Prednosti življenja na vasi so velike. Vendar ima takšno življenje tudi slabosti. Recimo v primeru izbire ponudnika interneta, oz. TV programov, je izbira takšna, kot je bila v času socializma. Avto Zastava 101 si dobil v vseh barvah, če je bila ta barva bela!
In tudi jaz imam samo enega ponudnika interneta in TV programov. In kljub temu, da imam preko 70 programov (btw. a to res kdo potrebuje), sem včeraj zvečer “popizdil”. Namreč nogomet, kolikor ga spremljam, gledam vedno na HTV! Energično komentiranje, vedno zanimivo in predvsem evforično, kot se za nogomet spodobi. Ne spremljam nogometa na RAI, ali ORF, ali kaj vem kje vsega še prenašajo. Tudi na TV3 ga ne spremljam!
In včeraj se je zgodilo, kar nisem pričakoval. Namreč HTV je bil “scramblan”, oz. šumenje, kot smo včasih rekli.

In se mi je zastavilo vprašanje, zakaj hudiča je “zatemnenjen” HTV program, ostali, ki pa so prenašali nogomet, pa niso bili? Kdo je temu kriv? Oz. zakaj se naredi takšna poteza?
Nekako sem bil prepričan, da v tej naročnini, ki jo plačujem kabelskemu operaterju tudi pokrivam stroške teh programov. Ampak očitno sem se motil, kajti sem brez najboljšega, kar sem pričakoval. Ali je to zahteval TV3, ki ima ekskluzivo v Sloveniji pri prenosih tekem Euro2008? In bodo s tem zaslužili manj oglaševalskega denarja, če bomo Slovenci gledali tekme na tistih programih, ki se nam zdijo boljši? Ali nimam pravice do lastne odločitve, kaj in kako bom počel v svojem prostem času? Ali pa mogoče kršim kakšne avtorske pravice, ker spremljam TV program tuje TV hiše??

Narobe svet, ki ga nekako ne morem razumeti. V čem je poanta tega temnenja programov? Če že ponudnik kabelske TV stori to, potem naj zatemni vse prenose nogometa, ne pa da se to stori samo HTV-ju!

Tole manjka našim komentatorjem!
Mladen Delic – Jeli to moguce?