had blog roni kordis had blog roni kordis

Prva nepremičnina, beri Patria, že v Sloveniji

Kljub temu, da bi morala prva Patria biti v Sloveniji že maja, smo končno dočakali slovesen trenutek, solze mi rosijo oko ob tem trenutku neizmernega veselja, ko so potrdili, da imamo Patrio doma.

Bravo naši, bravo mi, ki smo dali toliko denarja za to!

Če je pred leti Zoran Predin s skupino Lačni Franz pel v pesmi Bela simfonija: in prva beseda najmlajših Slovencev naj ne bo mama, ampak RC Elan, bi sedaj lahko to preprosto spremenili v: in prva beseda najmlajših Slovencev naj ne bo mama, ampak Patria.

Glede na to, da je minister Karel Erjavec želel uporabiti osnovnošolce, da bi izbrali ime za Patrio, bi bilo mogoče bolj preprosta, da bi se le ta imenovala Kahla (káhla – nižje pog. nočna posoda: dati kahlo pod posteljo / iti na kahlo ∙ nižje pog. brez nas bi bili na kahli brez naše pomoči bi bili v neprijetnem položju 2. pog. plošča iz žgane gline za zunanje stene (lončene) peči; pečnica: peč z zelenimi kahlami (vir)).
Vsakršna povezava z ministrom je zgolj in samo plod vaše domišljije. Kljub temu, da je nepremičnina, hudičevo draga, smo lahko ponosni, ker sedaj so vse bojazni, da bi nas napadli sovražniki, odveč.

Bom lahko kdaj pozabil tvoj torzo na cesti, jeklene tetive finskega orla, pogled, ki osvaja, ljubitelje železa in rje.

In tvoje dospetje, moja kulturna katarza, in prva beseda najmlajših Slovencev naj ne bo mama, ampak Patria.

In strel v tišini, je napovedoval naš pesnik. Zdaj dvigamo čaše in pojemo “Erjavcu hvalnice”, vsi skupaj v Sloveniji se veselimo:
“Nič nas ni strah, če so Patrie z nami.”

  1. Ej koliko pa sploh stane ena patrija…? Tko, približno… :D

  2. @komentator: ali je patria res zahteva nata? oz. je vse to skupaj res posledica nata? ce so vse stvari zavite v skrivnost, oz. tajnost, potem tezko ugotovis, kaj je res in kaj ne.. transparentnosti, o kateri je bilo zadnje case veliko govora, pa ni nikjer..

Komentarji so zaprti.