Šentviški predor je zaprt! Izjava ministra za promet, Radovana Žerjava, to je noro, pove dovolj o zapletih s predorom. Dejstvo, da so šentviški predor zaprli že par ur po odprtju in dejstvo da je bil predor odprt 3 dni brez obratovalnega dovoljenja, bi bil lahko znak, da nekatere stvari zahtevajo menjavo. Sicer je v včerajšnjem govoru minister Žerjav omenjal zamenjave na DARS-u, vendar dvomim, če je to res dovolj.
Ob tem se spomnim obljub o dokočanju avtocest v Prekmurju in obljub o zavarovanih prehodih čez železniške tire, ki še vedno niso zgrajeni. Ampak to spada v drug kontekst.
Še posebej pa mi je zanimiv del, kjer minister Žerjav omenja: “izvajalec bo kril stroške, ki nastajajo z zaporami in z zaprtjem predora za promet
Ali to pomeni, da lahko pošljem zahtevo za povrnitev stroškov, ker sem zamudil v službo in mi jih bo izvajalec plačal? Ali pa je vse skupaj samo “flancanje”, da bo javnost zadovoljna, v bistvu pa se ne bo nič spremenilo. Posli bodo šli mirno naprej in vsa stvar bo kmalu pozabljena.

8 Responses to To je noro – Radovan Žerjav

 1. tttt pravi:

  Ali to pomeni, da lahko pošljem zahtevo za povrnitev stroškov, ker sem zamudil v službo…?

  Dokler tisti Ultrin klon Garmina ne naučite lokalne geografije, velja upoštevati naslednje napotke, sam si glede na situacijo izberi najustreznejšega:
  – Imeti moraš res hud fetiš na šentviški predor, če moreš skozenj, da prideš iz enega dela Zagorja do drugega.
  – Podbobno velja za pot iz Zagorja do Črnuč. Greš na tisto zasavsko magistralo mimo Litije, se držiš samo naravnost in glej ga zlomka, naenkrat si v Črnučah, brez da greš na avtocesto, čez kakšen omembe vreden tunel ali središče Ljubljane. Če greš čez Trojane in tam na avtocesto, greš dol v Å entjakobu, tam kjer se zjutraj po zaslugi raznih zasavskih grbov začne basati, in si že skoraj v Črnučah.
  – Se voziš iz Gorenjske? Potem pač greš z avtoceste na Brodu, en izvoz pred tem famoznim tunelom. Od tam pa po Nemški prideš hitreje do Črnuč kot če okoli riti v žep amortiziraš vinjeto. Greš v Zagorje? Od Črnuč se drži napotkov iz prejšnje točke v obratni smeri
  – No shit, Sherlock, gužvo se da lepo prehiteti po levi in desni hkrati.

  Imaš službo, kjer moraš biti genau ob uri?
  – Prej se odpravi na pot
  – Preseli se bližje
  – ZAMENJAJ

 2. ALeš pravi:

  tttt mislim da ti ni čisto jasno sporočilo katerega je hotel povedati had…. (in ne ne poznava se osebno ali karkoli takega)
  Dejstvo je da:
  – je politika pri nas v ku***
  – vse skorumpirano
  – davkoplačevalci plačujemo in smo tiho
  – davkoplačevalci kritizirajo oblast, da pa bi stopili skupaj in kaj dosegli pa…. pomojem se to nebo zgodilo nikoli pri nas
  – je večina javnosti zavedena in/ali nevedna, kaj dejansko se dogaja (saj na TV, radio… zelo lepo posplošujejo stvari)
  – se razni incidenti in prevare najprej napihujejo po medijih (da pač lažje prodajo svoj oglasni prostor) nikogar pa ne zanima kako se stvari zaključijo

  Pač, moje osebno mnenje…

 3. had pravi:

  @tttt: ultra ni nikoli delala klona garmina, niti nobene druge navigacije.. ampak to itak ni pomembno..
  glede na to, da se ne vozim iz Zagorja, ampak iz Izlak, hvala za tvoje nasvete, ki pa razumem, da ti pridejo prav, ce se ne premaknes nikamor :)
  ves, nekateri tudi kam gremo in nismo samo doma.. ampak verjemam, da je to tezje razumeti.. in ko takrat cakas v koloni uro in vec, potem ti taksna stvar pocasi “dokurci”.. in glede na to, da smo v demokraciji, lahko seveda preprosto zapisem svoje mnenje, kajne..

  slo zeleznice.. odlicna izbira.. pod pogojem, da imas sluzbo nekje, kamor vozijo tudi redne proge mestnega potniskega prometa.. sicer pa nastane problem..

  ostalo pa je ze povedal ales! HVALA!

 4. prekmurec pravi:

  Žerjav je prej delal v nafti, kjer ni (z)mogel narediti nič. Zdaj, ali je končno našel službo, kjer lahko kaj naredi (bo prišel do izraza njegov potencial) ali pa so vse samo prazne besede (kar ne bi bilo nič novega).

  Za prekmurce je daleč najboljši minister, že samo zato ker je prekmurec (to je zelo dober argument). :D

 5. jm pravi:

  @had: kaj češ, foušija je še zmer olimpijska disciplina v butalah :)

 6. Matej pravi:

  Mislim, da si malce pristranski. Oziroma Žerjav ni nič slabši minister od vseh njegovih LDSovskih predhodnikov.

  Je pa res, kot je nekdo že rekel, škoda da volitve niso vsako leto :)

 7. Boštjan pravi:

  Matej: mogoče bolš da niso volitve vsako leto, ker bi držva hitr bankrotirala, če bi ble usak let tok pocen vinjete, če bi skos gradil nove ceste in podobn :) pa še strank bi hitr zmankal…

 8. katja bizjak pravi:

  ej zerjavcek a ni to tipicna izjava florjancic igorja iz kranja ..to je noro hahahahahhahahhahahahhaha .i.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.