Pavle Kozjek (leta 1997 je kot prvi Slovenec opravil vzpon na vrh Mount Everesta brez dodatnega kisika), Gregor Kresal in Dejan Miškovič so se v začetku avgusta odpravili osvojiti 7284 metrov visoki Muztagh Tower v Pakistanu, katerega je do sedaj osvojila samo peščica plezalcev. Povod za vzpon je zapisan tukaj – “First time I saw the mountain during my Broad Peak-GII expedition in 1986, and later in 1988 on K2 Magic Line attempt that ended on 8100 m because of terrible weather… 20 years later it’s time to come back.
Njihov vzpon je mogoče spremljati preko bloga Vzponi in sestopi, ki ga piše Pavle Kozjek, oz. preko bloga Slovenian Mustagh Tower Expedition 2008.

Pred parimi dnevi je Gregorja, zaradi zdravstvenih težv, helikopter odpeljal nazaj v dolino. Včerajšnji naslov na spletni strani Alpinist – Slovenian Alpinist Pavle Kozjek Missing on Muztagh Tower, pa ne prinaša nič dobrega.

Namesto mojih odvečnih besed za zaključek, je Pavle v intervjuju za Planet povedal vse – “Ni težko biti dober alpinist, težko pa je biti star alpinist.