Zares - nedelja zvečer 12 Zares - nedelja zvečer 12

Zares – nedelja zvečer

Ja, v Glažuti je bilo v nedeljo zvečer pestro. Predvsem je mrgolelo novinarjev, kamer in fotoaparatov.
Ker sem dobil kar nekaj sms-ov, da naj maham v kamero, pa mi tega ni uspelo narediti, se na tem mestu zahvaljujem vsem, ki so me prenašali zadnji mesec in nekaterim, ki me prenašajo že dalj časa.
Sedaj se bo vsa ta evforija polegla in življenje se bo vrnilo v stare, utečene tirnice. Čas bo za počitnice in seveda za Kiberpipo in vse ostale pritikline!

zares-nedelja-fotografije-05.jpg


zares-nedelja-fotografije-01.jpg zares-nedelja-fotografije-02.jpg zares-nedelja-fotografije-06.jpg zares-nedelja-fotografije-07.jpg zares-nedelja-fotografije-08.jpg zares-nedelja-fotografije-09.jpg zares-nedelja-fotografije-10.jpg zares-nedelja-fotografije-11.jpg zares-nedelja-fotografije-03.jpg

 1. @markopigac

  Ne vem kaj ima članstvo ali simpatizerstvo s stranko veze z neodvisnostjo. Saj vendar biti član stranke ne pomeni, da je človek potem voden s strani centrale in deluje v skladu s komandami iz sedež stranke ;)
  Neodvisen ni nihče. Tisti, ki se ima za apolitičnega, je navadno fopator ali pa je preprosto glup.
  Verjamem, da je pojem neodvisnosti od stranke do stranke različen in verjamem, da na primer biti član SDS pomeni, da ti stranka vzame del neodvisnosti, ampak biti član Zares ne pomeni, da sem strankarski vojak, ki se brezpogojno strinjam z vsem, kar reče strankarski vodja, da brez razmisleka pošiljam sms-e v korist stranki, da vsako potezo stranke branim kot edino pravilno itd.
  Prav to je razlika med skuliranimi strankami in manj skuliranimi in na to je opozoril Golobič že leta 1999, ko mu je Janša očital kako zgleda tipični LDS-ovec. Da ima tipični LDS-ovec računalnik, čeprav ga ne zna uporabljati, da na volitvah namesto kandidata svoje stranke voli za Milana Kučana, da ponoči riše proticerkvene grafite in prodaja ekstazije.
  Golobič mu je na to enostavno odgovoril, da tipični LDS-ovec ne obstaja, kot si to pač predstavlja Janša, ki očitno sklepa po sebi. Na levici je situacija precej spremenjena in tudi tista, da se voli Kučana, namesto kandidata svoje stranke, je zanimivo dejstvo, ki samo poudari, da na levici nis(m)o vojaki, kot je to značilno za desnico.
  Tudi jaz sem član Zares, pa sem neodvisen. To pomeni, da nisem odvisen od kakršnih koli navodil s strani stranke. Razmišljam s svojo glavo, je pa res, da podpiram program stranke Zares, da mi je od vseh stran na slovenskem političnem prostoru daleč najbližja in zato sem tudi njen član. Nikakor pa mi ta stranka nikoli ni in nikoli ne bo vzela neodvisnosti. To je moja osebna svoboščina :)

 2. Jure je “member” in je to tudi javno oznanil. Kaj pa naj bi ta “neodvisnost” bila, pa tudi ne vem. Vsaj zaenkrat Zares še ne pilotira z mano in ni pričakovati, da se bo to v prihodnje spremenilo. Simpatij/antipatij do enih ali drugih pa tudi nisem nikoli skrival.

Komentarji so zaprti.