Promet na obvoznici v Ljubljani se ustavi in za vožnjo od Ljubljane do Trojan porabiš natanko 3 ure.
Upam, da to ne postane stalnica na naših avtocestah! Policistov ni bilo nikjer. Po radiu so prosili voznike, da naj se ne ustavljajo zaradi fotografiranja gorečega tovornjaka! WTF??

In v koloni, ko ves razpizden stojiš, dobiš klic, ki ves razburjen razlaga, da je v Nuklearni elektrarni Krško počila neka cev in je povečano radioaktivno sevanje v Krškem in okolici. Da svetujejo, da se ljudje zadržujemo doma?? WTF??

To se zgodi, če nastane iz muhe slon, oz. če ljudje preveč površno berejo tekste EU issues alert after incident at Slovenian nuclear plant in potem je posledica – V jedrski elektrarni Krško zaradi okvare ustavili reaktor; v tujini zavladala prava panika, oz. če iz NEK-a pošljejo podatke, da gre za vajo, namesto za resničen dogodek in potem mediji ne vedo več, kaj se dogaja.

In potem sem začel razmišljati, kako bi bilo pri srcu tujcu, oz. človeku, ki ne razume povsem delovanja NEK-a, oz. teh elektrarn (da ne bo pomote, tudi sam nisem najbolj seznanjen s tem, vendar premorem vsaj košček zdravega razuma) in ki se je znašel v gužvi na cesti.
Vojna svetov, ki jo je realiziral Orson Welles je precej podobna temu, kar se je dogajalo včeraj.
Krško je eksplodiralo, ljudje so v paniki zapuščali domove. Na avtocesti se je naredil gužva, ves promet je obstal, bliž se kaos in razdejanje. Vesoljni potop je blizu.
Nekako tako bi lahko preko palca parafraziral vse skupaj.