Par dni nazaj je fotograf in bloger Borut Peterlin na Twitterju zapisal, da mu je “crknu” trdi disk na MacBooku. Prav tako se je pred časom zgodila ista stvar tudi soblogerju Jugotu, vendar je on imel, za razliko od mene, backup celega diska.
In najboljše pri vsem tem je, da sem se še včeraj v službi hvalil, kako brez problemov uporabljam Macbooka že leto in pol. In ko sem prišel domov in ga prižgal, je utripala samo še “kuverta”.
Ko sem preizkusil različne resete sistema, ki jih ima Apple kar precej, sem si moral priznati, da me je zapustil trdi disk. Ampak, ko sem ga “razšraufal”, mi je bilo vse jasno, zakaj se to zgodi tudi najboljšim – Applu.

apple-macbook-hard-disk-photos-003.jpg


apple-macbook-hard-disk-photos-001.jpg apple-macbook-hard-disk-photos-002.jpg apple-macbook-hard-disk-photos-004.jpg

Namreč, trdi disk je proizvod Fujitsuja??? In že to me je presenetilo. Ampak po toči zvoniti je prepozno. Ko sem šel na uradne Apple strani iskati cene, sem bil šokiran. Namreč 2.5″ 160 GB SATA 5400RPM 8MB stane 142,80 €. Kar pa se mi niti ne zdi tako majhen strošek.
No, na srečo sem kaj hitro s pomočjo Googla ugotovil, da lahko v MacBooka “vsadim” katerikoli 2.5 SATA disk. In ta rešitev je precej cenejša – 2,5″ trdi disk WD Scorpio Blue (WD2500BEVS) 250 GB, 5400rpm, 8MB, SATA -73,63 €.