had blog roni kordis had blog roni kordis

Kip Janeza Drnovška v Zagorju

Aprila je župan Zagorja, Matjaž Švagan, predstavil idejo, da bi pokojnemu predsedniku RS Janezu Drnovšku, v Zagorju ob Savi postavili doprsni kip, ki bi ga odkril George W. Bush. Ideja se mi je zdela žljiva in slaba, predvsem pa v neskladju z željo predsednikove družine. In potem je vse skupaj potihnilo.


Ker se bliža 9. avgust, praznik občine Zagorje in se ponavadi takrat predstavlja vse novo zgrajene ceste, odpira objekte in predaja vozila gasilcem in podobnim ustanovam, sem letos pričakoval še kaj več. In danes sem dočakal – V Zagorju bo vendarle stal Drnovškov kip (vir) Na prireditev bo vabljen celoten politični vrh!
Vse lepo in prav, res je, tudi Janez Drnovšek si zasluži takšen kip, vendar vseeno bi bil potreben dogovor z njegovo družino in upoštevanje njihovih želja?!?

No, mene pa, kot občana Zagorja, zanima, kdaj bo zgrajen mladinski center Vašhava? Kdaj bo končno zgrajena cesta čez Zagorje? In, ali je tale kip samo predvolilna poteza?

 1. predvolilna poteza koga?

  jaz bi postavil kip Janeza Drnovška na gnoj tako, da bi gledale ven samo noge.

 2. Nisem bil ravno njegov fan, vendar se mi zdi kip nekako smiseln. A zgolj to. Res, željo družine bi lahko spoštovali, po drugi strani pa je bil JD navsezadnje tudi javen človek. Glede na to, da se spomnim zadnjega “mladinskega centra” v Zagorju v mlinu v Potoški vasi, bi morala imeti Vašhava absolutno prednost.
  Za kip je zaradi sorodnikov torej prezgodaj. Uroš, … bah.

 3. uros: vseeno malce vec pietete do mrtvega cloveka..

  predvolilna poteza zupana.. kajti za zasavje je bivsi predsednik naredil precej.. in ljudje ga imajo se vedno radi..

 4. martin: tocno tako.. vashava je bila obljubljena ze pred 3 leti.. in se vedno ni nic od tega.. mladina pa nima nicesar v zagorju :(

 5. had: Mladina zal dostikje nima cesa… Razen vaske gostilne.

 6. neviden: tudi to je res.. ampak v zagorju je bilo vse ze dogovorjeno.. narejen je bil projekt, nacrti, obljubljen denar.. potem pa je vse potihnilo, ker so bili ocitno drugacni interesi..

  in ja, mladina se mi smili.. gostilna je vse, kar jim preostane..

 7. uros: in kaksen je kriterij za to? jaz spostujem mrtve, pa naj bodo crni, rdeci, rumeni, rjavi… ljudje ki se ne morejo braniti so pac nekaj drugega, kot se vedno ziveci..

 8. – Tito
  – Ce-tung
  – Stalin
  – Hitler
  – …

  Množični morilci, spoštujmo jih saj so mrtvi.

 9. v sloveniji vseeno velja, da si nedolzen, dokler ti ni dokazano nasprotno.. in se pravi da sodi v to kategorijo ljudi tudi janez drnovsek?

 10. 1. Če nekdo ne mori še ne pomeni, da ga spoštujem.
  Torej ne spoštujem Janeza Drnovška.

  2. Ravno v to kategorijo verjetno ne sodi. V katero kategorijo sodi pa ne vem(da ne bom javno obsojal), ker je nedolzen. To pa zato ker so mu vedno rit ščitli komunistični prijatelji.
  Torej ne spoštujem Janeza Drnovška.

  3. Ne spoštujem Janeza Drnovška.

 11. uros, a se ti ne zdi, da bi bil ze cas, da bi se prenehalo razmisljati o tem, kdo je rdec in kdo ni? da imamo bolj pomembne stvari v zivljenju?

 12. ne ni še čas. bo pa čas ko jim bo dokazano. :)

  če bi tebi zaprli 7 bratov in sester jih mučili, ubili,.. ker so imeli doma kmetijo in ker niso hoteli vstopiti v partijo. Kakor se je to zgodilo mojemu dedeku jih ti verjetno nebi pozabil, al?

 13. uros: in to je bilo med, ali po vojni? no, na moji strani pa so bili krivci belogardisti, oz. domaci ljudje.. in pradedek se ni vrnil iz taborisca, itd.. ampak jaz ne zivim v preteklosti, da bi iskal mascevanje za ljudi, ki jih nisem nikoli videl..

  jm: a ze :)

 14. jm: saj ne greadi sct a ne :) no ja, vsekakor bo vse bolje, kot to, kar je sedaj v zagorju

 15. No ja Had, če bi se malo pozanimal potem bi vedel kaj se dogaja z Mladinskim centrom, saj je bil vrh tvoje stranke prisoten tudi na debati v Vashavu.
  Mladinski center bo v Proletarcu kjer imajo že urejen prostore, samo mladi med seboj se ne morejo dogovoriti kdo bi bil direktor.

  Ne vem kaj je narobe, če bo v parku kip Drnovška konec koncu se mu s tem izkazuje čast. Njegovo družino vprašat?? Se ti zdi, da je bil družinski človek??

 16. @anonym: vem, kaj je bilo dogovorjeno na posvetu.. vendar se vedno ni! to, da se med seboj ne morejo dogovoriti, je zame novost in priznam, da nisem vedel da je problem v tem..

  ljudem se izkazuje cast za cas njihovega zivljenja.. in ja, v taksnem primeru, ne glede na to ali je bil druzinski clovek ali ne, se spostujejo njihove zelje..

 17. če ljudje ne marajo/odobravajo postavitve kipa potem to ni neka huda predvolilna poteza…

  hja, vprašat družino…to je pa tako, hm, ne vem kako bi rekel…a so pučnikovo družino tudi vprašali ko so po(re)imenovali brnik…

  “predstavlja vse novo zgrajene ceste, odpira objekte in predaja vozila gasilcem in podobnim ustanovam…”…človek pomisli, da ljudje sploh niso/nismo zahtevni, ali?… :D

 18. Postavitev kipa podpiram, ker Drnovšek ni bil navaden človek ampak je vendarle bil predsednik vsem držvljanom in držvljankam RS, tako da ima kip vlogo tu. Drugače bi bilo, če bi kip hoteli postaviti na domačem vrtu družine pokojnega ali kako drugače. Ali če bi se kip postavljal “kar nekomu tam”.

Komentarji so zaprti.