Leta 2005 smo imeli referendum, kjer so nam obljubili veliko – RTV naročnina bo cenejša, več boljšega programa bo, v tujini bomo lahko spremljali programe TV SLO, imeli bomo program namenjen prenosom iz parlamenta, itd…
Tri leta kasneje je vse skupaj isto sranje! Prispevek se NI znižl! Program, ne samo da ni boljši, je veliko slabši! V tujini lahko spremljajo TV SLO preko satelita, kar so tudi že pred referendumom in še vedno ni tretjega programa za prenos sej iz parlamenta.
Nekam veliko so obljubljali, naredili pa bore malo. No, mogoče bi lahko med dosežke štel vzpon Vladimirja Voduška, ki je v vsaki oddajo Vroči stol pokazal kako se NE sme voditi oddaje!
In od kje ideja, da jaz razmišljam, zakaj plačujem RTV naročnino? V bistvu je mesečni znesek 11€, kar ni veliko, vendar ko to plačamo vsi, ki imamo električne števce, potem je številka precej visoka. Čeprav si Anton Guzej želi povišanja prispevkov.


Zadnje čase sem bil parkrat zvečer pred televizorjem in sem se vračal nazaj v 90. leta. Namreč večina oddaj je bila iz tistega časa. In zakaj hudiča potem plačujem polne prispevke v poletnih mesecih, če je tako malo lastnega programa, da o kvaliteti ne govorim, če bi lahko dobili popust za to obdobje.
In kaj dela varuhinja pravic gledalcev Miša Molk? Pojma nimam! Ampak če bi kaj delala, potem nas ne bi posiljevali s tem sranjem, ki je sedaj na nacionalni televiziji.

Sicer je RTV še en dokaz, kako veliko so nekateri obljubljali, vendar spremenili niso nič. No, mogoče bi potrebovali še ene dva mandata, da bi to uredili. Vendar edina sreča je, da ni TV spored tak, kot je leta 2005 krožil po mailih. Vendar tudi ni daleč od njega!

08.00 – JUTRANJA MAŠA
10.05 – BEST OF – ATOMIK HARMONIK
10.10 – MEDITACIJA OB MOLITVI – V ŽIVO IZ LJUBLJANSKE STOLNICE
12.00 – NOVICE IZ JANEZOVE SKRINJE
13.00 – ZABAVNA GLASBA – NATALIJA VERBOTEN
13.05 – TV PRODAJA – GOZMODRISK PO DOLENJSKO
14.00 – TV PRODAJA – CANG NATEGANG
15.00 – MOLIMO PRED KOSILOM
15.30 – DNEVNI NAGOVOR PREDSEDNIKA VLADE DRŽAVLJANOM
16.00 – ODDAJA O SLOVENSKIH IZSELJENCIH – ARGENTINA
18.00 – TV PRODAJA – SDS ČEPICE
18.50 – GOLI DIPLOMAT – POLITIČNA KUHINJA Z DIMITRIJEM
19.00 – POROČILA S FRANCIJEM PETKOM
20.00 – VEČERNA MOLITEV
20.30 – DOMAČA NANIZANKA – NAŠ JANEZ JE MOČNEJŠI OD VAŠEGA
22.00 – ODMEVI NA DOSEŽKE PREDSEDNIKA REPUBLIKE
22.30 – DANES V VATIKANU
23.00 – RINGLŠPIL – 13 SLOVENSKIH NAJ IZVAJALCEV (NATALIJA VERBOTEN, ČUKI, ALPSKI KVINTET, DVANAJSTO NASPROTJE, KINGSTON, MLADE FRAJLE, ANSAMBEL LOJZETA SLAKA, KIFELčARJI, PEPEL IN KRI, SLAPOVI, SAŠA LENDERO, YUHUBANDA, DOMINIK KOZARIČ)
23.10 – DANES V VLADI
23.50 – OČE NAŠ PRED SPANJEM
24.00 – DOMAČA NANIZANKA – NAŠ JANEZ JE MOČNEJŠI OD VAŠEGA – PONOVITEV
01.30 – TV PRODAJA – REVIJA MAG
02.30 – MINUTKA ZA OPOZICIJO
02.31 – TV PRODAJA – ROŽNI VENCI IZ FATIME

13 Responses to RTV naročnina – zakaj jo plačujemo?

 1. Matej pravi:

  Se popolnoma strinjam z napisanim in tudi sami že nekaj časa razmišljamo, kako se bi rešili omenjene nategavščine s plačevanjem počitnic Molkovi. Glede prenosa sej in podobnega pa se motiš. Ne dolgo nazaj (16. junij) so namreč ustanovili Tv Slo 3, ki že obratuje in prenaša seje iz parlamenta in drugo politično s*anje.

  http://www.rtvslo.si/files/novice_zavoda/obelezitev_uradnega_testnega_predvajanja_tv_slo3.pdf

 2. had pravi:

  @matej: hvala za tole! bom “tezil” kabelskemu operaterju, da tole spusti notri, ker parlament je najboljsa zabava :))

 3. jm pravi:

  had, na etvju sem ga lovil tudi že kot testni kanal. Zabaven pa je res, to pa :D

 4. Važno je, da lahko Studio City živi od naročnin in žli človeški razum. Drugi niso pomembni

 5. Urban pravi:

  Đou mast gou, Janša se je nekaj časa nazaj hvalil, da je naročnina okgor 0,5€ nižja, kot je bila prej. To ni niti za kavo, in kaj smo dobili s tem? Isto sranje kot na POP TVju, že četrto ponavljanje nanizank.

 6. Urban pravi:

  Å e to, Prodana kasta, se ti zdi nekoliko bolj cinično in humorno komentiranje scene res le in samo žlitev?

 7. Renton pravi:

  Svašta, ravno prej sem razmišljal, da bi pokomentiral dnevni spored nacionalke. :) Večinoma se strinjam s tabo, razen glede tretjega programa. Mi ga že vidimo. :) Je pa za en drek. Ravno tako kot prve dva.

 8. peter pravi:

  jaz pa nimam TV-ja…ah, kako mi je lušno… :D

 9. AzzQim pravi:

  Mja, če nimaš trojke, niti ni nujno RTVjev problem, ker trojka pač dela. Sploh preko slastnega DVB-T. Se pa čudim, da so potrebovali tri jebena leta, da so spacali trojko skupaj. Sicer je pa program zelo asketski in neambiciozen.

  Če mi vrtijo Tita nego Trefalt Mita, Male oglase in jozeljne ob harmonikah, bi jim najraje fotokopiral položnico iz leta 1994. Riti smrdeče!

 10. ALeš pravi:

  “nekateri” (poznam osebno) se na rtv zelo dobro šlepajo na tak in drugačen način…. šlačujemo jih pa mi (da delajo neumnosti)
  eh…. kaj čmo?

 11. manja pravi:

  tole z RTV naročninami je res eno sranje. sama TV SLO 1 2 3 oz. kolikorkoli jih je že sploh ne prižgem nikoli, tako da niti ne vem, kakšen program vrtijo.
  Glupo je, da jih financiramo, ker itak se nič ne dogaja tam na RTV razen da se MOlkova non stop nabasuje z botoxom. No očitno gre tja naročnina, he he

  če mene vprašate, bi blo treba prispevek ukiniti, pa naj živijo na račun reklam in svojega programa ter gledanosti.

 12. mija pravi:

  Hvala za sodelovanje!zanima me na katero št.klčem za urejanja rtv naročnine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.