Sram me je, da sem volila Janeza Janšo, je izjavila gospa na televiziji. Druga gospa pa je preveč ponosna, ker je to verjetno edino, kar ji še ostaja v življenju, da bi dala svoje položnice Janezu Janši, ki se je vehemento ponudil, da jih plača iz lastnega žepa, če mu jih poslanka Lipe, Barbara Žgajner Tavš, dostavi.
Stranka Lipa poziva nezadovoljne, ki se ne uvrščajo v skupino materialno zadovoljenih, vse tiste, katerim mesečni prejemki ne omogočajo sprotnega poravnavanja davčnih obveznosti do držve in istočasnega zadovoljevanja zdravih prehrambenih in družbenih navad, da posredujejo svoje položnice na PS LIPA, mi pa se zavezujemo, da bomo vse prejete položnice nemudoma posredovali našemu dobrotniku, spoštovanemu predsedniku Vlade.

Upam, da bodo upokojenci, za katere ta “Janez Janša Akcija” velja, zbrali svoje položnice in odrezke od ZPIZ-a, ki jih vsak mesec dobijo in jih poslali na stranko Lipa.
Izziv premierja so poimenovali ta “projekt”:

V stranki LIPA ocenjujemo, da reakcija predsednika Vlade, gospoda Janeza Janše in njegov odgovor na petkovo poslansko vprašanje poslanke PS LIPA Barbare Žgajner Tavš, pomeni cinizem brez primere. Prav tako v stranki LIPA ocenjujemo, da ta odgovor jasno nakazuje na njegovo nesposobnost vladanja in zavedanja pomena biti predsednik vlade Republike Slovenije

Vseeno bi bilo opozorilo na mestu, da pred tem plačate svoje položnice, kajti v čudeže jaz vseeno ne bi verjel!