had blog roni kordis had blog roni kordis

Dohodnina 2007

Ali ste včeraj plačali držvi, ker vas je financirala celo leto, dohodnino za leto 2007? Seveda tisti, ki ste ji kaj dolgovali in ste bili med srečnimi izbranci, ki smo v prvem svežnju dobili avtomatske izračune?
Jaz sem pozabil.
In zdajle nakazujem držvi, kar je njenega. In prvič se je zgodilo, da me je držva med letom financirala in nisem jaz njo, kajti do sedaj sem vedno dobil nazaj denar, ki sem ga zelo na hitro tudi porabil in ga vrnil držvi. Ampak tokrat je drugače.
Sicer pa še tri tedne in bomo imeli vinjete, in bom znesek, ki sem ga sedaj moral plačati držvi za dohodnino, imel povrnjen v parih mesecih, ko mi ne bo treba več plačevati cestnine. Samo eno vprašanje se mi pojavlja že nekaj časa. Kako se bo sedaj preverjale službene poti, kjer si do sedaj imel za dokazilo cestninski listek, sedaj pa boš lahko dnevno pisal neomejeno relacij, al kako?

  1. Neomejeno ravno ne moreš pisati, toliko da lahko realno prikažeš, da se toliko voziš …

  2. Kot da je bil do sedaj tisti listek kaj vreden… mnogi so nabirali listke kjerkoli so jih lahko dobili, samo da so pisali službene poti.

  3. @roky: to je res.. vendar sedaj si, ce si se vozil po avtocestah imel vsaj “alibi” v tem primeru, ce si dobil inspekcijo..

    @m: tudi to je res.. vendar sedaj se tega ne bo :)

  4. kakor da grejo vse službene poti v tej držvi preko avtoceste…neumno uprašanje!!!!

  5. @brukky: mogoce je res neumno.. ampak sam zelo redko vozim po katerikoli drugi cesti, kot po avtocesti.. in ker delam tudi precej sluzbenih kilometrov, se nisem niti pomislil, da bi sel po regionalnih.. seveda, je izhodisce, da sem zaposlen v ljubljani.. sicer, ce bi bil nekje v murski soboti, ali pa tolminu, bi bilo verjetno drugace..

Komentarji so zaprti.