Šentviški predor je zaprt! Izjava ministra za promet, Radovana Žerjava, to je noro, pove dovolj o zapletih s predorom. Dejstvo, da so šentviški predor zaprli že par ur po odprtju in dejstvo da je bil predor odprt 3 dni brez obratovalnega dovoljenja, bi bil lahko znak, da nekatere stvari zahtevajo menjavo. Sicer je v včerajšnjem govoru minister Žerjav omenjal zamenjave na DARS-u, vendar dvomim, če je to res dovolj.
Ob tem se spomnim obljub o dokočanju avtocest v Prekmurju in obljub o zavarovanih prehodih čez železniške tire, ki še vedno niso zgrajeni. Ampak to spada v drug kontekst.
Še posebej pa mi je zanimiv del, kjer minister Žerjav omenja: “izvajalec bo kril stroške, ki nastajajo z zaporami in z zaprtjem predora za promet
Ali to pomeni, da lahko pošljem zahtevo za povrnitev stroškov, ker sem zamudil v službo in mi jih bo izvajalec plačal? Ali pa je vse skupaj samo “flancanje”, da bo javnost zadovoljna, v bistvu pa se ne bo nič spremenilo. Posli bodo šli mirno naprej in vsa stvar bo kmalu pozabljena.