had blog roni kordis had blog roni kordis

Tarča – Janez Janša VS Borut Pahor

Janez Janša in Borut Pahor sta začela s soočenji. Predvolilni boj se začenja.
Bolj kot njuno govoričenje, pa mi je všeč pogled na njune navijače:

Borut Pahor ima mlade in lepe
Janez Janša ima starejše in manj lepe

Naključje? Izbrano občinstvo? Ali pa sta jih sama pripeljala s seboj?

p.s.: če bodo takšna vsa ostala soočenja, potem je vseeno če jih ni!


Borut Pahor. Slovenci ne prenesejo nekoga, ki se ima za nekaj več. Ne prenesejo ljudi, ki govorijo, namesto v množini vedno v ednini. Kajti Slovenije, tudi če dobite mandat, ne boste spreminjali VI, ampak vaša celotna ekipa, ki tudi sedaj stoji za vami. In če so vam projekcije v začetku leta kazale lahko zmago, bo s takšnimi medlimi nastopi vaša popularnost samo padala.

Janez Janša. Odličen retorik, kot vedno. Človek ki zna datume in številke stresti v trenutku iz rokava. Definitivno zmagovalec tega dvoboja, kajti s takšnim “nasprotnikom” to ni problema. Predvsem pa je zanimiva njegova povsem nova taktika. Nič več podtikanj, kot smo jih bili navajeni, ampak zgolj in samo dejstva. Soočenje z Golobičem bo prava poslastica.

 1. Janša retorik, ja. Z zelo domiselnim ‘odkašljevanjem’ pred kakšnim hudim vprašanjem, heh.

 2. had, v roke se vzemi.
  nikoli in nikdar ne bi dala glasu nekomu, ki pred mnozino ne uporablja ednine, gre za OSEBNO odgovornost pred kolektivno!
  pahor bo izbral vlado in ministre, ce mandat dobi, ne ministri njega in on bo nosil posledice in odgovornost pred njimi, ce bodo slabo delali!

  Pretezko?
  Juan Canto Rubio, spanski akademil in znastvenik pravi:

  DELEGAR SIGNIFICA FRACASAR…
  ker spanscine vsi ne razumejo, naj prevedem, delegirati nekaj, za kar smo odgovorni sami, pomeni frakas, propad.

  Zlocine in napake so vedno delali ljudje z imenom in priimkom in v PRVI OSEBI. Enako dobre.

  Pod nobenim dekretom ni podpisana mnozica, ampak en sam clovek, odgovorni.

  meni se je zdel pahor brilijantno boljsi od JJ-a!

 3. vidis.. jaz se ne strinjam.. kajti ni drzava v rokah ene osebe, ampak vseh oseb, ki jo vodijo.. vseh oseb, ki smo jih mi, volivci, izbrali na volitvah.. vsaj tako si jaz predstavljam demokracijo.. mogoce pa se povsem motim..
  ce ima vso moc ena oseba, potem je to absolutizem..

  in v kontekstu vcerajsnjega soocenja, ko je streljal neumnosti po vrsti (da ne bo pomote, svetlobna leta od tega, da bi zacel jaz simpatizirati z janso) bi bilo boljse, ce bi se drugic bolj pripravil na oddajo.. in ne bi imel s seboj mapce z odgovori..

 4. had,
  seveda drzava ni v rokah ene osebe, a vlada je povsem nekaj drugega, odgovornost nosi MINISTER VLADE z ekipo sodelavcev!
  Seveda je odgovorna vsa vlada, se strinjam.

  In tudi mi volilci, vsekakor, koga volimo.

  In ne mesaj MOCI in ODGOVORNOSTI!

  fajn bodi/n

 5. Overall je bil Janša boljši, čeprav ga ne maram. Se pa nekako ne strinjam, da tista mapca pomeni slabo … tip se je pripravil tako, da je pobrskal po podatkih in jih pač s seboj prinesel, Janša pa se je podatke navadil na pamet.

  Najslabši Pahorjev moment: pivo & cvetje
  Najslabši Janšev moment: tisti procenti BDPja za zdravstvo. Pahor mu je povedal številke, on pa pravi da to ni res.

 6. JJ je mlatil prazno slamo in blefiral, manipuliral… sicr nič boljši ni bil niti Barbika.
  Janša je zame bil vedno izdajalec (bodisi v YU, ko je pač “izdajal dokumente”), pa še kasneje (s Sanaderjem, pa naj se govori kar hoče), da ne govorim o očetu, nezmožnosti dejanja kot je poroka niti z prejšnjo in ne z zdajšnjo žensko, kar kaže na dokaj veliko moralno sprevrženost, še posebno če to gledamo s stališča desnih vrednot. Veliki manipulator, kateremu sledi zvesta soldateska, ki je sposobna marsikaj in marsičesa. sam pokriva Bavčarja, velikega prijatelja, ki ga je ustvaril za čisto druge namene in drugačne cilje, kot si predstavlja JJ – osamosvojite, ki pa si jih zdaj JJ kar prilašča – nekako tako kot partizani in komunisti po II vs vojni. vzorec se ponavlja, vojaka imam na oblasti, kar ni dobro, obkrožen s tipi s poreklom, revanšisti.
  Hočeš nočeš, smo v zadnjih štirih letih živeli v – DIKTATURI, desni diktaturi DD – JJDD. in tega si ne želim več.
  Nikoli več JJ in nikoli več DD!!!!
  zame in za moje otroke, vnuke!
  Lidija

 7. Tisti ki bo volil Janšo ….. pa res nevem ce pri zdravi pameti…
  :)

 8. Preveč medlo soočenje in preveč strinjanja. Soočenje bi naj pomenilo boj dveh različnih pogledov, tukaj pa je bilo vse preveč diplomatskega jezika, vse preveč besed in vse premalo bistva.
  Pahor ni pokazal nobene prave vsebine, le govoril je, da bi on to naredil boljše. Pri Pivu in cvetje ga je Janša lepo ownal.
  Janša še naprej igra na karto, da so Pahorjevi že bili na oblasti in so bili še slabši, da so tudi oni politično kadrovali in tako dalje.
  Pri tem soočanju prav nič ni zgledalo, da bodo čez en mesec volitve, ampak je vse skupaj bolj delovalo kot neko soočenje sredi mandata.
  Hočemo boljši kruh! Hočemo boljše igre!

 9. najprej: struktura publike lepo pokaže, kateri ljudje podpirajo kakšno mišljenje. a želimo, da naša držva stoji na mladih in življenja polnih ljudeh ali na (žl, tako pač je) starih ljudeh? publika je ogromno pokazala.

  strinjam se z alešem in neikko. kandidat mora govoriti v ednini, saj mu mi zaupamo nalogo ministra vlade, damo mu glas, s tem pa vodenje vlade v roke. on želi prevzeti to nalogo, zato je tudi odgovoren.

  in, prosim, kdorkoli že bo prevzel oblast: čim manj referendumov!! preprosto je: neumni so, povrhu pa še dragi!

 10. Lydia, torej, ker se ne poroči, je sprevržen??? Pa saj smo v 21. stoletju. Menda nisi ti iz tiste nove skrajno konzervativne stranke? Se pa strinjam, dikatiura proletariata, ki jo imamo od leta 1945 pa vse do DD, je vsekakor boljša opcija. Ni ga čez goli otok! lol…

 11. kako naj, hehe, moski, ki ne prevzame odgovornosti za tiste, ki so njegovi, prevzame odgovornost za druge in neko vlado, ceprav svojo???

  JJ druzina bi imela kaj povedati, predvsem tista iz grosupljega, ki jo je pred sestimi leti zapustil.

  je pa vceraj Hrenova trepetala pred JJ-jem, kjer se je zdelo, da je vnaprej dobil vprasanja, Pahor pa je zanje zvedel sele v studiju in se odlicno odrezal.

  Do Pahorja je bila odrezava, JJja je gledala kot brezmadezno iz gr, bi rekel Miheljak.

  Seveda, moska era je passé, bodocnost v politiki bi morale kreirati predvsem zenske kot predsednice vlad in drzav.

  Lidija, se strinjam, zelo.

 12. UH, sem srednje generacije, ki ji v socializmu ni prav nič manjkalo, lepa otroštvo in lepa mladost – pa nisem ne iz vojaške ali komunistične družine (celo nasprotno, moji predniki iz tedanjega časa so se kar lepo razdelili po obeh straneh in so žrtve pač bile, kaj hočemo, kakšnih posebnih travm nimamo), ampak kakšne posebne nostalgije pa tudi ne čutim po tistih časih. Sem pa odločno proti tistim, ki blefirajo, kako jim je bilo težko pod jarmom tedanjih oblasti in še danes moja generacija (sem spadata tudi JJ in BP)govori besede svojih očetov. Ne prenesem pa revanšistov in nakladačev, potomcev staršev, ki so bili na nasprotni strani, torej poražencev (sicer imam sama teorijo o samostojni Sloveniji, da bo le taka, ko bodo na oblasti tisti, ki se bodo rodili po letu 1991).
  Govorim pa o temeljnih načelih in morali desnice, ki se tudi v 21. stoletju noče spremeniti in prilagoditi, hkrati pa počno vse ravno obratno in nasprotno. Goli otok? Tudi to se bo nekoč demistificiralo, še posebej pri nas, zaenkrat pa ga bomo uporabljali v tovrstne namene, pač, da nekoga zabiješ nazaj – mene ta Goli otok sploh ne zanima, vem samo, da je opomin, da se to ne sme več zgoditi in nič več in nič manj. Ravno tako kot to, da se je domobranstvo dogajalo samo v ljubljanski kotlini, po ostali Sloveniji pa ne in da zaradi teg “trpimo” vsi – lahko bi rekla, da smo vsi rojeni po letu 1945 svojevrstne žrtve WW II. drugače pa : vse je isto kakor prej, samo nazivi so drugi – komunisti = kapitalisti, proletariat = socialni partnerji… etc etc…
  lp L

 13. No, jaz sem tudi dovolj star, da imam osebne izkušnje s komunistično diktaturo in ni bilo prav nič lepo. Politični nasledniki zločinske partije pa še danes delajo škodo po Sloveniji. Kako pa je goli otok mistificiran? Taborišče za tiste, ki se niso strinjali z diktaturo komunistične oligarhije. No, seveda so bila širom Slovenije posejana tudi delovna taborišča za malce manj nevarne nasprotnike rdečih zločincev. Danes lahko vsakdo reče, da je vlada slaba in da bi moral odstopiti. Ker si srednjih let bi moral dobor vedeti, kaj bi se zgodilo nekomu, ki bi dejal recimo leta 1985, da je partija slaba in bi morala sestopiti z oblasti. Veš, domobranci so bili tudi drugod, recimo na primorskem so imeli lastno organizacijo.

 14. In ravno tukaj je problem. Zapeljala sva debato v preteklost in obračunavanje z njo. Napaka! Nikoli nisem in nismo živeli s preteklostjo, vsaj pri nas ne, vedno za danes in za jutri. Preteklosti se ne da spreminjati. Jaz bi moje otroke prav rada prevzgojila, popravila napake, ki jih danes vidim, takrat se to niso zdele – pa ne gre, mimo so tisti časi. Žal.
  JJ se pač danes, 21, stoletje!, obnaša revanšistično, nekaj hoče za prvo polovico 20. stoletja (sam je 1958 letnik), rad bi opral neke madeže in nove dal drugi strani, spet vse sprl in zavladal. Mar ni to bedno!?! Kaj imajo ostali rojeni po letu 1945 skupnega z režimom, kaj JJ in njegovi sploh hočejo?!? poglej besednjak Grimsa, Jerovška… pa ti bo vse jasno. Je to besedišče 21. stoletja za zrele???? politike. Kaj sploh hočejo? Nimam pojma. In ti tudi ne!
  Vsekakor pa več žensk na oblast, saj bo svet veliko bolj čustven, da ne rečem prijazen. Smo veliko bolj racionalne in realne, ne gojimo imaginarnih zamer in se nas ne da preslepiti z nekimi populističnimi floskulami – le o čem bi govorili, če ne bi bilo komunizma in socializma (Si morda gledal šestdelno BBCjevo odajo z zgovornim imenom razpad YU), zelo zanimiva, poglej si jo, boš videl, kako svet gleda (pa morda še prav tako BBC spor Tito – Stalin).
  In mimogrede, 1985 se je že kar veliko dalo povedati, napisati, narisati, zapeti… pa tudi že v drugi polovici sedemdesetih!, vsaj v družbi v kateri sem se gibala v Ljubljani.
  Drugače pa so v zgodovini vedno obračunavali s svojimi nasprotniki vsi – od kraljev in cesarjev, faraonov in poglavarjev, do predsednikov krajevnih skupnosti in držv, na takšen ali drugačen način. Danes je to zastarelo, nezrelo in neverodostojno, poniglavo in prozorno; čeravno je res, da tudi na takšen način najdeš toliko in toliko osebkov s katerih pomočjo se prebiješ na vladarske pozicije.
  Način medsebojnih komunikacij je potrebno spremeniti, preteklost pustiti zgodovinarjem in fosilcem, kateri se naj zmenijo, kaj je bilo, naj nas ne kontaminirajo s svojim žolčem in strupom. Naj nam pa prepustijo, kaj bo!, na drugih in drugačnih temeljih.

 15. Seveda se je dalo. Znani slovenski pesnik, ki je parafraziral dumo, se je znašel za zapahi.

  Preteklost je seveda zelo pomembna že zato, ker gledamo točno iste face, ki sombile svojčas privilegirani partijski funkcionarji. V vsaki normalni držvi bi imeli takšni ljudje prepoved opravljanja javnih funkcij, če ne bi bili celo sodno kaznovani zaradi svoje vloge v totalitarnem režimu. aja, pardon, tega se pa vendar ne sme, to je pa ja revanšizem…bi se smejal, pa žl ni niti malo smešno.

  Po tvoji logiki je lahko nekdo v preteklosti storil karkoli, saj je pomembna sedanjost in prihodnost, taki mimosunjeni logiki pa sebeva razumen človek ne more slediti.

  Če pa že omenjaš angleže, ne pozabi dveh angleških zgodovinrajev, ki sta mnenja, da bi se morala britanija opravičiti, ker je domobrance poslala v roke titovim klavcem.

 16. ne da bi opravičeval početje kogarkoli, ampak koliko časa boš rabil da popraviš VSE krivice iz preteklosti…VEČNO…

  zakj se nekdo loteva popravljat SAMO določene krivice/napake iz preteklosti…ja, da ima neko korist od tega…

  če že “popravljamo” preteklost pol jo dajmo CELO, samo za to rabimo VEČNOST…

  pravijo da čas celi vse rane…nisem ravno rosno rosno mlad, sem pa še dokaj mlad in mlajših od mene ne zanimajo tito in taborišča in podobno sranje, niti ne vedo kdo je tito bil…

  vse kaj se je zgodilo v preteklsoti je bilo za dotični čas normalno…žl tako pač je…tako kot se bodo čez 50 let zgražli nad NAÅ IM početjem danes, tako lahko danes pametujemo kako je bilo ne vem slabo in/ali dobro pred 10, 20, 50 leti…

  če starejši želijo obračunavat s svojimi ideologijami naj to počnejo kje drugje, ne pa pred mojim nosom in na način, da imam občutek da se vračam/živim v preteklost(i)…mene ideologije ne zanimajo…PIKA…

 17. Prekopavanje grobov sluzi zgolj za manipulacijo z zivimi, mrtvim ne sluzi.

  kdor dela kariero, politicno, na mrtvih, je politik mrtvakov.

  JJ je predvsem to, politik mrtvakov, iz sedanjosti dela pekel, namesto, da bi gradil prihodnost Slovencev.

  Kdorkoli dela z njim ali je delal z njim, tesno, pove, da DRUGEGA MNENJA ta clovek ni sposoben slisati, kaj sele upostevati.

  Pa imamo, diktaturo mrtvakov, saj se njehov sistem posiljevanja z enim mnenjem in staliscem kot piramida niza do najbolj enostavnih, zadtrih vojscakov te strukture, ki jo je zgradil.

 18. Hm, meni ni šlo nikdar bolje kot prav sedaj. Je pa res, da DELAM, ne sedim na riti in stokam, kako je slabo. Za lene je morda res pekel, to pa dopuščam. JJ je že velikokrat povedal, da gradimo za prihodonost, večno temo partizani-domobranci pa nosijo ven ubdomafijci vsakič, ko skušajo zamegliti uspehe te vlade. Je že prav, da se razišče, kdo je po vojni klal, mučil, zapisal in kradel, saj so ti ljudje še vedno med nami, zločin pa ne bi smel zastarati.

 19. No, anketa RTV je dala veliko prednost pahorju! Bil je bolj prepricljiv od janse!

  Bravo, Slovenija.

  link:Stalna povezava (permalink):

  http://www.vecer.com/clanek2008082105354114

  PS Gospodarskih inf opozicija pac nikoli nima v celoti, to je fakt, vsaka neuspesna vlada jih prikriva!

 20. Peter in Neikka sta me dopolnila :)

  steiber, pa saj nihče ne stoka. Zase, za mojo družino in družbo lahko rečem, da smo najbolje živeli od 1999 – 2004, zdaj malo slabše, a še vedno znosno, tako ciklično je bilo pa tudi takrat, pred toliko leti! Kdor se ni ukvarjal s politiko, je delal in imel!

  Prosim te, steiber, kaj pa je to udbomafija?!? Je to moja generacija?!?

  Janša in Pahor sta oba končala “udbomafijsko” fakulteto – obramboslovec in politolog (ustanovitelj tedanje FSPN, današnjega FDV, je bil tovariš Stane Dolanc!). Nobeden od njiju ni vrnil diplome in šel končat katere šole v visoke demokratične držve, niti kateri drugi politik, pa so bile vse visokošolske ustanove pod budnim očesom preverjenih udbomafijskih kadrov.

  Nihče ne pravi, da ni prav, da se razišče, vendar naj to delajo stroke – zgodovinarji, kriminalisti, sodstvo… nas pa naj pustijo pri miru s tem sranjem!

  Saj nam je jasno, da ni bilo prav!!

  In mimogrede, kdaj se bo kateri domobranski udeleženec opravičil za storjeno zlo – razen, če oni niso delali ničesar in so bili uboge zapeljane in zavedene sirote, za hudodelstva pa so krivi okupatorji, ki so jih prisili, da so počeli kar so počeli!?!

  Današnji politiki imajo polna usta skadinavskih modelov, pa naj vzamejo za model, kako so oni rešili problem kvislingov – herr Quisling je bil skandinavec.

 21. mah ta dva sta oba bedna!
  a je sploh kak resen predsednik, vreden glasov?

  nekako se m zdi Å rot še najbolj kul..
  btw, SLS je danes startala s kampanjo na zanimiv nacin.

  ne vem, nikoli sicer nisem bil njihov pristas, a se mi zdi, da so se dobro odlocili za sodelovanje s stranko mladih. vec mladine v parlamentu, bi lahko prineslo spremembe za zivljenje mladih.. glede na to, da konkurenca ni ravno močna, pričakujem doti % SLS+SMS

 22. Udbomafija ne veš kdo so? Hkrati pa veš, katere ššole so bile ‘njihove’? Kakšna generacija? A če je nekdo malo starejši ali mlajši pa ne živi na istem prostoru in v istem času kot ti?

  A kako so delai v skandinaviji z izdajalci? OBSODILI na sodišču, le nekaj posameznikov usmrtili, ostale več ali manj pustili pri miru. Pravo nasprotje s pozverinjenimi množičnimi poboji pri nas, ko je umrlo več deset tisoč ljudi, tudi tisti, ki s kolaboracijo niso imeli zveze, morili pa so komunisti, ki so itak paktirali z zločinskim stalinovim režimom, ki je recimo prav v sodelovanju z nacisti napadel in okupiral poljsko ozemlje. Na sodišču je pri nas končal le rupnik, kakor vem, pa še ta proces je sporen, njegov sodrug rožman je bil rehabilitiran, na istem procesu sojen.

 23. jaz sem mlad in natančno vem kdo je bil kriminalec, morilec,……………………………………………………………………… TITO

  preberi si to:

  potem pa idi za 2 dni v korejo pa si poglej kaj dela komunizem.

 24. v tem dokumentu, ki si ga objavil, ni niti besedice o kriminalu in umorih.. ta dokument prikazuje samo kdo je dobil in kaj je dobil in kaj je zelel.. a to je sporno???

  hudica no

 25. @had

  vem da ni. misliš da obstaja kakšen dokument o kriminalu in umroih na internetu?

  s tem da sem navedel kriminalec, morilec,… tito sem mu hotel povedat,da vem kdo je tito ničvredni gnoj.

  s tem dokumentom pa sem hotem pokazat kakšne privilegije so imeli! vendar vi si želite, da jih spet dobijo/te?

 26. Hm, če oseba, ki je bila poimensko navedena med privilegiranci, sedaj govori, da danes živimo slabše, ji vsekakor moramo verjeti. :D

 27. @uros: jaz zivim v letu 2008.. in v letu 2008 obstajajo ljudje, ki imajo privilegije, kot so jih imeli ljudje, ki so omenjeni v tistem dokumentu..

  in vsakic, ko je govora o rdecih ali crnih, se zacne z enimi in istimi stvari.. ali je to res smiselno?

  ja, tudi podatki o umorih obstajajo na internetu..

 28. Ne, ne vem, kaj je udbomafija! Pa ti tudi ne!!! Za FSPN ali FDV se ve,kaj, kdo in za kakšne namene je bil, danes je drugače… verjetno.
  Pa še tole mi povej: boš kaj imel ti osebno od tega opravičila ali karkoli že zahtevajo desničarji?!? Boljšo plačo? Lažje najetje kredita pri kateri banki? Kaj drugega? Ali pa si samo še eden tistih, ki klopoče neumnosti po diktatu JJDD ali svojih sorodnikov, ki so bili na napačni strani in bi si radi oprali ime?!?
  Drugače pa takole o generacijah:
  komentirajva generacije rojene med 1941 in 1980. Danes so to ljudje stari med 67 in 28 let. so to udbomafijci? So to okoreli komunisti krivi za povojne poboje? So oni kreirali rajnko YU? So bili oni morilci? Bili so odločno premladi, da bi kakorkoli kreirali tedanjo politiko, mnogi so bili v partiji, ker je to bil pogoj za napredovanje v službi (moralno in politično neoporečen, so bojda temu takrat rekli – nekako tako kot danes, ko marsikje vprašajo za pripadnost stranki). In ne navsezadnje, da se jaz opravičevala za očeta ali dedka, ker je bil komunist ali domobranec, mi niti na misel ne pride!!! Žal, tako je, mene ’45 ni bilo, skoraj dvajset let kasneje pa sem že bila, pa tudi v partijo sem bila povabljena v istem obdobju kot JJ, samo s to razliko, da sem, po nasvetu očeta, zavrnila, pa se mi ni nič zgodilo, ker je menil, da prihajajo drugi in drugačni časi (oh, kako se je uštel, saj nekateri kar še preštevajo in se delijo na naše in vaše, nekateri pa so še tako mladi).
  Kakor pravita moj tast in moj oče, si samo lenuhi, nesposobneži in bedaki (neiznajdljivci) niso zgradili hiše ali vikenda, kupili stanovanje, niso izkoristili “ugodne” denarne trende v osemdesetih – “zlatih časih kapitala – inflacije”! Nekaj podobnega je potem ponovil, kar se nepremičnin tiče, takoimenovani Jazbinškov zakon. Moji otroci bodo kar morali počakati, da kaj podedujejo.
  Danes priviligiranih ni, to je res, danes pač prideš, plačaš in imaš, če imaš (na nobenem denarju ne piše, kako je pridobljen).
  Pri nas v družini kroži krilatica: ZA ZAPRISEŽENE LEVIČARJE SO NAS NAREDILI DESNIČARJI :) :) :) večina nas ni v nobeni stranki, volimo pa levico.

 29. Pa še ta link si poglejte in se zamislite, kdo in kakšni ljudje nas vodijo na obeh straneh:

 30. @stieber: zakaj raziskati samo dogodke po 2 svetovni vojni? a je naša ali človeška zgodovina samo čas po 2 svetovni vojni?…(retorično vprašanje)…

  meni se to zdi zelo nepošteno in zelo pristransko…razčiščevat in raziskat dogodke SAMO po 2 s.v….kaj pa ostala naša zgodovina?…

  in kot sem že omenil se to počne izključno zaradi OSEBNIH koristi določenih posameznikov in strank…drugače povedano za nabiranje točk…

  @uroš meško: koliko let šteješ?

  in kot je že lydia omenila, bom drugače zapisal…kaj imajo ljudje raje, ideologijo ali nove čevlje?…ideloogijo ali hrano v hladilniku?…

 31. uroš meško…tebi nič ni jasno.. :)))))))) tipičen slovenski ljubusumen Trot pa še slep povrh vsega! Pa kje ti misliš, da je naš predsednik Turk preživel počitnice in na čigave stroške? Privilegije imajo vedno vsi politiki. Ti dokumenti so nekaj najbolj normalnega in najmanj spornega kar se politikov tiče.

  Pbrskaj raje malo po internetu o lizbonski pogodbi, ki jo je JJ podpisal prvi na svetu.. to so dokumenti, ki nas morajo zanimat, ne kdo je komu častu kilo premoga in brezplačen apartma na Brionih.. dejmo se raje vprašat kdo nam bo zakone in davke odmerjal, kdo bo naše vojake pošiljal v neumne vojne in kdo ja za to (za našo prihodnost) odgovoren!

 32. Ni pomembno, kdo je PRVI kaj podpisal, predvsem pa lizbonsko pogodbo!
  Pripravili so jo Nemci v casu njihovega predsedovanja, uskladili Portugalci, JJ and naveza predsednikov drzav jo mora podpisati, ratificirati pa VSI parlamenti EU-ja, da velja.

  Le kaksno tezo ima tu nek JJ?

  Nobene.
  Po zacetni volilni kampanji, v kateri se celo nek cerkven medij- kot radio Ognjisce razosebi do te meje, da ti gre na bruhanje, se vprasas: pa ti ljudje so se Boga pripravljeni nategniti, ne le ljudi, da bi ostali na oblasti.

 33. @peter
  dovolj!

  @mitja
  sicer nisem vsega prebral ampak na hitro sem opazil, da so zaplenili hiše? je to normalno? jo lahko tebi?

  p.s. sds ima novo spletno stran.

 34. neikka – Moja poanta je bila sicer ta, da se nehajmo zafrkavat toliko s preteklostjo in domačimi škandalčki ampak zahtevajmo od politikov odogovore o prihodnosti. Glede na to, da če bo lizbonska pogodba sprejta, bo to zelo vplivalo na našo suverenost, demokratičnost in življenje. Nastalo bo nekaj podobnega Združenim Držvam Evrope.
  JJ ima tukaj težo kot vsi ostali. Čisto enako. Mu pa zamerim, oz. vladi, da se je tako hitro odločil za podpis in ni bilo v Sloveniji zaslediti nobene javne razprave o, mimogrede, novi USTAVI!!! Kot, da je to kr neki!!

  uroš – je vem, da so zaplenili hiše..vse so zaplenili. Temu se reče nacionalizacija privatnega premoženja. Je podobno kot privatizacija držvnega premoženja (Laško, Merkur,…). S to razliko, da pri nacionalizaciji postane privatna last nepravično last držvljanov, pri privatizaciji pa držvna last (največkrat nepravično) last posameznikov. Prvo je neke vrste Robin Hoodovstvo, drugo pa ravno obratno. Oboje je za nekatere dobro za druge slabo. Zdej pa naj vsak oceni, kaj mu je boljše. Za tajkune že vemo kaj jim bolj ustreza. Uroš a ti si tudi tajkun? :)

 35. Tako je : zahtevajmo od politikov odgovore o prihodnosti!
  O cerkvi pa le toliko: vemo, da so delali škodo in jo še bodo in to v vsem svojem blišču. Je kdo opazil, da so krščanska duhovščina najbolj razkošna in bleščeča?!? In razlikovati je treba Cerkev, cerkev, vernike in verujoče – mi smo verujoči, ampak v (C)cerkev pa nas ne bo spravil nihče!!!
  V marsikateri držvi so imeli nacionalizacije in potem čez toliko let denacionalizacije – vendar ne v tolikšni meri, še posebaj, če se ve na kakšen način je prišla cerkev do premoženja. Moj ded je pred mnogimi desetletji dobil kredit od lokalnega župnika, da si je nabavil šivalni stroj, bil je krojač, za garancijo je moral dati boljšo parcelo in še živino v štali. bil je tisti srečnež, ki je lahko vrnil, kaj pa tisti, ki niso mogli!?!

 36. Sem se ravno spomnila – kar sem že nekaj let nameravala nekam napisat in povedat – glede Jelinčičeve plemenitosti. Moja sestra se je pred toliko leti poročila na hrvaško, v ugledno kmečko družino. nekaj let zatem, sredi devedesetih, me je vsa navdušena klicala, da je moževa družina plemiška. Pri prvem obisku mi je sicer pokazala grb in “certifikat” o tem od kje in kako so plemiči, potem pa s trpkim nasmehom še povedala, da so skorajda vsi v vasi (50 hiš, 27 priimkov) dobili neko ponudbo o svojem plemiškem poreklu. Ko so raziskali, so ugotovili, da se je to prav lepo znašel nek tiskar iz Slavonije, ki je širom po hrvaški pošiljal ta obvestila in zanje zahteval cca 200 kun! V isti vasi živi tudi nekdo, ki se piše Jelinčič, v sosednji pa Jelenčič – in oba sta plemenita, po tem istem certifikatu imata tudi svoj grb, poreklo ipd., in vsi so iz 16. stoletja.
  hecno, marne :)
  To ni za lase privlečeno – se da preveriti, pol Hrvatov je tako plemenitih. slišala sem, da so celo neakteri Slovenci nasedli temu, preko teh virov.

 37. @lydia

  hehehe če si pa danes hipoteko vzameš pa ti ne vzamejo zastavljenega?

 38. Ah ja, pozabila sem napisat: pod zelo neugodnimi pogoji! Na tistem papirju je bilo nekako takole: 100 posojila, vrniti 300 v enem letu! Tako so gospod župnik hoteli, če so že posojali. Tako so prihajali do premoženja, pa je to bilo v času med obema vojnama, kako je bilo šele pred tem, stoletje, dve in več.
  Pridigajo o skromnosti, delajo in obnašajo se razkošno.
  Objavljajo knjigo o priviligirancih, naj še o svojem početju kaj povedo in kdo je delal in oskrboval njihovo imetje in za kakšno ceno! Njihove razkošne oprave niso zastonj… in še marsikaj. Sicer pa je njova perspektiva samo še v Afriki, drugod so jih ljudje več ali manj spregledali. Naj se še oni česa odrečejo, tako kot se je sveti Frančišek… nak, tega pa ne bodo storili. ;)

Komentarji so zaprti.