Večno vprašanje, kam na počitnice, se začne pojavljati v začetku junija. Glede na letošnje vremenske razmere, ki so vse prej kot “počitniške”, je bilo to vprašanje precej časa, vsaj zame, na stranskem tiru.
Ker smo v Kavranu podrli hiško, je iskanje počitniške destinacije velik problem. Želim si udobja in želim si miru in hočem internet! Seveda je zaželjena tudi nizka cena! Sem zahtevna stranka? Ali imam samo nemogoče želje?
Ko gledam first minute – last minute ponudbe počitnic, ugotovim, da se cene začnejo nekje pri 400€/osebo/teden in gredo precej višje. Tem cenam je treba prišteti še raznorazne takse, gorivo, napitnine in podobno. In ker je cena pomemben faktor pri počitnicah, je te stroške potrebno vključiti v ceno.

Po drugi strani pa so mi všeč otoki – Hvar, Korčula, Brač, kamor grem lahko s svojim avtom in sem odvisen samo od sebe, vendar so cene povsem primerljive s tujimi destinacijami z letalskim prevozom. Ko primerjam cene z lanskim letom, ugotovim, da so šle vse gor v povprečju za 100€.
Tako se zaciklam, ko se ne morem odločiti kam bi šel! Še najbolj mi diši varianta, da se vsedeva v avto in odpeljeva in kjer se nama bo zdelo “kul”, se ustaviva in poiščeva apartma, hotel, sobo. Po drugi strani pa bi mi že prav pošteno prijal teden ali dva ležnja na soncu, lenarjenja in predvsem počitka s kakšno knjigo v roki.

In spet brskam po ponudbah agencij, ki so vse več ali manj podobne.

Ideje, nasveti, predlogi so na tem mestu zaželjeni! Kam greš TI na dopust?

12 Responses to Kam na počitnice?

 1. exorciser pravi:

  zanimivo, mislim bravo, ko si v ceno poleg taks, goriva in ostalih stroškov prištel še napitnino.

 2. had pravi:

  @excorsiser: hmm.. saj se mogoce slisi smesno, vendar niti ni :)

  1. DOPLAČILA: – luške takse in zavarovanje prtljage 95 EUR – dodatek na gorivo: 25 EUR – avtobusni transfer in avtobusni izlet po Krfu (neobvezno doplačilo) – napitnine (obvezno doplačilo na ladji:30 €/odrasli in 15 € otroci od 14.-17.leta)

  2. Doplačilo : Napitnine cca 45 eur

  3. Obvezno doplačilo napitnine 65 €/osebo

  4. Napitnine (lokalni vodnik in šofer) 35 EUR

  5. Obvezno doplačilo: napitnine

 3. PiPi pravi:

  Mi smo se letos odlocili za klasicno prikolico ( direktna ponudba Adrie http://www.adria-holidays.net/ , imajo pa tudi mobilne hiske, to bi tudi enkrat probal ) in, ker smo se to odlocili februarja + preko neta, je bil popust 30%, kar znese za deset dni nekaj cez 500 EUR, kar se mi zdi super poceni napram lani, ko sem placal 1700 EUR za povprecen hotel za 2 odrasla + dva mala otroka – pol penzion ( 10 dni ) ogromna razlika … na vsake toliko casa pase klasicna prkolica, pomivanje posode/tusiranje v skupnih prostorih, folk je vseeno bolj sproscen kot pa v hotelih, kjer najdes veliko zafnanih druzin, s problematicno samopodobo :)

  .::PiPi::.

 4. Klemen pravi:

  Tudi sam že lep čas iščem kakšno ponudbo. Zanimivo se mi zdi to, da so cene http://www.firstminute.si in recimo Kompasa čisto primerljive, vendar mi ne diši 400 € za teden dni počitnic + vsaj 100 € stroškov in taks po osebi – kot si omenil.

  Z ladjo ne grem več v Grčijo, ni šans, vsaj ne kot palubni potnik (kabina je pa svinjsko draga). Glede avtobusnega transferja po Krfu….tam sem bil lani in bolj se ti splača najeti dva skuterja (10 € / dan) ali pa kakšnega Kio Picantota s klimo za 30 € / dan. Je pa luštn otok… ;)

 5. vasija pravi:

  jap… mas prav… najboljse je se kr nekam odpelat in ce ti je vsec ostanes – imas pa vedno moznost, da kadarkoli ti vec ni, da gres… to vsekakor ne moras naredit, ce gres na neke “organizirane” pocitnice…

 6. truman pravi:

  Ljudje v Sloveniji ponavadi jamrajo kako je vsa drago, a na knocu vsi majo keš za dopust…ker se folk zadolži s krediti.

 7. had pravi:

  @truman: to je vse res.. ampak clovek si mora vzeti oddih in izpreci iz vsega.. :)

 8. Leo pravi:

  A ti pa še ne dopustu ne moreš brez interneta! Grozno kako je folk zasovjen!

 9. spletko pravi:

  Z mojo bolš polovičko letos šibava v Grčijo, natančneje na otok THASSOS.
  Cena: 700€/osebo
  Odhod: letališče Munchen
  Trajanje: 14 dni
  Agencija: TUI Austrija

 10. pa če bi enkrat za spremembo pozabil na hotele in poksusil s kampiranjem?

 11. Mitja pravi:

  Sam grem na morje s kolegi v kamp na blef. In na SLOVENSKO obalo seveda. Niti prestopim ne več meje s Republiko Hrvaško, če to ne bo zares pomemben faktor.

  Kot ti je predlagal že Alex… Ni lepšega kot kampiranje. In če se po možnosti na takšno avanturo podaš na avtoštop. Super!

 12. exorciser pravi:

  Jaz pa letos v Å anijo, natančneje otok Ibiza. Cena okoli 800 z letališko takso, nek povprečni (vsaj upam) hotel. Je pa res, da sem celo leto varčeval oziroma je držva zame (dohodnina :D ). O tem koliko denarja za sabo pa raje nebi :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.