Aretacija Boštjana Penka in Ivana Zidarja je sovpadala z “nočjo dolgih nožev” iz leta 1934. Vendar so se v tem primeru, vsaj tako poroča 24ur, organi pregona zmotili!
Operacija Čista lopata, ki je trenutni ablasti prinesla precej volilnih točk, je ostala nerazrešena. In ker Slovenskemu tedniku zmanjkuje “municije”, vsaj po zadnji številki sodeč, ko nimajo za napisati niti ene pametne novice več, je potrebno spet iti malce nad Zidarja! Dobil je predor Markovec, odpira predor Šentvid in je tajkun. In to se obrestuje!
Ampak nekoč se bodo ljudje začeli zavedati, da se ogenj ne gasi z ognjem. Da človek, ki ima zaposlenih več 1000 ljudi, ni samo tajkun, ampak je uspešen podjetnik, kljub dejstvu, da večino projektov opravi za držvo. Ampak za to si je kriva držva sama in njeni razpisni pogoji. Mogoče je ablast ugotovila, da davkoplačevalce zanimajo Patrie, da nas zanima kaj se nabavlja pod oznako strogo zaupano in da bo težko vse skupaj pomesti pod preprogo.
Zidar in ostali direktorji so samo pesek v oči, pred dolgim vročim poletjem, ki se bo prevesil v predvolilno klanje.
In danes končujemo s predsedovanjem EU, za katero je šlo preko 62 milijonov Eurov!
Koliko otrok, ki še nikoli niso videli morja, oz. koliko ogroženih družin in starostnikov, bi lahko za ta denar peljali na morje??
In kaj imamo od predsedovanja EU? Bolj malo, oz. vsaj jaz ne vidim posebnosti in prednosti. No, bile so zaprte ceste, po tem se bom najbolj spominjali tega časa. Vse ostalo pa je bilo za nas, držvljane Slovenije, ki smo vse to financirali, zaprto! Ko so udeleženci uživali v gostijah, se je zunaj protokolarnih objektov odvijalo normalno življenje držvljanov Slovenije. Vendar to itak nikogar ne zanima!