had blog roni kordis had blog roni kordis

Organi pregona naj bi se ‘zmotili’

Aretacija Boštjana Penka in Ivana Zidarja je sovpadala z “nočjo dolgih nožev” iz leta 1934. Vendar so se v tem primeru, vsaj tako poroča 24ur, organi pregona zmotili!
Operacija Čista lopata, ki je trenutni ablasti prinesla precej volilnih točk, je ostala nerazrešena. In ker Slovenskemu tedniku zmanjkuje “municije”, vsaj po zadnji številki sodeč, ko nimajo za napisati niti ene pametne novice več, je potrebno spet iti malce nad Zidarja! Dobil je predor Markovec, odpira predor Šentvid in je tajkun. In to se obrestuje!
Ampak nekoč se bodo ljudje začeli zavedati, da se ogenj ne gasi z ognjem. Da človek, ki ima zaposlenih več 1000 ljudi, ni samo tajkun, ampak je uspešen podjetnik, kljub dejstvu, da večino projektov opravi za držvo. Ampak za to si je kriva držva sama in njeni razpisni pogoji. Mogoče je ablast ugotovila, da davkoplačevalce zanimajo Patrie, da nas zanima kaj se nabavlja pod oznako strogo zaupano in da bo težko vse skupaj pomesti pod preprogo.
Zidar in ostali direktorji so samo pesek v oči, pred dolgim vročim poletjem, ki se bo prevesil v predvolilno klanje.
In danes končujemo s predsedovanjem EU, za katero je šlo preko 62 milijonov Eurov!
Koliko otrok, ki še nikoli niso videli morja, oz. koliko ogroženih družin in starostnikov, bi lahko za ta denar peljali na morje??
In kaj imamo od predsedovanja EU? Bolj malo, oz. vsaj jaz ne vidim posebnosti in prednosti. No, bile so zaprte ceste, po tem se bom najbolj spominjali tega časa. Vse ostalo pa je bilo za nas, držvljane Slovenije, ki smo vse to financirali, zaprto! Ko so udeleženci uživali v gostijah, se je zunaj protokolarnih objektov odvijalo normalno življenje držvljanov Slovenije. Vendar to itak nikogar ne zanima!

 1. Zeh, če bi bili na “ablasti” ZAHEC bi verjetno na ves glas razglašal koliko koristi nam je preneslo predsedovanje EU.

  Aja, pa za to da grejo otroci na morje so odgovorni njihovi starši ne držva…

  Trenutna vlada ni bohve kaj, ampak še vedno bolje kot da pridejo na oblast levičaji in uvedejo še večji socializem kot ga imamo sedaj…

 2. @andrej: pred stirimi leti so ljudje rekli, dajmo jim moznost.. naj pokazejo, kaj znajo.. imeli so stiri leta casa, da bi se dokazali, da bi pokazali, kaj znajo.. in se ti zdi, da je bil res taksen preskok, kot so obljubljali? se pri nas cedita med in mleko?

  predsedovanje eu je druga zgodba.. zakaj se hvaliti z necim, kar smo placali mi? zakaj delati iluzije na tem? kdorkoli bi bil na ablasti, bi si o predsedovanju mislil isto! in seveda imam pravico do svojega mnenja, kajne :)

  seveda so odgovorni starsi, da otroci ne gredo na morje.. kot tudi “penzionisti”, ki so garali celo zivljenje, pa s svojimi 400€ ne morejo iti na morje, kajne?
  drzava ne ustvarja pogojev, ki bi bili prijazni do drzavljanov.. to je napaka! in posledicno je manj otrok.. in posledicno bo manj delovne sile.. in posledicno ne bo vec pokojnin.. zelo preprosta logika..

  a ti temu, kar imamo sedaj, pravis socializem? jaz temu pravim kvazi turbo kapitalizem..

  razlicni ljudje, razlicni pogledi

 3. Kar je preveč, je pa preveč. A zdaj je pa že Janša kriv, če je bil termin našega predsedovanja znan že ob pristopu kEU

 4. @anonymous:
  “In danes končujemo s predsedovanjem EU, za katero je šlo preko 62 milijonov Eurov!
  Koliko otrok, ki še nikoli niso videli morja, oz. koliko ogroženih družin in starostnikov, bi lahko za ta denar peljali na morje??
  In kaj imamo od predsedovanja EU? Bolj malo, oz. vsaj jaz ne vidim posebnosti in prednosti. No, bile so zaprte ceste, po tem se bom najbolj spominjali tega časa. Vse ostalo pa je bilo za nas, držvljane Slovenije, ki smo vse to financirali, zaprto! Ko so udeleženci uživali v gostijah, se je zunaj protokolarnih objektov odvijalo normalno življenje držvljanov Slovenije. Vendar to itak nikogar ne zanima!”

  kje je tukaj napisano, da je cesa kriv janez jansa??? mi lahko pokazes prosim? LOOOL

  nasmejal pa si me!

 5. zakaj pa boštjan penko?

  predsedovanje EU je pa kot vsaka taka visokopolitična ceremonija, eni se imajo lepo, drugi pa gledajo kako se eni imajo lepo…aja, pa gora keša gre za to…to je to…žl…

 6. Avstrijci so izračunali, da so že začasa svojega predsedovanja zapravljen denar prinesli notri, koliko ga bodo šele dolgoročno.

  Ne vidim razloga, da je kaj drugače pri nas. Nenazadnje so se množice navdušile nad lepotami Slovenije iz prve roke in turizmu se bo to močno poznalo.

 7. Mene zanimajo tri tocke:

  – To pomeni, da danes lahko vsakogar priprejo brez razloga?
  – Koliko znaša odškodnina za nastalo škodo takega manevra?
  – Kdo bo odgovarjal? (Poleg odškodnine držve)

  Samo to.

 8. Kako pa veš da so ju prijeli brez razloga? To je rekel Čeferin, odvetnik aretiranih, ki bi bil neumen, če bi govoril drugače. Policija sploh še ni dala izjave oz. ima menda ravno zdaj tiskovko.

 9. @matjaz: to, da nacionalka in vodusek cakata s pripravljenim tekstom je zgolj in samo plod dobrega in ucinkovitega dela, kajne?

  glede na to, da policija ne daje izjav je pa vse skupaj se precej bolj cudno.. le zakaj?

  mnozice so so navdusile nad slovenijo, ker so imele vse placano in vse organizirano.. bomo videli, kaksna bo bilanca :) turisticna :)

 10. Preberi si še enkrat kaj pišejo o dogodku glavne medijske hiše v držvi zdaj, ko je mnenje podala še druga stran.

 11. glavne medijske hise? katere pa so to? slovenski tednik? reporter?
  ‘Lisice odstranjevali z nožem’
  Boštjan Penko je prepričan, da je šlo pri aretaciji za osebno maščevanje. Ivan Zidar mu je res izročil fotokopije spisa o zadevi Fiesa.
  http://24ur.com/novice/slovenija/penko-in-zidar-ze-na-prostosti.html

  Pri Penku našli kopije dokumentacije
  Zidar ogorčen nad ravnanjem policije

  Policisti so ga v nedeljo ob 15. uri vklenili v posebne zatezne lisice, ko je odhajal s sestanka z Zidarjem, je povedal in dodal, da so morali lisice nato odpirati s kleščami oz. rezati z lovskim nožem, saj jih drugače ni bilo mogoče spraviti z rok. Z marico so ga prepeljali na sektor za gospodarsko kriminaliteto ljubljanske policijske uprave, kamor sta prišla tudi direktor kriminalistične policije Jevšek in član skupine držvnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala. Po nekaj urah mu je bila izdana odločba o odvzemu prostosti in pridržnju, je pojasnil in dodal, da so ga nato odpeljali na kriminalistično tehniko, kjer so opravili vsi identifikacijski postopki, vključno z odvzemom vzorca DNK.

  “V pridržnju sem bil skupaj približno 15 ur. Po tem času so me izpustili, ne da bi z mano opravili informativni razgovor, niti nisem bil zaslišan niti me niso pripeljali pred sodnika, čeprav sem od začetka postopka izrecno vztrajal pri tem, da nemudoma pojasnim vse okoliščine obravnavnih dogodkov,” je povedal.

  o rtvslo pa ne bom izgubljal besed..

 12. In kje si ti v teh 6 mesecih videl zaprte ceste zaradi predsedovanja, če izvzamemo tista 2 dni, ko je prifrčal Bush in so se babnice šetale po Lj.? Ko so prejšnjo oblast obiskali prejšnji papež, Clinton, Bush in Putin, pa seveda nisi “opazil”, da je bilo ravno tako “vse” zaprto. Da niti ne omenjamo Titovih obiskov.

  Skrajno demagoško je omenjati stroške hkrati z ogroženimi otroki. Ko še nismo bili v EU, tudi še ni bilo tovrstnih stroškov, pa ni niti en otrok videl morja. Ker si je tvoj strankarski šef raje subvencioniral nakupe nepremičnin. In takrat nisi niti črhnil o tem.

 13. a v tem grmu tici zajec.. zares je problematicen.. no, pa mi povej, da bom se jaz vedel, pa ga ob priliki celo povprasam po tem, kaj si je subvencioniral on? in slucajno me res takrat ni cisto nic zanimalo o tem.. ampak sedaj me, ampak verjetno to ni ravno tvoj problem?

  verjetno nisi prebivalec ljubljane, da bi cutil posledice predsedovanja eu, oz. prihoda ministrov v ljubljano, ko so ljudje po 6 ur cakali v kolonah v ljubljani in izhodu iz ljubljane.. in ne, ni bilo to za bushev prihod..

  daj, poskusi vsaj malce razloziti stvari, ki jih pises..

  a potem se ti spomnis titovih obiskov? a haile selassie-ja tudi?

 14. Vse dokler v Sloveniji plačujem davke, takšne malverzacije definitvno so tudi moj problem, pa če se z Golobičem mečeta na trepalnice.

  Ker se “gužve” tiče, je pa res silno težka dilema, ali verjeti Zasavcu ali kar nekaj ljudem, ki se vsak dan vozijo med KR in LJ.

 15. “Prej najemnik, bo najverjetneje postal tudi lastnik stanovanja, saj je edini, ki ga zanima javna dražba za vladno stanovanje, v katerem biva že enajst let.”

  ocitno imas napacne probleme.. sem bil preprican, da bos nasel podatke o nakupu zemlje na primorskem.. stanovanje je bilo ze tudi velikokrat obdelano, pa nikoli ni bilo nic narobe z njim, kajne? ali pac?

  glede na to, da placujes davke, mi je pa zanimivo, da se spomnis dogodkov iz leta 2003, v letu 2008 pa je vse super in oh in sploh :)

  zasavc, ki se vsak dan vozi v ljubljano pa itak ne more biti verodostojen, kajne..

  predvidevam, da se ne vozis v ljubljani, niti po ljubljani, glede na zadnji komentar.. torej verjetno nisi cakal v koloni vec ur, ko so prisli ministri v ljubljano in so jo zaprli..

 16. kdorkoli se vozi na relaciji LJ-KR (dovolj je že tudi če se pelješ po celovški) itak ve, da je že brez dodatnih “mašil” katastrofa kako počasi se premikaš, če hočeš priti v katerokoli smer…

  jaz še nikjer v kakem večjem mestu, velemestu nisem videl takega prometnega “kaosa” kot v lj…

  slovenski tednik…jao jao…

  zadnjič ga pri babici vzamem v roke, da vidim kaj je to…

  in mi pade v oči tale zapis:
  “Katarina Kresal je prva dama stranke, ki je na junijskem kongresu v svoj program med drugim zapisala, da si za osnovni cilj postavlja višjo kakovost življenja vsakega posameznika. Predsednica jim je vzor. Višja kakovost življenja je v višavah. Do tja je mogoče le z letalom. Blagor nam!”

  a to pomeni, da moraš biti klošar in revež, da pomagaš revežem?

  zdi se mi, da ta časopis trka na čudno stran človeka…

 17. Morda glede predsedovanja zato ne opažš kakšnih posebnih prednosti, ker se ne ukvarjaš preveč z zunanjo politiko in dejstvom, da če že nismo pridobili ugleda, pa vsekakor smo pridobili kar nekaj izobraženih in izkušenih uradnikov. Ti uradniki se zdaj spoznajo na EU od znotraj in nam bodo morda celo omogočili, da izkoristimo vse prednosti in – da povem kar po domače – denar, ki ga lahko dobimo.

 18. @all: sam 2 miljona nas je, pa si zarad tega se z vecjim veseljem tlacmo noze v hrbte. Spomnimo se lepega reka: ce je moja koza crknla nj pa se sosedova. Dokler bo med nami vladala taka logika, ne bomo prisli nikamor.

  In glede tistih otrok in penzionistov, pa se marsikoga drugega…ja do velike mere je kriva drzava. Politikom je fajn, k majo fine place, in lahko sebi in svojim bliznjim privoscijo vse. Saj zato pa hocejo ukiniti tudi zastonj univerzo, in tistim otrokom vzeti se to moznost da bi lahko nekoc sami zasluzili za dopust na morju. Odlicno… :/

  Se totalno strinjam s Had-om, vlada je imela 4 leta casa da se izkazejo. Pokazali pa so da so le vecji tirani od prejsnjih.

  Glede levice in desnice in nekih socializmov in kapitalizmov. Ce se niste opazili so bili 18 let nazaj vsi komunisti, tako da o levih, desnih, sredinskih opcijah ni govora, je samo teorija..pa se ta le na papirju.

 19. Spet smo pri otrocih in morju :) Si že tolikokrat ponovil to isto floskulo, Had, da se javim, da enega od tvojih otrok letos odpeljem s seboj na morje. Brezplačno.

  “Policisti so ga v nedeljo ob 15. uri vklenili v posebne zatezne lisice, ko je odhajal s sestanka z Zidarjem, je povedal in dodal, da so morali lisice nato odpirati s kleščami oz. rezati z lovskim nožem, saj jih drugače ni bilo mogoče spraviti z rok.”

  Penko je tule nepotrebno dramatiziral. Policisti (vsaj v našem koncu – ne vem pa kako je s tem drugje), že nekaj časa ne uporabljajo več standardnih kovinskih lisic na ključek, ampak plastične, ki spominjajo na vezice, ki jih ima doma vsak domači mojster. Niso samozatezne (res pa je, da se tako kot običajne lisice, lahko premikajo le v eno smer – v smer zatezanja), res pa je da se jih ne odklepa ampar prereže oz. preščipne in so namenjene enkratni uporabi. To so standardne lisice in niso v ničemer “posebne”.

 20. @janez: jaz nimam otrok.. me pa veseli tvoja ponudba.. in te bom prijel za besedo in ti posredoval kontakt, kjer bos lahko dobil navodila kako peljati otroka na morje..

  in ce pravis da so otroci, ki niso se videli morja floskula, bom izredno vesel, ce bos storil, kar si zapisal.. HVALA!

  enkrat so ze privedli dolocene ljudi, teatralicno, na policijsko postajo.. tokrat so to naredili drugic.. ali je to res nacin? in da vodusek s pripravljenim tekstom caka kaj bo povedal?

 21. jaz sem bil preprican, da uporabljajo navadne vezice za tole? vsaj na hrvaskem sem videl policiste s plasticnimi vezicami, sicer malce bolj debelimi :)

Komentarji so zaprti.