had blog roni kordis had blog roni kordis

STA – Slovenska tiskovna agencija

STA – Slovenska tiskovna agencija je nastala 20. junija 1991.

STA je družba z omejeno odgovornostjo v lasti Republike Slovenije. Ustanovljena je bila zato, da ponese v svet glas o slovenski držvi in da prispeva k pretoku informacij za potrebe slovenskih medijev.
Hitrost, objektivnost in zanesljivost so glavno vodilo poročanja STA. (vir)

Prispevke, ki jih napišejo novinarji STA uporabljajo različne medijske hiše – Siol, Planet, Matkurja, Finance, Delo, Dnevnik, itd.. Da ne bom samo kritiziral, nekateri članki so dobri, vendar jih je čedalje več, ki kažejo na to, kdo je lastnik STA.
Ali nas res zanimajo naslovi kot je – Kučan imel leta 1969 pri medijih ključno vlogo, ki me spominjajo na RTV Slo, kjer predvajajo oddaje iz prejšnjega tisočletja?
No. Vsekakor pa je pozitivna stvar STA, da ima desnica tudi kakšen bolj kredibilen medij, kot je Ekspres, Slovenski tednik, Demokracijo, v svojih rokah.

Vendar mi nekaj ni jasno! Ali se STA financira sama ali iz davkoplačevalskega denarja? Če je slednje, potem je vseeno malce sporno, da je to trobilo ene stranke?!?!

 1. STA se ne financira samo iz davkoplačevalskega denarja, če se sploh. STA je samo v lasti držve, sicer pa je komercialna institucija kateri se za uporabno njihovoh informacij plačuje tako kot Reutersu ali Asociated Pressu.

  Pogoji naročništva se dogovorijo z vsakim naročnikom posebej. Cena je odvisna od obsega servisa in velikosti medija.

 2. @McFly: hvala.. v bistvu mi je jasno, da zivijo od prodaje svojih clankov.. ampak predstavnistva v svetu in preko 100 ljudi?? ok, res je tudi, da jim drugi placajujejo za pr clanke in podobno.. ampak da bi se sami ziveli? :)

 3. Po moje je nedopustno, da direktorja STA nastavi vlada. Mag. Alenka Paulin je piarovka SDS-a in skrbi za to, da sta lik i djelo Janeza Janše in SDS vedno kar najlepše predstavljena.

  STA pripravlja tudi preglede tujega tiska. Ko je bilo v povzetku iz TUJEGA tiska tudi nekaj kritičnega o Janši, je Paulinova objavo citiranja tega teksta gladko preprečila!

  Če to ni Cenzura…

 4. Zanimale so me informacije o novem brezplačniku Ekspres pa sem čisto slučajno prisurfal na ta blog. In kot se spomnim ne prvič. Če so torej vsi ti kao desni mediji za en k., pa vlada za en k., kdo potemtakem financira ta blog za toliko hudega pr-a. Ker imam občutek, da je avtor Had inteligenten in študiran človek (kenede?) in mi enostavno ne gre v glavo,kako kljub temu v določenih primerih (beri: ko gre za politiko) podaja tako primitivna, naravnost z zdravo pametjo skregana mnenja, ki dajejo filing, da pogosto še sam ne verjame, kar piše. Ambicije v politiki? Vzorniki v osebkih tipa pravnica Katarina Kresal? Ja ok, sej vsi hodimo na volitve, vsi volimo kogar pač volimo. To naj bi bila demokracija. A je res potrebnega toliko očitnega sovraštva in gneva do tistih, ki imajo drugačno politično prepričanje? Pa koji vam je k. levičarjem, da bi kar vse desničarje potamanili. A niso levičarji kao liberalni, nenestripni itd. itd? Mater se obremenjujete z enimi stvarmi. Edini logičen odgovor bi bil, da ste pač lojalni neki svoji stranki, ideji. In jo pač zagovarjate do konca. Ker, btw, noben, ampak res NOBEN normalen in iskren človek, neodvisen od določene stranke ali odvetnika, pa naj bo lev, desen ali nekaj vmes, ne bi po zdravi pameti, predvsem pa svoji pameti, rekel, da je Katarina Kresal,primerna za liderko neke stranke.
  Pa še to: politično opredeljen človek, torej tudi jaz, ne more glede politike NIKOLI podati objektivnega mnenja.Pa tudi Had ne. Zato njegovo mnenje ni kaj več vredno od mojega, nito moje od njegovega. ampak eni ljudje tako radi verjamejo, da iamjo edini an svetu vedno vse prav.

 5. @prehitevampodesni: o kaksnem pr-ju govoris? o kaksnem financiranju govoris?
  primitivna mnenja? skregana z logiko? vzornica katarina kresal? sovrastvo, gnev?

  potamanil?

  “Ker, btw, noben, ampak res NOBEN normalen in iskren človek, neodvisen od določene stranke ali odvetnika, pa naj bo lev, desen ali nekaj vmes, ne bi po zdravi pameti, predvsem pa svoji pameti, rekel, da je Katarina Kresal,primerna za liderko neke stranke.”

  btw.. a sem kje zapisal, da je moje mnenje objektivno? ne, moje mnenje je subjektivno objektivno.. ce lahko to razumes.. ocitno pa je vseeno moje mnenje veliko bolj vredno od tvojega, kajti jaz se vsaj potrudim in poskusim podati se kaksno konkretno povezavo, oz. mnenje drugega.. ti pa pac v tipicni desni maniri, poskusis diskreditirati, brez vsakrsnega argumenta..

  glede katarine.. kje sem jaz zapisal, da je primerna, ali neprimerna? nisem, mar ne?

 6. Levičarji diskreditirajo, desničarji so se (pri nas) prisiljeni nenehno braniti, kadar koli naredijo kako potezo in se pri tem razkrijejo, jo dobijo po gobcu, v trebuh ali jajca.

  Takšni so pač levičarji, ki po definiciji izvirajo iz drhali, nesposobnih, lenih in nepoštenih slojev.

Komentarji so zaprti.