had blog roni kordis had blog roni kordis

Apple iPhone 3G – 8GB – $199 – 16GB – $299

Apple iPhone 3G, bo imel smešno nizko ceno, vsaj tako je včeraj Steve Jobs oznanil v San Franciscu. Cene naj bi bile – 8GB – $199 in 16GB – $299 in glede na nizko vrednost dolarja, bo tole zelo dostopna zadevca.
In kaj bo ponujal iPhone?
3G, ki je 2.8x hitrejši kot EDGE, vgrajen GPS, boljšo avtonomijo baterije (300 ur standby – 10 ur čas pogovora v 2G omrežju in 5 ur pogovora v 3G omrežju)
Na voljo od 11. julija v 22 držvah, Slovenije na žlost ni zraven (niti med coming soon)!

 1. Had, 200 $ je za dvoletno vezavo z AT&T, kjer je mesečni plan cca 60 $, … nekaj podobnega kot pri Tušmobilovem paketu 50i, torej ;)

  Ne vem pa koliko bo koštal novi iPhone brez vezave, ker baje bo to tudi možno (če prav razumem “sold separately”)!!!

 2. S samo zaščito iPhone-ov je bilo rečeno, da se Apple ne bo več ukvarjal, tako da je to možnost sedaj prepustil mobilnim operaterjem, da se sami znajdejo. Kar se vezave tiče že sedaj ni bilo problema – obstoječi 8 GB model, naprodaj za 399$ je bilo zaradi nizkega dolarja možno dobiti za 260€, torej novi model za 130€ :)

 3. @urosbe
  S to razliko, da si do sedaj iPhone lahko kupil za 399$, ga odnesel domov in ga šele aktiviral doma – ali pa ga nisi aktiviral, temveč razbil zaščito. Zato se dosedaj pri nakupu iPhone-a ni bilo treba potrebno na operaterja.

  Po novem planu bi iPhone (za ceno 199$) treba kupiti in aktivirati (torej tudi podpisati pogodbo) v Apple-ovi trgovini ali trgovini operaterja. Torej se bo za vsak 3G iPhone nekdo na operaterja obvezno moral vezati za 2 leti. Zato močno dvomim, da bodo 3G iPhone-i na črnem trgu tako množično dostopni kot so bili prejšnji modeli.

 4. [em]popravek, zadnjji stavek prvega odstavka:[/em] .. ni bilo potrebno vezati na operaterja.

 5. Tega si v praksi ne predstavljam. Pomisli, koliko ljudi je stalo v vrstah pred Apple trgovinami lansko leto, ko so štartali s prodajo iPhone-a. V zelo kratkem času je bilo prodanih pol milijona telefonov oz. do danes baje 6 mio. Postopek, ki ga omenjaš, pravijo da bi na kupca trajal dobrih 10 minut. Če je neka Apple trgovina odprta 12 ur, imajo po 4 prodajalce, ki hkrati sklepajo pogodbe s kupci, to nanese slabih 300 prodanih telefonov dnevno oz. 1500 prodanih tedensko v eni trgovini takšnega obsega. Koliko takšnih trgovin bi moralo biti, da bi pohendlali vse čakajoče kupce. Težko verjamem, da bodo to prakticirali.

 6. Včasih dobim kr manjvrednostni kompleks kot držvljanj majcene nepoznane držvice. Naša soseda je Italija, Avstrija, ki sta obe tapravi velesili. Kaj je pa Slovenija? Å e do nedavnega neka kurčeva dežela hlapcev in dekel. Å koda, ker se nisem rodil 200km navzgor ali desno od te slovenske kure. Vse novo pride v Slovenijo z nekajletnim zamikom. Kurc pa ta Slovenija. Å e google adsense nimamo. iPohon bo pršu ob svetem nikoli… kr neki pa ta Slovenija prokleta.

  Jaz se bom čez nekaj let zagotovo preseli in (upam) dobil držvljanstvo kakšne večje, bolj razvite držve..

  Aja, pa da ne omenim kakšne so plače, čisto balkanske, cene pa so evropske, oooooo to pa so že zrihtal napši kuharji, peki, mesarji…takim gre v Sloveniji najboljš…

  Mal sm zabluzio, pa vseeno…

  HOČEM iPhone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. @janko: v drzavi, kjer se cedita med in mleko, pa ja ne bo problem, da bi ne skocili v tujino po nakupih.. v bistvu nam tako drzava da vedeti, da se moramo izobrazevati in hoditi v tujino, da vidimo, kako lepo nam je :)

  /joke off

  strinjam se.. nisi zabluzil.. taksna je kruta slovenska realnost.. ampak pomembno je, da imamo gospodarsko rast :)

 8. janko: Kako misliš, Google Adsense nimamo? Jaz na svojih straneh že pol leta dinarčke nabiram, sedaj sem nekje na slabi polovici do prvih 100$. Tudi kuverto po pošti iz Google-a sem že dobil s PIN kodo.

 9. @urosbe: vsebino imas v anglescini :) v slovenscini se pa prikazujejo samo “charity oglasi” :)

 10. @had: Jap, to se pa strinjam – na strani s slovensko vsebino, kjer bi človek pričakoval slovenske oglase, so angleški, ampak sem mislil, da je to povezano s kakšnih meta tag-om, ki imam napačno nastavljenega. Kako je pa v Gmail-u možno, da se prikazujejo slovenski?

 11. Prebrala sem že 101 članek o tem novem iPhonu. Samo nisem si pa čisto na jasnem… A to bodo odklenjeni, da bi ga prnese kakšna “teta iz Amerike” ali bo potrebno skleniti naročnino? Kako naj bi bilo pa pri severnih sosedih? Brez naročnine ali z naročnino?

 12. 3G tudi HSDPA!!

  Angleca če si prebrala 101 članek potem je ziher nekje pisalo da je ta cena v bistvu subvencionirana in rabiš pogodbo z operaterjem. Se pa strinjam da je precejšen nateg takšno komuniciranje, češ da stane 199$, ko pa se moreš v bistvu zavezat za dve leti. AT&T je pa celo dvignil mesečno naročnino.

  Pomoje z odklepanjem ne bo velikega problema. Tudi na črnih trgih se ga bo dalo dobit, ni strahu. Se bo že našla pot. V Sloveniji pa ga baje lahko pričakujemo šele ko bodo naši nesposobni predstavniki Appla porihtali vsaj slovenski iTunes in pokazali Applu da obstajamo – kar je najbrž nikoli.

  Bo pa zanimivo videt, če bo res tako dostopen vsem, kako ga bo imel vsak drug papak in ne več samo japiji in tech freaki.

 13. > Davorin – komentira:
  > 10.06.2008 ob 7:08
  >
  > Ne vem pa koliko bo koštal novi iPhone brez vezave, ker baje bo to tudi možno (če prav razumem “sold separately”)!!!

  S temle “Sold separately” imas verjetno v mislih napis pod reklamo na Apple strani …

  Tocno pise tole:
  Based on 3G and EDGE testing. Actual speeds vary by site conditions. Based on iPhone 3G (8GB) and first-generation iPhone (8GB) purchases. Requires new 2-year AT&T rate plan, sold separately.

  Jaz to razumem, kot da je 2-letna pogodba “sold separately”, torej, da ni vkljucena v ceni 199 oz. 299 U$D…

  Lp
  Thomas

 14. Mislite, da ima Tuš nekaj za bregom?

  Zadnje čase vsevečkrat zasledim to reklamo.

 15. @Miha J
  Verjetno so njihovi pravniki prišli do zaključka, da lahko prodajajo iPhone — le reklamirati ga ne smejo.

  Močno pa dvomim, da se reklama nanaša na 3G iPhone :).. Verjetno so se uspeli dokopali do kamiona starih modelov..

 16. Mi lahko obrazložite, kako je možno, da VodafoneIT prodaja telefon za 500€, ko pa pravijo, da bo največja cena po vsem svetu 200$, kar pomeni malo pod 130€. Torej gre tukaj za prvovrstni nateg enega ali pa drugega. Če ta cena drži ob vezavi, potem ga v prosti prodaji očitno ne bodo smeli prodajati. Glede na to, da so predstavljal to v Ameriki, pa ne verjamem, da bi hoteli nategovati ljudi, kajti tožbe so tam zelo hude!

 17. telefon se dobi v italiji že za 199€ 16gb na TRE (3) raje ga kupite v trgovini kot na internetu da vam ga pošljejo iz anglije ali amerike ker so prijateljico ogoljufali za 420€

 18. iPhone 3G 16GB sploh niso vec v prodaji… Vsaj kolikor je meni znano… Stari model je samo se v 8 GB razlicici… 16 in 32GB pa so novi iPhone 3GS …

  Tale cena, ki si jo napisal (199€) velja verjetno ob sklenitvi narocniskega razmerja… ali pa je kaksna obvezna mesecna poraba pri predplacniskem paketu…

  Lp
  Thomas

Komentarji so zaprti.