  Zadnjič sem bila zraven, ko je neka oseba z gromkim zmerjanjem zapustila prostore zavoda, kjer so ji predlagali prekvalifikacijo, ker za njen profil izobrazbe trenutno ni kakšnega pametnega dela. pa raje ležim doma, je bil njen odgovor.
  Ljudje velikokrat živijo preko svojih zmožnosti. To lahko trdim pri polni zavesti.
  Ali pa si rečejo- moram uživati, bo že kako.
  Sama imam 4 otroke, plača tudi ni idealna, vendar nikoli ne trdim, da živim slabo. Na morje ne hodim, ker enostavno ni denarja zato, je pa res, da namesto tega veliko pešačimo, kolesarimo, kar je, po drugi strani, prav tako koristno izkoriščen dopust, mar ne? Nihče ne kadi, pijače ne kupujem, vozim 10 let star Clio.
  Je pa res, da smo zgradili hišo v letih, ko nam je šla na roko inflacija. Istočasno pa je tudi res, da sem se preselila v kletne prostore, da bosta dva od otrok lahko imela rešen stanovanjski problem. Pa se je lani zgodilo, da smo zategadelj zamenjali kopalnico in ker so bile omarice še relativno ohranjene, smo rekli, da jih podarimo. Dala sem oglas in javi se neka družina, ki menda živi v težkih socialnih razmerah. a ko jih prosim, da pridejo po stvari takoj, dobim odgovor, da prej kot v 10 dneh ne, ker bodo na morju….
  Sklratka, stvari so relativne in menim, da so redki, predvsem so to družine, ki morajo skrbeti za bolnike, prizadete otroke….za katere lahko rečemo, da so revni….

  Marsikje so rezerve, zlasti še, če ima človek dvoje zdravih rok….

 8. Ko sem mojim znancem (Nemcem) in sorodnikom,ki jih imam v Nemčiji,povedala,koliko zaslužim po 25.letih delovne dobe in kako težko se pride do stanovanja,kupit pa ga ne more 85% zaposlenih,s tem,da sem bila 2xnagrajena za dobro in vestno delo,ko so videli,da še nimam regresa(ukradla ga je firma),so bili totalno zgroženi,kako lahko s tako plačo ,ob taki draginji sploh še živim kot samohranilka in kako nizke postavke socialne pomoči imamo!Kolegica v Avstraliji z eno hčerko je s socialno pomočjo plačala vse položnice,najemnino,od hčere socialno pomoč pa je vsak mesec celo prihranila,a ne vidite Slovenci,kam so nas pripeljali tajkuni in kradljivi direktorji???A hočete pravo razvito demokracijo in lepo življenje ali to bedo?? Tega vam ne bodo dale politike,ti isti direktorji,davčna se ne bo spremenila,če ne bomo mi kot narod rekli tej bedi”NE”!Mi krojimo svet,Nismo sužnji!!!
  Ko bomo to dojeli,bo šlo na bolje.
  Toliko o tem,kako smo podobni Nemčiji in celo Skandinaviji.
  Tako”evropsko” živi v Sloveniji le nekaj tajkunov,ki so pokradli denar držvljanov,ki je bil težko prigaran.
  Saj nas lahko prinašajo okrog,nam kradejo,maltretirajo,a na koncu jim bo sodil Bog.Tam ne bo izgovorov.
  Upajmo na bolje,če si bomo izborili,sicer ne bo nič.LPS

Komentarji so zaprti.