Zakaj moramo držvljani na referendumu, ki bo 22. junija, odločati o tem ali želimo 12+1 pokrajin? Ali ne bi bilo bolj preprosto, da bi nam, če nam že “kao” dajejo možnost, dali večjo izbiro. Da bi se držvljani resnično počutili kot v demokraciji in bi lahko izbirali med 6, 8, 10, 13, 14, 22, 321.. (vstavi poljubno število) pokrajin.
Cena referenduma ni zanemarljiva in denar bi bil lahko porabljen tudi na kakšen drug, bolj prijazen način. Glede na to, da ablast spreminja zakone po tekočem traku (smrtna kazen in podobno), je tale pokrajinski referendum povsem nesmiselno dejanje. Ker se med seboj niso znali uskladiti in ker bi imel rad vsak svojo korist od pokrajin, je treba dati tudi davkoplačevalcem, ki podpiramo in vzdžujemo držvo, možnost, da izrazimo svoje mnenje.
Kaj pa če bi raje sklicali referendum, če res potrebujemo referendum o pokrajinah?

Sam sem zelo PROTI temu vprašanju, ki bo zastavljeno na referendumu! Pa saj je bilo to pričakovano, kajne?

Denar, ki je namenjen izvedbi referenduma, naj se rajši uporabi, da bodo otroci, katerih starši jim ne bodo mogli omogočiti letovanja (zaradi nizkih dohodkov in bodo regres uporabili za nakup osnovnih potrebščin), letos občutili radosti morja!

7 Responses to Hočem svojo pokrajino – pokrajina v vsako vas

 1. coprnca pravi:

  ma dej, adijo pamet… tak referendum bo zihr padu… mogli bi ponudit recimo ene tri variante (če bi bilo več bi blo že preveč), precej različne in naj se folk odloča… jst sm proti tej razdelitvi, ker res ne vem kaj ima neka občina Loška dolina skupnega z občino Domžle… da ne omenjam tega, da potemtakem pademo v precej bogato regijo, kar pa sploh ne gre… Notranjska nima veze z obljubljanskim območjem…zmeri nas zaj…. grrr….

 2. Mikec pravi:

  Tako je, 3 milijone evrov bi lahko še kako koristno porabili, ironično morda za nov 8-kolesnik. Sicer pa že kar nekaj časa ni bilo pametnega referendumskega vprašanja…

 3. AzzQim pravi:

  Em, uveden je bil samo dosmrtni zapor, ne smrtna kazen. Sicer je pa referendum zgrešen, ker bi morala biti Slovenija kvečjemu ena pokrajina.

 4. markopigac pravi:

  Kaj mi bo pokrajina? Ce mam zdaj ze svojo obcino s katero se nic ne morem. Vse kar je potrebno uredit, moram na stari obcini..

 5. Se strinjam, Had, ne morejo ene deželice, ki je velika za eno klinčevo londonsko predmestje (pa da ne bo pomote, svojo držvo imam zelo rad in je ne bi zamenjal za kakšno drugo) delit na pokrajine. Saj se nam bodo smejali še vrabci na vejah…

 6. Saška pravi:

  Točno tako in pa tako:

 7. Marija pravi:

  Jaz se ne strinjam s tem, da bi bila Slovenija ena pokrajina, všeč mi je tista stara particija, ki je bila še pod Avstroogrsko: Kranjska, Å tajerska, Goriška, Dolenjska, približno. Slovenija je res majhna, ampak se zelo spreminja na teh majhnih razdaljah, zato se mi zdijo pokrajine (4 zgoraj omenjene) kar smiselne, da se poudari različne naravne danosti in tudi kulturo.

  To, kar se grejo naši voditelji, je seveda en sam miš mašovski pesek v oči. Sem proti referendumu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.