had blog roni kordis had blog roni kordis

Zakaj dvojna merila naših organov – Penko VS Patria

Penko VS Patria je tipičen primer dvojnih meril, ki jih pri nas uporabljajo organi pregona in njihov minister.

Za aretacijo Boštjana Penka je bila dovolj anonimna prijava in že so ga v slogu filmov, ki jih gledamo na TV-ju, z zateznimi lisicami strpali v avto in odpeljali. (vir)

In na drugi strani imamo primer Patria, kjer je avstrijski Interpol februarja 2007 pozval slovensko policijo, naj razišče vlogo Walterja Wolfa in Wolfganga Riedla pri poslih Patrie v Sloveniji (vir)
In kaj se je zgodilo? Nič! 15 mesecev kasneje minister Mate pove da gre v tem primeru za napako! (vir)

In še moje razmišljanje, ali mogoče samo J.J. spin-off, za nas “butaste Slovence”.
Janez Janša, ki tako vehementno toži vse po spisku – tajkune iz Laškega, Ropa, finsko televizijo, ki je predvajala Resnico o Patrii in verjetno še koga, ima po drugi strani v rokah tudi nacionalno televizijo, kjer so predvajali podnaslovljeno Resnico o Patrii. Če bi bila zgodba res takšna žlitev za Slovenijo, da se je odločil tožiti Fince in ustvarjalca oddaje, potem je verjetno ne bi predvajal v Sloveniji? Ali pač? Je uporabil najbolj preprosto metodo, ko se zasmili vsem svojim volivcem, ki so samo rahlo pomislili, da bi volili koga drugega. Namreč, njegova taktika je bila vedno podobna. Vedno priti kot zmagovalec iz bitke! Ali mu bo tudi tokrat uspelo? Ali pa bodo Slovenci spregledali, kot je spregledala Esmeralda!

 1. Predlagam, da v primeru ponovne izvolitve teh banditov predlagamo nakup novega organizatorja (to je un kos plastike s par predali, na katere se napiše, komu je kak papir namenjen) za MNZ. Da se depeše ne bodo več izgubljale in založile in da ne bo poleg obrambnega še notranji minister izpadel čisti Lolek, ki se mu niti sanja ne, kaj se dogaja v njegovi hiši. Da ne razume, da mora v takem primeru nemudoma odstopili, niti ne pričakujem. Tepci!

  Antični demokrati so imeli za izvoljene škodljivce zelo dobro prognozo: izgon iz držve. Izbris, takorekoč.

 2. Dejstvo je, da so najeli tujo agencijo za pomoč pri volilni kampaniji, ti pa znajo biti pravi “spin doctors”, tako da… In Janši sedanje razmere odgovarjajo.
  Moje mnenje: Janša bo sicer volitve izgubil, izgubil bi jih brez te afere, sedaj pa bo dobil kar nekaj procentov več, kljub temu pa ne bo dovolj. Kajti pomemben je samo odgovor na eno vprašanje: katere volitve/referendum od jeseni 04 je Janševa stran dobila? Lokalne 06? Zavarovalniški referendum, pokrajinski referendum? Predsedniške 07? Pomislite tudi na epilog vsakih od teh. Janši torej ni kazalo dobro in tega se je zavedal. Pa ne zaradi anket, ki v teh primerih niso prav nič merodajne (ja, spet se lahko spomnimo vseh naštetih volitev, vključno s tistimi jeseni 04).

  Pa še pomislek: zakaj je premier, katerega specialnost in ožje področje dela je bila pred tem obramba, zaupal tako “drago” ministrstvo (drago v obeh pomenih) nekomu, ki ni imel prav nobenih izkušenj na področju obrambe (Erjavec je bil pred tem drž. sekretar na min. za pravosodje, kjer – recimo temu – po svoji strokovnosti ni izstopal), ki je iz nepredvidljive druge stranke in ki bi se glede na usmeritev svoje stranke moral boriti za maslo, ne za topove?

 3. zakaj dvojna merila? hm, mogoče penko ni hotel dati keša…

  mogoče bi se kaj zgodilo ali začelo dogajati, če bi avstrijci poklicali na anonimni telefon policije?…

 4. In zakaj npr. naj bi bili izidi referendumov in predsedniških volitev tako blazno primerljivi z držvnozborskimi volitvami?
  Meni osebno se zdi sporno samo to, da policija ni začela postopka, če je od avstrijskih oblasti dobila konkretne podatke in indice.

  Vse ostalo pa je bolj predvolilno rolanje po sceni in tipično slovensko dvopolno razmišljanje v stilu “če nisi za, si proti”.

Komentarji so zaprti.