Ali je na vrsti sprememba spletnega mesta Zares? Čisto zares? :)

pol ure po objavi – da ne spreminjam zapisa

Zares je prenovljen in tudi dodatno obogaten.

zares-se-nadgrajuje.jpg

21 Responses to Zares se nadgrajuje

 1. Maja pravi:

  Na WordPressu :D

 2. had pravi:

  jeap.. fascinantno mi je to, kaj vse se da z wordpressom narediti :)
  ti verjetno se bolj ves, kot jaz :)

 3. Kristjan pravi:

  Sam… a še kdo vidi podobnosti portala Zares z Vest.si?

 4. had pravi:

  @I rest:
  V stranki Zares smo opravili temeljit razmislek o tem, na kaksen nacin bi bilo (v informacijsko zasiceni dobi) najbolje predstaviti tako pomemben tekst, kot je program stranke. Odlocili smo se, da bomo – po vzgledu spletne strani http://www.ted.com/ – uporabili nacin predstavitve, ki je spletnemu uporabniku blizu.

  vir – http://tinyurl.com/5t22lr

 5. I rest my case pravi:

  Ja. Samo opozarjam ;) Pa malo Vesti čutim. Sploh pri tistih skrolabilnih fičrjih.

 6. had pravi:

  vedel sem, da se bo slo v smer teda.. vendar nisem vedel za druge stvari.. tako da tudi jaz zdajle sele pocasi odkrivam vse skupaj..

 7. Kristjan pravi:

  Poglej mal ikone ob strani… skrolabl fičrji… fonti… dizajn nasploh…

 8. had pravi:

  @kristjan: zdajle sele odkril ta skrol :) mi je vsec :)

  podobnost pa ocitna :)

 9. urbanapodgana pravi:

  Ja, očitno TED.com. Ali izjava za javnost, ki jo je Had navedel v komentarju upraviči tako očitno kopijo?

 10. Mr. Jackal pravi:

  @urbanapodgana: Izjava ni upravičevala temveč izpostavila vzor, ki nam (vsaj tistim, ki smo delali na webu) je blizu zaradi vrednot (odprtost, vsebinskost, posledično kakovosten dialog) in po tem, da fascinira predvsem s svojo vsebino. Å e pomembneje pa je, da nas je ravno ted usmeril v misel, da se nam politika 2.0 lahko približ ne le na formalni ravni (socialno omreže(va)nje ali video-blogi kampanj) ampak tudi s tem, da na dostopen način približ običajno “vzvišeno” politično vsebino. V tem pogledu smo definitivno guilty as charged.

 11. urbanapodgana pravi:

  @Mr. Jackal: Popolnoma razumem vaše navdušenje nad spletnim mestom TED.com in se strinjam, da gre za izjemen projekt, predvsem z vsebinskega stališča. Če bi se sama odločila za “citiranje”, bi za izhodišče verjetno prav tako izbirala med tovrstnimi spletnimi nastopi. Moram pa priznati, da je “citat” osupljivo dobeseden. Pika na i so uvodne špice video posnetkov. Popravite me če se motim, a načrt spletnega mesta je avtorsko delo. Ker mi je stranka Zares po svoji politiki še najbližje, pozorno spremljam vaše delovanje in vem, da veliko pozornosti posvečate prav problematiki naše avtorske zakonodaje. Razumete moje pomisleke?

 12. had pravi:

  @I rest: se oproscam.. komentar je akismet vrgel med spam :)

 13. Mr. Jackal pravi:

  @urbanapodgana: Ne strinjam se. Pa ne bom razpredal o avtorski zakonodaji. Gre za to, da bi takšen tok misli preprečil nastanek Najdi.si, Bolhe, Moj(ega)video/a in drugih pomembnih slovenskih odgovorov na globalne spletne koncepte. Celo Siolove strani tega testa v marsikateri reinkarnaciji ne bi prestale. Med drugim razmišljanje, ne popolnoma različno od tvojega, dovoljuje zaščito denimo “Single Click Purchase”-a – nebuloza deluxe. Skrivanje za avtorstvom spletnega načrta je še bolj problematično, če vzamemo v obzir, da se pri načrtovanju vedno naslanjamo na generalna pravila uporabljivosti (usability).

  Da povzamem, Ted že dolgo ni več le avtorsko delo (avtorstvo zaprtega tipa je sploh navzkriž z njegovim poslanstvom), je mnogo več. Postal je splošni koncept, takorekoč generik na svojem področju in s tem postavil temelje mnogim sorodnim projektom. In da, med njimi je tudi zares.si.

 14. Mr. Jackal pravi:

  @I rest my…: Hmm, ja, tole pa je zadrega. Po pravici povedano totalno spregledano, verjetno zato, ker nam je konceptualno tako lepo sedlo zraven. Hvala za brco, bomo nekako popravili.

 15. urbanapodgana pravi:

  @Mr. Jackal: Deloma sprejmem argument “shareanja” in “odprte platforme”, deloma pa ostajam mnenja, da avtorji tovrstnih izjemnih dosežkov (s kateregakoli področja) gotovo ne spodbujajo dobesedenega kopiranja, ampak želijo poustvarjalce zgolj navdihniti.

 16. had pravi:

  sam nisem iz tega “foha”, kot komentatorja, vendar ce delam primerjavo med youtubom in google videom, vidim podobnost :)
  da pa ne govorim o “klonih”, ki so nastajali ali vzporedno ali po tem – vimeo, metacafe, dailymotion :)

 17. Anonimno pravi:

  Drugo pakovanje – ISTO SRANJE

 18. Bosstjanz pravi:

  @HAD: Edino, kar ti zmaerim je, da se družiš s temile lumpi… ZARESnimi lumpi. Å e Kresalova se mi zdi pikico boljša…

  Klinc, itak ima vsak svoje mnenje… ane?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.