had blog roni kordis had blog roni kordis

Boštjan M. Turk – politični analitik

Kdo hudiča je ta Boštjan M. Turk, ki v oddaji Trenja predstavlja teorije zarote in nima pojma o osnovni kulturi dialoga?

Grims spet briljira s svojimi grafi v oddaji Trenja. In šoping v Milanu s privatnim avionom, ki ga je izpostavil že drugič, je pa čisti mimosunek. Kaj hudiča Grimsa briga, kaj Katarina Kresal počne s svojim denarjem??!!

In ljudje si ne želijo da bi bil Rupel naš veleposlanik Vsaj 70% od 6700 sodelujočih!

Danijela Starmana pa skrbi za ljudi, kateri so bili sprejeti v službo za štiri leta in bodo sedaj, ko niso prišli v parlament, morali oditi. Prosi za sočutje! Kaj pa vsi ostali delavci, ki so izgubili službo in za katere ni nobenega sočutja??

 1. Pa saj si slišal, kako je bil Rupel imenovan…–> da se je sam zmenil s Pahorjem o tem in da ga je Janša praktično bil “prisiljen” imenovati…

  Nočem izpodbijati trezne presoje vseh vpletenih o tem, ali je Rupel kvalificiran za veleposlanika. Strinjam se s Pahorjem. Če on ni, potem ne vem, kdo je. Oziroma dodajam, da je on celo “overqualifeied”. Kakšne ljudi pa se imenuje za veleposlanike Slovenije po svetu…

  Sedemdeset procentov gledalcev ni proti zato, ker bi bila vprašljiva Ruplova “strokovnost”, ampak ker jim je antipatičen.

  Tudi jaz osebno ne maram Rupla, ker je velik politični preračunljivec. Ampak kompetenc za to mesto pa mu vendarle ne odrekam. In če so nas že polna usta o “strokovnosti” kot edinemu kriteriju kadrovanja, a je res prav, da ga ne imenujemo, ker nam gre na živce ali ga imamo poln kufer?!?

 2. Pa kljub vsemu, to kravje mešetarjenje, ki menda tiči zadaj ni o.k.

  Rupel si, glede na svoj dosedanji odnos do naše manjšine, AVSTRIJE PREPROSTO NE ZASLUŽI!
  Ali še bolje: Politična trgovina se nikakor ne bi smela odvijati na plečih naše manjšine.

  Če je Pahor delal, karkoli z Rupelom in Avstrijo, si nedvomno zasluži prvo veliko črno piko.

 3. @razbojnik: na zalost nisem gledal celih trenj, ampak bolj pri koncu, ker sem prej spremljal predsednikov intervju na rtv slo.. ker mi ni slo skupaj kaksno mesetarjenje je zadaj z ruplom in pahorjem, o cemer je govoril grims, se ti zahvaljujem za tole..

  tudi jaz se strinjam, da je rupel primeren za veleposlanika, ceprav se ne strinjam z njim in njegovim nacinom..

  @rado: tocno to.. ce drzi, da so zadaj dogovori, potem je pahor sam sebi dobro pljunil v skledo..

 4. had, vsakdo, ki je prisel v parlament, ima po stirih letih moznost, da leto dni se vlece poslansko placo in koristi “letni dopust”. ce pa je nekdo tako slab, da si v stirih letih ni omogocil dobrih kontaktov za biznis, je pa itak zanic. predvsem zato, ker ga tako ali tako morajo vzeti nazaj v sluzbo tja, odkjer je odsel – na enak ali visji polozaj!

 5. Čakaj malo Razbojnik, kaj pa je Rupel v preteklih letih sploh naredil, kakšni so njegovi uspehi? Je Slovenija zaradi njega kaj na boljšem, imamo bolj urejene odnose s sosednjimi držvami. Nič ne vidim, da bi se v odnosih s Hrvaško kaj premaknilo.

  Veleposlaniki pa so pri nas res lahko vse vrste ljudje, to ti pa dam prav. Pa če imajo kaj pojma o diplomaciji ali ne.

 6. Tudi mene zanima, kaj je Rupel naredil za slovenijo v vsej svoji karijeri na zunanjem ministrstvu?

  Italijani še vedno nimajo dvojezičnih tabl, bratje Hrvatje delajo z nami praktično kar se jim zljubi, pa dobijo v odgovor kvečjemu “ostro noto”, naši avstriski manjšini pa se sedaj morda obetajo leprši časi, pa še to samo zaradi smrti Hajderja (privzamem, da Rupel ni imel prstov pri njegovi nesreči).

  Kar se mene tiče, je boljši diplomat od Rupla tudi Joras, pa čeprav gre dostikrat na nož (= je v resnici slab diplomat).

 7. Jaz sem tega Boštjana M. Turka včeraj prvič videl in prvič slišal za njega. Smotan pa mi je še bolj kot Grims.

  Starmanu pa tisti uhan čisto nič ne paše!

 8. Ah, Grimsovi grafki… narejeno za javnost, hkrati pa tako fenomenalno zavajujoče… glavno, da je sprintano na A3 papir…

  on primerja…
  rast v 2003 in 2007
  inflacijo v obdobju 2000-2003 in 2004-2007

  Imam občutek, da jemlje tiste leta in obdobja, ki mu pač pašejo. Zakaj 2003 in 2007? 2003 je bila resnično slabo leto glede na kazalnike, da ne govorim da je bilo po EU isto… 2007 pa je bilo izredno dobro leto, tudi po EU. Isto inflacija… Zakaj ne “vključi” podatkov o inflaciji za 2008??!?

  Zakaj pa ne more primerjat npr. po letih… 2004 na 2008 ali pa na 2007(ok, za leto 2008 so zaenkrat več ali manj samo napovedi)
  rast v 2004 in 2008 (2007)- 4.3 in 4.8 (6.8)
  inflacija v 2004 in 2008 (2007) – 3.7 in 3.8 (3.8)

  Če bi primerjal 2003 in 2007 bi bilo še malo bolje v prid vladi v odhajanju, ampak OK. Je vsaj korektno. Ampak to kar on dela, je pa čista manipulacija.

 9. glede grimsove izjave o šopingu kresalove: odgovor na to je zelo preprost – hvala bogu, da s privat letalom, da ne s službenim kot g. rupelj

 10. In pisec tega bloga je zagrenjen komunist. Spoštovani, če hočeš, da tvoje pisanje izveni vsaj malo relevantno namsto, da je zgolj izliv lastnih frustracij, kritiziraj tudi tovariše. To pa je malo težje…se ne sme, mar ne?

  Lep tovariški pozdrav!

 11. @jaka: zagrenjen komunist? mi lahko to definiras.. oz. kdo je sploh komunist? me resnicno zanima.. povej, koga naj dam na pranger..

  se ne sme, mar ne? smesno, zelo.. ali imas res obcutek da me zanima kaj lahko in kaj ne smem? in imas res obcutek, da mi lahko kdorkoli pove, kaj naj in kaj naj ne delam?
  no, ce je tako, potem se motis..

 12. Jaka, kaj si pa ti? Grem stavit da je bil tvoj star foter pri tabelih! Pa vsako nedeljo si pri maši!

 13. Vsi komentarji so malo kiksnili avtorjevo vprašanje.
  Kdo je Boštjan M. Turk? Odgovor – strokovnjak za francosko poetiko, se pravi da je res pravi kaliber za političnega analitika. Kaj je že rekel Prešeren? Le čevlje sodi naj Kopitar.

 14. Pa še nekaj za tiste ki ga slabše poznajo (članek iz leta 2005):

  Turk v mestu Gogi

  Docent francoske književnosti z ljubljanske Filozofske fakultete ima trenutno največ opravka s tožbo, ki mu jo je zaradi obrekljivih kolumn v Magu in Delovi Sobotni prilogi ter žljivih televizijskih nastopov nepreklicno napovedal evropski poslanec in nes
  Ljubljana, 18.11.2005

  Docentu francoske književnosti z ljubljanske Filozofske fakultete Boštjanu Marku Turku, piscu priložnostnih kolumn v Magu in Delovi Sobotni prilogi, je uspelo dokončno sfanatizirati kongres Nove Slovenije (NSi), ki bo v soboto v Novi Gorici.

  Ob kandidaturi evropskega poslanca Lojzeta Peterleta bi sedanji predsednik NSi in minister za finance Andrej Bajuk na kongresu verjetno pogrnil kot mehko kuhano jajce. Toda fanatični pisec Turk je tako dolgo ponavljal neko interpretacijo domnevnih krščansko-udbovskih dogodkov iz preteklosti, da je miroljubnemu Peterletu počil film in je kandidaturo odpovedal. Evropskega poslanca je najbolj zabolelo, da NSi ni takoj obsodila Turkovih pisarij. Nenavadno je tudi to, da so mediji, vsem nebulozam navkljub, Turka povzemali kot verodostojnega politično-analitičnega komentatorja!

  Turk je namreč izjemno nenavaden tič. Avtorica tega spisa se je o tem prepričala tudi sama, saj je v ponedeljek z nenavadnim kolumnistom izmenjala nekaj besed, v kaj več se pa volooki (po Homerju) mladenič ni želel spustiti, ker menda ne bi rad politiziral o kongresu NSi.

  Na vprašanje, ali je član NSi, je Turk najprej prav po hamletovsko potuhtal, da je to vendar filozofsko vprašanje. Nato pa zatrdil: Ja, sem član NSi. Å e istega dne zvečer se je izkazalo, da se je črnolasi intelektualec zlagal. Iz NSi so poslali izjavo za javnost, da Turk ni član stranke, ga pa stranka sprejema kot neke vrste simpatizerja. Čudno, da je za Bajuka simpatizer stranke tisti, ki strankarske liderje po dolgem in počez uničuje v medijih?!

  Pa poglejmo v Turkovo zasebnost. Ta nam razkrije marsikatero karakterno lastnost.

  Turk je sin znamenitega kardiologa Josipa Turka, ki je svoja otroka (B. M. T. ima še sestro Katarino Turk, ki je sodnica na okrožnem sodišču v Radovljici) zavijal v vato. Razvajeni Turk je rasel in zgodaj kazal metrointelektualna nagnjenja. Njegovi sošolci iz ljubljanske Gimnazije Poljane pravijo, da je bil nadobudni filozof že v srednji šoli pravi posebnež, ker je okoli vratu nosil askot, svileno pisano ruto, ki pristaja samo poženščenim moškim …

  V resnici pa diplomant s pariške Sorbone deluje zelo nesrečno. Pogosto ga videvajo v Opera baru in kantini oziroma baru Joe Pena’s, ki po mnenju poznavalcev veljata za tipična ljubljanska “fukfehtarska placa”. Kljub slavi, bogastvu in še kar seksi videzu, pa je Turk še vedno samski. Njegova največja ljubezen naj bi bila Nike Kocijančič, zdaj poročena Pokoren (zdravnik Marko Pokoren je tudi scenarist Naše male klinike in še nekaterih podobnih projektov), hčerka nekdanjega predsednika Stranke demokratične prenove, zdaj Socialnih demokratov, Janeza Kocijančiča. Sestajanje Kocijančičeve in Turka, ki je bil takrat član Mladih krščanskih demokratov, je menda razbesnelo tako rdeče kot črne. Turk je svojo izvoljenko vodil celo na srečanja podmladka, kjer so zdaj simpatično profesorico anglistike na ljubljanski Filozofski fakulteti gledali s prezirom, Turku pa glasno očitali, da se mu je zmešalo, ker kot fant iz tradicionalne krščanske družine ljubi hčerko zapriseženega komunista.

  Trpko spoznanje o ločenih svetovih je v začetku devetdesetih let njuno ljubezen dokončno ločilo in Turk je srečo ter zadovoljstvo je iskal le še v politiki. Najprej je vedril pri SKD (bil je celo predsednik ljubljanskih Krščanski demokratov in ljubljenček, ne boste verjeli, tedanjega predsednika Peterleta), nato je bil član SLS + SKD, kasneje pa še SLS. S politično stranko Marjana in Janeza Podobnika je obseden še danes! Menda ne more preboleti, da ga niso vzeli za mednarodnega tajnika, za njegovim hrbtom pa ga kličejo izgubljeni sin SLS! O Turkovih političnih (stran)poteh v knjigi Kristjan v demokraciji piše tudi Leon Marc.

  Turkovi idoli so se skozi leta menjavali, najvidnejše vloge pri izoblikovanju njegove, vsekakor občutljive in težvne osebnosti, pa naj bi odigrali Franci But, Marjan in Janez Podobnik ter Andraž Vehovar. S slednjim sta najboljša prijatelja še danes, Turk pa v prostem času v Volčjem potoku pogosto sprehaja Vehovarjevega bulmastifa Cufija. Mimogrede: Od Vehovarja je Turk kupil tudi avto, dragocenega črnega jaguarja.

  Svojevrstno moč nad Turkom imajo tudi Playboyeve zajčice. Ena izmed njih je šest mesecev živela v njegovem luksuznem stanovanju na Rimski ulici v Ljubljani, kasneje pa sama razlagala, da niti enkrat nista seksala! Volooki mladenič naj bi ji sicer dal skoraj vse, od stanovanja do razkošne žepnine, v zameno pa naj bi mu zajčica nudila drobna mična sado-mazo zadovoljstva, od šeškanja, privezovanje, klofutanja in tako naprej.

  Å tudentke s Filozofske fakultete pa vedo povedati, da zasanjani mladenič med predavanji kar naprej nekaj bluzi, včasih pa jih povabi k sebi domov, češ, pridite na žur. Ko je žura konec, morajo pomivati posodo, sesati tla in opravljati druga drobna gospodinjska dela.

  Skratka, Boštjan M. Turk je fascinanten od glave do pet, ob Peterletovi tožbi pa mu morda lahko le dobrohotno položimo na srce, naj se na sodišču sklicuje na – neprištevnost! Glede na vse skupaj bi mu tudi sodni izvedenci to zagotovo verjeli …

  Avtor: Ana Jud

 15. Turk je kloniran Grims, oz. SDS je mnenja da je bolje da njihova mnenja zagovarja “strokovni komentator” (no shit), kot pa bebavi politiki tretjega kova. Vidno je da se je od volitev dalje Grimsa potegnilo precej nazaj, še bolj nazaj pa Jerovška. To so ključne zadeve za stranko SDS, saj jih je vedno zanimala le oblast in načini dosega oblasti. Temu primerno v ospredje pritiskajo Viranta, ki je v temelju precej bolan človek ampak zaradi navidezne strpnosti je vodilni sdsovec na lestvicah priljubljenosti. Ni pa nobene dileme, da ne bi Janša v hipu podpisal pogodbe s satanom, kloniranim hitlerjem ali s komerkoli drugim, ki bi mu prinesel nazaj oblast.

Komentarji so zaprti.