Cinque Terre, pet idiličnih obmorskih mestec – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore, v provinci La Spezia, je bila najina naslednja destinacija.
Cesta od La Spezie proti Cinque Terram je ozka in se strmo dviguje. Ko sva prvič, pred štirimi leti, obiskala Cinque Terre, je bilo to v zgodnjem jutru. Ko sva se vzpenjala je bila povsod megla. Ker je vegetacija zelo bujna, je bil občutek kot da sva se znašla v Jurrasic Parku. In tako kot se dviguješ nad morje, se tudi spustiš nazaj. In cesta, kjer se težko srečata dve vozili, je precej ovinkasta. Parkirišča so od mesta oddaljena 5 minut hoje, edino za lastnike obstajajo posebne cone. Prav tako je možen dostop z vlakom v ta obmorska mesteca.
Prenočišč, oz. hotelov je malo. Vendar je toliko več restavracij in lokalov. In turistov iz celega sveta. Glede na oddaljenost, okrog 650 km od Ljubljane, je lahko to odličen enodnevni izlet.
B&B v penzionu, brez interneta – 180€/noč. In naslednje jutro sva se odpravila naprej proti Genovi.

cinque-terre-photos-cinque-terre-fotografije-23.jpg

cinque-terre-photos-cinque-terre-fotografije-21.jpg

7 Responses to Cinque Terre photos – Cinque Terre fotografije

 1. Tamara pravi:

  Hm, nočitev 180€/noč se mi pa zdi kot ena tipkarska napaka, ali pač? Za nočitev v B&B pa se mdi to ‘glih eno pikičko’ preveč. ;-)

 2. had pravi:

  :( ni tipkarska napaka.. na zalost je to cena za cez noc v cinque terrah :(

  ampak ko si nekje “bogu za hrbtom”, ti ne preostane nic drugega :(

 3. Laura pravi:

  Ja, teh pet vasic si je nujno treba ogledati, saj so neverjetno lepe. Lansko leto maja sem bila tam. Vse je cvetelo, polno turistov, domačinov, ki so na ulici (na vasi) prodajali ribe.
  … resnično lepo!

 4. Tamara pravi:

  Saj vem, da so Cinque Terre znana destinacija ampak 180€ se mi pa zdi tu mač, no. Upam, vsaj da je bilo vredno – čeprav sodeč po fotografijah je bilo.

 5. had pravi:

  @laura: tokrat ni bilo rib, ker je bila bolj pozna ura :) sicer pa ja, cudovito in vredno ogleda

  @tamara: tudi meni se je zdelo tri much.. ampak druge moznosti ob 20. uri ni bilo :( to je pa tako, ce ne razmisljas vnaprej, kje in kdaj bos spal..

 6. tttt pravi:

  Ja, 500 km (v vsako smer!) slalomiranja med tovornjakarji po makaronarskih avtocestah je res naravnost odličen enodnevni izlet

 7. had pravi:

  @tttt: ocitno bolj malo vozis po italijanskih avtocestah..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.