Zakaj moramo držvljani na referendumu, ki bo 22. junija, odločati o tem ali želimo 12+1 pokrajin? Ali ne bi bilo bolj preprosto, da bi nam, če nam že “kao” dajejo možnost, dali večjo izbiro. Da bi se držvljani resnično počutili kot v demokraciji in bi lahko izbirali med 6, 8, 10, 13, 14, 22, 321.. (vstavi poljubno število) pokrajin.
Cena referenduma ni zanemarljiva in denar bi bil lahko porabljen tudi na kakšen drug, bolj prijazen način. Glede na to, da ablast spreminja zakone po tekočem traku (smrtna kazen in podobno), je tale pokrajinski referendum povsem nesmiselno dejanje. Ker se med seboj niso znali uskladiti in ker bi imel rad vsak svojo korist od pokrajin, je treba dati tudi davkoplačevalcem, ki podpiramo in vzdžujemo držvo, možnost, da izrazimo svoje mnenje.
Kaj pa če bi raje sklicali referendum, če res potrebujemo referendum o pokrajinah?

Sam sem zelo PROTI temu vprašanju, ki bo zastavljeno na referendumu! Pa saj je bilo to pričakovano, kajne?

Denar, ki je namenjen izvedbi referenduma, naj se rajši uporabi, da bodo otroci, katerih starši jim ne bodo mogli omogočiti letovanja (zaradi nizkih dohodkov in bodo regres uporabili za nakup osnovnih potrebščin), letos občutili radosti morja!