Ponoči je zagorelo v hosting datacentru The Planet H1. Problem ja nastal za okoli 9,000 serverjev in 7,500 strank, ki niso več online!

In takole, kot je na sliki, je videti ena izmed strani, ki gostujejo pri Planetu. Nič kaj prijetno, če pomislim, da se to lahko zgodi vsaki domeni, kljub 99,99% zanesljivosti ki jo ponujajo nekateri ponudniki gostovanja!
had gostuje pri Domenci; kdotejebe, appleday in vsi ostali “projekti” pa pri Servage.net.

Upam, da ne pride do večera do požra, kajti danes ponoči bom končno naredil backupe vseh baz!

ideashower.jpg

9 Responses to Kaj se zgodi, ko hosting zagori

 1. Matej says:

  Backup, backup, backup ! Vsi to skozi govorimo, samo na žlost, ko nas kaj takega doleti tudi sami varnostnih kopij nimamo. :) V teh časih ko so trdi diski poceni imamo lahko en 500 GB disk samo za vse mogoče varnostne kopije. Å e kako sinhronizacijo se nastavi in je rešeno.

 2. ALeš says:

  ce backup ni na kolokaciji (se pravi da se disk nahaja fizicno vsaj par kilometrov stran od serverja) ni narejenega dosti v takem primeru :)
  Potem je pa ze vprasanje $$$

 3. ALeš says:

  pa še to…
  servage…. katastrofa od hostinga…
  Sem lani placal za eno leto, mel 1 mesec tam…
  katastrofa!

 4. Matej says:

  Seveda, to je prvi pogoj da je backup lociran če se da povsem drugje. Ti maš recimo gostovanje v ameriki, backup pa imaš doma na enem disku nekje ;).

 5. Roky says:

  Na servage ti priporočam, da delaš redne backupa ker fantje delajo zelo skope backupa, se mi je že naredilo da je enkrat kar pol datoteko manjkalo pa niso mogli nič narediti. Podobno izkušnjo je imel tudi prijatelj, kjer so mu sicer izgubljeno stran vrnili vendar v zelo starem stanju.

 6. smottt says:

  Servage je kul. Razen, če imaš kakšno dosti zahtevno stran z dosti obiska in zahtevno mysql bazo zadi, potem zna biti malo počasen :)

 7. Roky says:

  Ja, sej ne rečem, je čisto kul. Ampak za kaj bolj resnega pa odpade …

 8. sce says:

  Heh… zato pa jaz mojim strankam zagotavljam 100% dnevno backupiranje. Vsako jutro ob 4ih zjutraj se server poveže na backup strežnik v firmi. :)

 9. Miha J. says:

  Že delam backup :>

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.