Dost mam skrivalnic, ki se jih gredo z mojim, oz. našim davkoplačevalskim denarjem! Dost mam obtoževanj in podtikanj, da bi odvrnili pozornost stran od preiskave! Dost mam “oznak strogo zaupno”, če jih “jaz financiram” in še vedno ne vem, kaj bomo dobili! Dost mam igric, ki se jih gredo politiki, ki smo jih mi izvolili!

22.01.2007 sem se v zapisu Erjavec, bye bye spraševal sledeče:

Vendar mene, kot davkoplačevalca zanima par stvari:
– kako je lahko javni razpis, za nakup vojaške opreme, tako skrivnosten, oz. je tak nakup tajna, ki je dostopna samo poslancem, ki so orodje v naših rokah (ja, sanja svinja kukuruz)
– kdaj bo Kosova komisija preverila, kaj se dogaja pri tem nakupu, ker tole vse skupaj smrdi na daleč
– kaj smo sploh nabavili? Glede na to, da se je minister spretno izmikal konkretnim odgovorom, me zanima, kdo sploh ve zakaj se je šlo v tem nakupu
– kdaj bomo dobili prve Patrie in zakaj ne smemo davkoplačevalci tega izvedeti? A ne bo šel naš denar za to?


In v tem letu in pol, se stvari niso premaknile nikamor naprej! Ravno obratno, sedaj Erjavec in Jelinčič poskušata celotno zgodbo obrniti in prikazati, da je kriva za to Sistemska tehnika, ker ni dobila tega posla!

In ko berem današnje članke:
Finski preiskovalci na tožilstvu – Tožilstvo vedelo za korupcijo že leta 2007? (vir)
Ob Fincih ima Erjavec za vratom še Šoltesa: Finski policisti opravili pogovore s slovenskimi organi (vir)
Afera Patria: Na vrhovnem držvnem tožilstvu potekajo pogovori s finskimi preiskovalci (vir)
Ustanovljena posebna skupina (vir)

se vprašam, minister Erjavec, glede na to (vir)

Erjavec je dodal, da pogodba ministrstva s finskim podjetjem vsebuje protikorupcijske klavzule, ki v skrajnem primeru pomenijo tudi to, da bo posel v celoti razveljavljen, če bodo odkrili nepravilnosti. Pogodba ščiti davkoplačevalce in ministra, je dejal Erjavec in dodal, da so v pogodbi varovalke tudi, če posel ne bo realiziran, če ne bodo izvedene protidobave, če ne bo zaposlitev, ki so bile dogovorjene, če tretjina vozila ne bo proizvedenega v Sloveniji in tako naprej.

kdaj lahko pričakujemo, da se ta zgodba konča in se prekine pogodba? Ali pa je teh 200 mio in “kusur” € povsem nepomembnih za Slovenijo??!!

Ali si res želim preveč, če si želim transparentno držvo? Moj dedek bi rekel:”Ali smo se za to borili?