Prave trave se ne spomnem več.. Tako nekako bi lahko parafraziral pesem skupine Videosex.
Vendar tole ni zapis namenjen “tisti” travi, oz. konoplji, ampak travi, ki je v travniku pred hišo.
In kje je problem? V tem, da imam namesto trave deteljo in marjetice!

Konec zime sem se odločil, da se letos resno lotim travnika okoli hiše. Načrti so bili veliki in misel na 8 mm visoko angleško travo je bila fantastična. Zgodaj spomladi sem izvedel nakup vseh potrebnih sestavin in v zapravil preko 180€ za seme trave, za razna gnojila, za sredstvo proti plevelu, za sredstvo proti mahu, za sredstvo za suho zemljo in sredstvo za vlažno zemljo.
Vse stvari sem naredil po navodilih in točno po načrtu. In kaj sem dobil? To, kar je na fotografijah!
Namesto trave imam deteljo in marjetice. Sicer je pogled povsem lep in marsikdo me je vprašal, če je to posajeno z namenom. In kakopak bo odgovor drugačen, kot da je! Sam pri sebi pa komaj čakam, da prižgem kosilnico in vse skupaj znižm na željenih 8mm. No, na žlost ni trava, ampak nekaj zelenega. Ampak za letos mi bo moralo tudi to zadostovati.

Za drugo leto pa imam boljše načrte. Namesto gnojil iz trgovine, bom uporabil gnoj iz bližnje kmetije. Namesto kupljenih semen trave bom šel k bližnjim kmetom po ostanke mrve in se bom šel ekološkega “travarja”. Mogoče bo uspeh kaj boljši, kot je letos! Ampak, takle mamo!

7 Responses to Moja trava ni prava trava

 1. ŽonPjer pravi:

  Je, je…zrasla bo Domačica Otava ;)

 2. Si. R. pravi:

  Ni lepšga, kot vrčt dekco na travnik in čitat knjige :-) Pa če so okol marjetice, frjolce ali kaj tretjega. samo, da ni kravjekov :-)

 3. Nick pravi:

  če s tem nisi zadovoljen, bo zate plastična trava še najboljša

 4. lazy pravi:

  Proti detelji pomaga duših. Sicer ne tisti vezan v amoniaku, ampak v obliki pripravka podobno kot gnojilo. Mal potreseš in deteljice se poslovijo……

 5. had pravi:

  @nick: nisem zadovoljen, ker sem se odlocil, da bom imel lepo, urejeno travo.. detelja in marjetice pac niso enako kot trava :)

  @lazy: tole je pa nekaj novega.. jaz sem bil preprican, da ravno detelje proizvajajo veliko dusika?
  bom se to preiskusil :)

 6. lazy pravi:

  Preverjen recept. Samo ne pretiravi, ker potem zažge tudi travo. Sem sam preveru….

 7. Nick pravi:

  Hja, zame je pa najlepše, če je trava sestavljena iz različnih “trav”, da ni tako grozno enolična. Tudi pri tebi nista zastopani samo marjetica in detelja. Poleg tega se časoma sestav sam od sebe spreminja in dokler ni pretirano mahu, vsaj jaz ne bi kaj dosti eksperimentiral in kompliciral :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.