had blog roni kordis had blog roni kordis

Kaj se zgodi, ko Bush v Slovenijo prileti

Zapremo vse ceste, kjer se bo Bush premikal, zapremo vsa parkirišča ob cestah, kjer bodo peljali Busha, omejimo gibanje ljudem okoli točk, kjer se bo gibal konvoj z Bushem, prepovemo gibanje ljudi na letališču, ko bo pristajal Air Force One z Bushem, itd..

“Za ves promet zaprta lokalna cesta Kokrica – Brdo – Britof, od 9. ure v ponedeljek do 17. ure v torek. Popolna zapora prometa na gorenjski avtocesti A2 na odseku od Podtabora do Vodic, na glavni cesti G2-104 Kranj – Mengeš, na odseku od Kranja do Spodnjega Brnika, na regionalni cesti R2-410 Kranj – Tržič, na odseku od Kranja do Kokrice, ter na lokalni cesti LC-183090 Polica – Kokrica. Zapora na teh cestah bo veljala od 18. do 22. ure v ponedeljek in od 13. do 17. ure v torek. Od 24. ure v nedeljo do 17. ure v torek bo na in ob vseh zgoraj navedenih cestah veljala prepoved parkiranja in ustavljanja vseh vozil. Policisti bodo vsa vozila, ki bodo parkirana na teh lokacijah, odstranili.”


Odlično.
Ko pride Bush v Slovenijo, pol Slovenije zapremo, da ga bodo lahko varno in brez zastojev prepeljali do Brda. Zanima me, koliko stane takšna zapora cest in vsi ostali stroški, kar jih je planirano za ta dan, ko bo Bush v Sloveniji. Ko sem na TV gledal Bushevo “domovanje” v Sloveniji, menuje s katerimi mu bodo postregli, sem se vprašal, če mogoče jaz živim v kakšni drugi, navidezni Sloveniji, kjer pa se ne cedita med in mleko, kot sta se na tistih posnetkih.
In statistični podatek, da živi 30% Slovencev na robu revščine, je samo še bolj boleč. Ampak to mora biti, saj vendar predsedujemo EU. Če ne bi bilo Busha v Slovenijo in če ne bi bilo dveh pripravljenih oddaj na RTV Slo, kjer so razlagali vse podrobnosti, kaj se vse dogaja v času predsedovanja EU, sploh ne bi imel občutka, da se kaj dogaja. No, razen prometne gužve v Ljubljani, ki je bila par dni, ko so se vozili gor in dol.
In kolikšna je cena predsedovanja EU? Ali bomo davkoplačevalci kdaj dobili točne podatke, koliko nas je to stalo? Ali pa bi nam, ki vse to financiramo, dali možnost, da dobimo kakšno protokolarno darilo, ali pa vsaj zastonj kosilo!
Sanja svinja kukuruz, al kukuruza nema!

 1. Najbolj žlostno pa je, da tele kurci, ki živijo v totalnem vakumu odločajo o usodi sveta.
  Naj gre med folk tko k so včasih delal veliki voditelji pa bo vidu kako in kaj. Včasih so kurca enostavno obglavl pa je blo rešeno, zdej ga pa v naftalin potunkajo.
  Bi blo bolš, da bi se en superračunalnik na podlagi vnešenih parametrov odločal o pomembnih stvareh, kakor takšni in podobni pajaci.

 2. Evo, zaradi bušmana smo danes ponoči prispeli na (ex)Brnik namesto ob 23:30, ob 2h zjutri! Dam’t.

 3. “Za ves promet zaprta lokalna cesta Kokrica – Brdo – Britof, od 9. ure v ponedeljek do 17. ure v torek. Popolna zapora prometa na gorenjski avtocesti A2 na odseku od Podtabora do Vodic, na glavni cesti G2-104 Kranj – Mengeš, na odseku od Kranja do Spodnjega Brnika, na regionalni cesti R2-410 Kranj – Tržič, na odseku od Kranja do Kokrice, ter na lokalni cesti LC-183090 Polica – Kokrica. Zapora na teh cestah bo veljala od 18. do 22. ure v ponedeljek in od 13. do 17. ure v torek. Od 24. ure v nedeljo do 17. ure v torek bo na in ob vseh zgoraj navedenih cestah veljala prepoved parkiranja in ustavljanja vseh vozil. Policisti bodo vsa vozila, ki bodo parkirana na teh lokacijah, odstranili.”

  Prepovedano ustavljanje pa še kaj danes zjutraj smo čakali kot budale v 2km koloni v obeh smereh proti letališču z lahkotp bi skoz avto fuknil ene 100 bomb saj ni blo o polcajih ne duha ne sluha.

 4. …je bil pa vseen hec, ko so nekateri člani nekega našega jako znanega žigažga benda na avtobusku, od aviona do letališča, skandirali: “No more Bush, no more bush…” Tuji potniki so se le pritajeno smehljali ali pa zabodeno gledali, hehe..

 5. Že res, da je Bush en kekec, a le zakaj ne bi kdo o njegovem obisku napisla tudi kaj lepega. Lahko bi blo ponosni, da se bo pri nas zgodilo veliko srečanje.

 6. Glede na to, da delajo nasi pajaci referndum za skoraj vsako odlocitev ki jo morajo sprejet..
  Zakaj niso naredil potem referenduma, kdo je za to, da bushman pride v slo?

 7. fračo? bo treba pa kaj bolj trdnega, pomoje ma trdo butico :)

 8. Sem na Brniku bral 2 strani dolgo varnostno okrožnico. Bemti, ko to bereš, imaš občutek, kot da bi bil cigan. :D :D

 9. No, mislu sm cigan kot navadn slovenc, ne Bush. Čeprov bi blo boljš lih kontra :P

  Aja, pa dons morjo na letališču delat vsi varnostniki, ki so tam zaposleni, tud tisti, ki imajo dopust. Bedno, a ne?

 10. Gopriški policisti so zaprli cesto v Brda, ker so napak razumeli navodila. (ali pa da ne bi zmanjkalo njihovih češenj press)

 11. Jah fino, da lahko spet sprejmemo Busha. Očitno ima rad Slovenijo, ker se pri nas lahko igra golf in smuča (pa še gorsko kolesarjenje nam ratuje bi rekla Nataša Briški). Moram reči, da me je ogled tega strašnega ekskluzivnega intervjuja včeraj spomnil na stavek iz Britain’s got talent : you’re so bad that you’re brilliant!

  Ampak, če pogledaš z dobre strani … amerikancem bo vsaj povedal, da je “Slovenia a very beautiful country, no traffic at all!”

  P.S.
  Zares se sprašujem, kdo ima večji IQ … Bush ali lipicanci? (Najbrž slednji … so šolani :P)

 12. Zaradi Busha moram zdajle oprati avto. Ker je bila cesta zaprta, sem moral čez blatno cesto skozi gozd. Ko pa sem šel ob štirih zjutraj domov, je bila cesta tik pred Brdom hinavsko zaprta, tako da sem moral nazaj in okrog Kranja v Naklo.

 13. Zaradi amerikancev bomo danes s sodelavci kakšno naduro naredili:) Že od 11h stojijo policaji na vseh cestah naokoli, vključno z makadamsko gozdno potjo, za katero smo mislili da bo prosta. Žal ne. Ob 15h pa predvidoma do 16:30 bo fiksna zapora vseh cest okoli poslovne cone v Å enčurju, tudi avta ne smeš pustiti na drugi strani in prečkati peš:)

 14. samo res, mene tudi zanima kakšen bo kaj OPRIJEMLJIV učinek predsedovanja in tega obiska…(zakaj imam občutek, da je to retorično vprašanje)…

  bom pa še eno o referemdumih vrgel…koji kuratz volimo/volijo politike, ki potem za vsak dreck grejo vprašat kaj naj delajo…POLITIKA je samemu sebi namen…

  ja, jezijo me…

 15. aja, fino vprašanje včeraj v studio city…od bush obiska bomo imeli samo zapore na cesti…

Komentarji so zaprti.