had blog roni kordis had blog roni kordis

Osječam se haj, Janez Janša baj baj

Originalen naslov pesmi skupine Psihomodo Pop je Osječam se haj, mozak baj baj. Ampak v današnjem dnevu je lahko tudi malček spremenjen naslov: Osječam se haj, Janez Janša baj baj

Namesto polke, ki so jo včeraj cel dan vrteli na RTV Slo2, upam, da bodo naša ušesa in naše oči, na nacionalni televiziji slišale tudi kaj prave glasbe!

PSIHOMODO POP 12.05.2007 Pula, Croatia

 1. Hehe, potem pa še pravijo, da niso obremenjeni z Janšo. :) Psihići (fani Psihomodo popa, ki ne gutajo pilule, ampak se izživljajo and Janšo :) )

  Baje da ima levi trojček že novo himno
  http://www.youtube.com/watch?v=UBqizmQrDwY

  Psihomodo Pop – JA VOLIM SAMO SEBE
  Tamne mrlje prošlosti
  Na tvojoj bijeloj košulji
  Ves-mašina budućnosti
  Nikad neće oprati

  Ja ne gutam pilule
  Da bi mi bilo bolje
  Ja ne trebam žene
  Da me zadovolje

  Ja volim samo sebe
  Svog predivnog sebe
  Ja volim samo sebe
  Svog jedinog sebe

  Oči bojim zeleno
  Usne žrko crveno
  Uvijek sam izgledao
  Kao što sam volio

  Druge ne primjećujem
  Ni u prolazu
  Sebe uvijek pozdravljam
  U ogledalu
  Ja volim samo sebe…

 2. Prej kot baj baj bo janez nazaj. Ko bodo ljudje spredvideli, da so komunisti barabe, ki jim ni para. Zmagali ste brez vsebine. Vsebina je bila samo rušenje JJ.

  Dobro si oglejte statistiko in glejte da bo vsaj takšna statistika kot je bila v tem mandatu.

 3. @meskec: a si mogoce prebral kaksen program katere od strank? Ali pa preprosto pises floskule. Statistika cesa? Gospodarske rasti? Inflacije? Ali ostalih statisticnih podatkov s katerimi so manipulirali

 4. had to da so manipulirali ti je povedal golobič, ali katarina, borut?

 5. meskec: bedarije. če kdo dela na destruktivizmu, je to J. Sicer pa bo za vse bolje, da ne bo take statistike, kot zdaj. Samo poglej si infalcijo in bodi tiho. Gospodarska rast pa je večinoma rezultat dela pred njegovim mandatom. Enako velja za prevzem eura, čeprav si stric J rad pripisuje zasluge za to.

 6. @meskec: nekateri znamo tudi racunati in ne potrebujemo nikogar da nam pove kej je prav in kaj ne. Seveda pa obstajajo tudi ovcke ki slepo verjamejo zgodbam ljubljenega vodje

 7. Mislite da bo tale vic danes postal realnost? :mrgreen:

  Parlamentarne volitve 2008. Dan po volitvah na vratih Janševe hišepozvoni držvljan. Vrata odpre Urška.
  “Oprostite,” pravi držvljan, “je predsednik vlade mogoče doma?”
  Urška skrušeno odvrne: “Veste, moj Janez ni več predsednik vlade.”
  “Aha,” reče držvljan in odide.

  Čez petnajst minut na vratih ponovno pozvoni, pred njimi ponovno isti držvljan, ki presenečeni Urški reče: “Oprostite, je predsednik vlade mogoče doma?”
  Urška začudeno pogleda in nejevoljno, z nekoliko osornim tonom odgovori: “Janez Janša ni več predsednik vlade!”
  “Aha,” reče držvljan in odide.

  Po petnajstih minutah na Janšev zvonec ponovno pozvoni. Urška, počasi že na meji histerije, odpre vrata. Pred njimi ponovno isti držvljan s širokim nasmehom na obrazom: “Oprostite, je predsednik vlade mogoče doma?”
  Urška totalno poživini in zavpije s piskajočim glasom: “A vi ne razumete slovensko?! Janez Janša ni več predsednik vlade!”
  Držvljan se nasmeje in reče: “Saj vem, saj vem, ampak ko se tako lepo sliši!”

  Ups, izdajam svojo politično usmerjenost. Shame on you, Alex!

 8. Jaz pa mislim, da Urška sploh ne bi odprla, ker že poka kufre!

 9. No, dajte si duška. Danes je vaš dan. :)
  Sam naslednja 4 leta boste glih tako sami morali plačevat položnice. Pa itak da vam vsem privoščim povišice.

 10. @fett ne strinjam se, da je gospodarka rast večinoma rezultat dela pred njegovim mandatom.

  @had
  ja sem prebral. ne vseh ampak od vseh treh levih. in vsi so nerealno dosegljivi. Od SDS program pa je dobro zastavljen in realno dosegljiv. Si ga ti prebral?

  @Had
  Å e enkrat!
  Dobro si oglejte statistiko in glejte da bo vsaj takšna statistika kot je bila v tem mandatu.

  S tem sem hotel povedat, da upravičite vse te kritike, ki zdaj letijo na janša. Naredite, da nam bo v naslednjih štirih letih vsaj tako dobro, kot nam je bilo v teh štirih. Če ne, boste dokazali, da spet lažete.

 11. meskec: mogoče res ne večinoma, ampak masten in nezanemarljiv kos pa vseeno.

  In še: mi ne bomo naredili, da nam bo v prihodnjih štirih letih dobro. Prvič, ker nas večina ne bo nič direktno na tem delala. Mi smo samo izvolili ljudi, v katere imamo zaupanje, da bodo delo počeli bolje od Janše. In drugič, ker nam (vsaj meni) v zadnjih štirih letih ni bilo tako izvrstno dobro, kot se tebi očitno zdi. Osebno sem bil izredno nezadovoljen z inflacijo, medijskimi spremembami, šolskimi, kulturnimi in zdravstvenimi reformami, s korupcijo in povezanostjo politika+gospodarstvo (dve veliki Janševi obljubi izpred štirih let, ki jih ni izpolnil niti v najmanjši meri) in zaostalosti v informacijskem sektorju (kjer je Virant sicer delal dokaj dobro, ampak ni imel dovolj podpore v lastni vladi). Pa brez skrbi, da bi se še kaj našlo.

  Pričakovati čarovnijo v teh resorjih bi bilo trapasto; lahko samo pošlješ v ogenj najboljše strokovnjake na posameznem področju, jim daš dovolj proste roke in jih hkrati preverjaš, da delo dobro opravljajo. In se hkrati trudiš ne vtikati v njihovo delo, predvsem pa ne poskušaš vplivati na njihovo neodvisnost. Janša tega ni naredil, imel je ekipo pol-strokovnjakov, katerih odločitve je sam narekoval. Stroke iz opozicije ni upošteval, z njo ni debatiral, temveč jo je kvečjem zbijal in zaničeval. Njemu pač pripadnost pomeni vse. Naj te spomnim na več poizkusov razbitja Kosove komisije, edine inštitucije, usposobljene za boj proti korupciji in gospodarskemu kriminalu. Kot alternativo je ponudil parlamentarno komisijo (pazi: ne strokovni kriminalistični delavci, temveč poslanci!). Kakšen premier, ki obljublja boj proti korupciji, to naredi?

  Tako, da je vse, kar ti lahko rečem: glasoval sem za spremembo in upam, da bo bolje. Ves čas bom situacijo pozorno opazoval in čez štiri leta ponovno glasoval po zelo analitičnem pristopu do ponudbe strank, tako kot sem tudi zdaj. Nisem vernik v eno osebo, zato mi ni problema zamenjati stranke, če mi je ideološko blizu in me prepriča. Iz teh razlogov ne bi recimo nikoli mogel voliti nestrpnega nacionalista Jelinčiča.

 12. pa še to: nič ne bomo dokazali, da lažemo. Ta izjava je naravnost butasta. Laže tisti, ki govori neresnice, ne pa volilec, ki voli svojo stranko.

 13. @fett
  Izvolili ljudi, ki jim zaupate? Zamaskirani LDS-ovci so tisti, katerim lahko najmanj zaupaš!

  Vlada nam mora naredit pogoje, da bomo lahko MI naredili, da nam bo bolje!

  Tvojo mišlenje takoj pove kdo si! Govoriš nekam v tri dni poveš pa ne nič!

  Volilec je lahko tudi lažnjivec. S tem ko širi laži med druge volilce, al?

  Janša je imel ekipo pol-strokovnjakov kdo pa si ti, da lahko oceniš če je kdo strokovnjak?

 14. MEn tole ni čist jasn, razlog za veselje, čemu????
  saj ima levica komaj 43 glasov ….
  upam, da vam KArel ni adut, ker če bo treba tega klovna še 4 leta gledat, pol adijo pamet …. ni pomoči tudi levici

 15. 1tastar, od kdaj si pa ti preklopil, se spreobrnil, na vest.si si bil goreči zagovornik janše. Janša bo itak vedno krivil druge, tak pač je. Koga je pa Janša napadal v kampanji? Ja no, ne on direktno, on ima druge za te umazane posle. Revež ni napadal nobenega, ker on ni tak, VSI so napadali njega, ubožčeka, poglejte kako je bogi, sploh se niso mogli pogovarjat o razvojnih projetkih, VSI so ga samo blatili. Zemlja odpri se in me požri, al pa Janeza.

 16. meskec: povem že, če pa nočeš slišati, pa ni moj problem.

  odrasti že in preboli razne debilizme, kot so sile kontinuitete, ki vedno vse obvladujejo. Ja, bivši LDS. In, kaj pol? Janša je tudi bivši tisto in ono, med drugim zavzet bivši komunist. Pa kaj? Jaz mu tega ne mečem naprej. Preboli!

  ja, volilec je lahko lažnjivec, če širi laži. Popolnoma se strinjam s to ostroumno opazko. Ampak samo zato, ker smo volili leve, še nismo lažnjivci, tudi če ga bo “naša” vlada srala. Jaz nisem nikomur obljubljal, da bodo čarali zlato.

  kar pa se tiče strokovnjakov: ne potrebujem biti strokovnjak, da lahko govorim, kdo je strokovnjak in kdo ne, če imam zato dobro utemeljitev. Ni mi treba biti vrhunski kuhar, da ugotovim, da je hrana zažgana, ni res? Če zaupaš stroki (in to je dobro, ker nihče ne ve več o nekem področju), kjer večji del strokovne javnosti jasno in utemeljeno kritizira vsako posamezno odločitev nekega ministra, z navedenimi razlogi in posledicami, potem je to namig, da tip ne dela dobro. Je tako bilo z Janševimi ekonomisti. Če posledice potem še občutiš na lastni koži (npr. inflacija), potem ni treba biti doktor, da lahko potegnem kakšen zaključek, ni res? Podoben vzorec se je ponavljal skoraj v vseh resorjih, s tem da smo ene občutili bolj (zdravstvo), druge pa manj (šolstvo), ampak smo še vseeno lahko izvedeli, kako kaže (recimo, da poslušaš dovolj ljudi okoli in zveš za situacijo).

  Skratka, da se oceniti, kdaj nekdo dela dobro ali slabo (recimo Virant in javna uprava sta delala dobro), če le imaš tako željo. Če pa si zatiskaš oči in ušesa, popolnoma v stilu tipičnega Janševega vernika, potem pa razumem, zakaj se ti zdijo zadnja štiri leta tako fantastična.

 17. Jaz nisem nič preklopil. Å e vedno mislim, da je bil Janša odličen voditelj. Pahorja bo še pošteno bolela glava zaradi zaresovcev in desusovcev! Jebali ga bodo oboji, ker ne bo mogel izpolniti kadrovskih obljub, ki jih je dal “zaveznikom”. Janša je pa v opoziciji dosti hujši nasprotnik kot v vladi.

  Če sem si privoščil Urško, sem si jo po starem reklu: “Nesreča nikoli ne pride sama!”

 18. @fett
  čeprav je zdaj inflacija nižja, kot je bila pred tem mandatom, čeprav so najnižje plače višje kot so bile pred tem mandatom, čeprav se je zgradilo več stanovanj kot pred mandatom.

  Pa kaj ti si na borzi, da te je inflacija tako prizadela?

  In če prebiraš 24ur še nisi tisti, ki lahko oceni če je kdo strokovnjak.

  Če je kdo bil v partiji še ne pomeni, da je komunist. Koliko ljudi pa je bilo v partiji? Kaj pa se je zgodilo z drugače mislečimi?

  Jaz nimam nič proti levici sem pa proti ljudem z komunistično ideologijo. In teh pri vas kar mrgoli.

  Zato pa vam pravim, da naj bodo številke večje. Da dokažete, da se motite. In jaz bom priznal, da sem se motil. Za razliko od vas. Pa še bolje nam bo.

 19. hecno je, kako me oceniš in obsodiš. Praktično nikoli ne spremljam/berem 24ur, nisem obseden s tem, kaj je nekdo nekoč bil (za razliko od desnice, ki ne more prebaviti preteklosti, čeprav jo ima tudi sama) in nikakor ne furam komunistične ideologije.

  Berem različne medije, veliko opazujem, poslušam in razmišljam. Od tod izhajajo moji pogledi. Viš ga, pa tako lepo si me popredalčkal.

 20. Osel ostane osel. In zaradi tega sem obseden s tem, kaj je nekdo nekoč bil.

  Pardon za te ocene in obsodbe, ampak mam že poln kufer teh novic in komentarjev nastrojene proti SDS. Hvala bogu, da je vsega konec. Čeprav bomo mogoče še to obžlovali. Ali pa jaz zaradi svojega razmišlanja.

  Upam, da bomo zdaj na blogu Had komentirali objave, ki so povezane z novimi spletnimi projekti, fotogalerijami,… in ne več političnih for čeprav so pomembne.

 21. Inflacija tolarja ni isto, kot inflacija evra.

  Plače so nominalno višje, realno pa nižje zaradi visokih cen (elektrika, jestvine, zdravstvo, stanovanja, šolstvo, RTV, kazni za prekrške…). Kako bi šele bile visoke cene, če bi bila sprejeta Janši ljuba enotna davčna stopnja.

  Ni težko zgraditi veliko stanovanj. Težko je zgraditi cenovno dostopna.

  Poleg teh treh točk, pri katerih je vlada samo opazovala in spala, si pozabil omeniti še:
  -rekordno zadolženost držve, v štirih letih z 15mlrd € na 37mlrd € (ta dolg boš v naslednjih desetletjih plačeval tudi ti)
  -praktično nič vlaganj v razvoj
  -uvoz raste, izvoz pada
  -demontaž zdravstvenega sistema (še tik pred volitvami so na hitro podelili sveženj licenc za privatno prakso – tudi to boš občutil na stara leta)
  -namesto umika politike iz gospodarstva, so ponavljali mantro “umik držve iz gospodarstva” in najboljše držvno premoženje razprodali in s tem ustvarili tako imenovane tajkune (da je bilo to možno, so najprej na ključne položje v bankah in na SOD-u in KAD-u nastavili svoje ljudi
  -in še, in še, in še…

 22. Had, zdaj ga pa že tako serješ, da je že zadnji čas, da greš preko reke Lete in te Haron ne spusti več na blog.

  Kot kaže, ga na splošno serješ, da zate kazni za prekrške ustvarjajo inflacijo. Nobena statistika na svetu, pa tudi nobena davčna zakonodaja kazni za prekrške ne šteje med stroške. Edinstven primer je bil v Jugi, ko je nek čato iz Beograda izdal “službeno tumačenje”, da kazni za prekrške, če so bile potrebne za ustvarjanje prikazanega celotnega prihodka, se lahko vštejejo kot odbitna postavka od davka na dohodek. Po tvojem so tudi dane podkupnine “potreben, se pravi družbeno priznan strošek!”

  Kaj pa, če bi te zaradi prejemanja ali dajanja podkupnin zaprli. Bi ti moralo podjetje, kjer si zaposlen, medtem dajati plačo in nagrado za uspešnost, kot inflacija pa bi štela tudi tvoja plača in tvoje vzdrževanje v arestu :?:

 23. @1tastar: ocitno imas probleme z razumevanjem napisanega.. kje sem jaz z besedo omenil, kaksne kazni za prekrske???

  in prosim, mnenje da ga serjem, ce ti ne znas brati, zadrzi zase.. bo slo?

 24. Had, oprosti.Serje ga Miro!

  Na mailu se mi je kot avtor namalal Had, potem pa res nisem bral natančno, ampak samo tisto, kar je Miro napisal v oklepaju.

  Sem pač take vrste tič, ki ga najbolj zanima tisto v oklepaju ali v ozadju :!:

Komentarji so zaprti.