Köttmannsdorf – Kotmara vas, kraj kjer se je ponesrečil Jörg Haider

Malce pred tablo Köttmannsdorf – Kotmara vas, kjer je stala tabla omejitev hitrosti, so bili vidni prvi znaki nesreče s smrtnim izidom Jörga Haiderja s svojim VW Phaetonom.
Sam sem objavil lokacijo preko twitterja, vendar je bila povsem napačna. Na srečo me je Dušan L. popravil in objavil pravilno mapo dogodka.

Oznake na asfaltu, kjer je avto pripeljal s hitrostjo več kot 140km/h in sled v travniku, kamor ga je zaneslo. Podrto drevje, ograja in živa meja, sledi kako je potekala zadnja vožnja Haiderja, človeka, ki so ga Avstrijci imeli radi.
Vsaj po tem, kar sem videl včeraj, ko so trume ljudi prihajale na kraj nesreče s svečami in so ljudje jokali ob cesti, ki jim je odnesla človeka. Česa takšnega že dolgo nisem videl, v bistvu leta 1980, ko je umrl Josip Broz Tito.

jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-12.jpg


jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-13.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-01.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-02.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-03.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-04.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-11.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-09.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-08.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-06.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-05.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-07.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-10.jpg

 1. Kotmara vas. Jaz mislim, da moramo uporabljat lepo slovensko ime!

 2. Ampak tisti transparenti z napisi se mi pa glih ne dopadejo.

 3. @matej: hvala za popravek.. priznam, nisem vedel za to naše ime..

  @marek: tudi stevilo svec na dvoriscu privat hise je malce “cudno”

 4. Had, po nekaterih trditvah avstrijskih medijev naj bi Joergi vozil več kot 200 km/h… 1.8 promila… Avstrijcem je pomenil veliko, lahko pa tudi jasno povemo, da Slovenije ni sovražil. Imel je svoj pogled, ki ga je širil. S tem si je gradil (bolj ali manj) uspešno politično kariero. Sicer pa imamo pri nas kar nekaj identičnih korenjakov, dokaj identičnih političnih nazorov in odnosa do vožnje hkrati. Plemeniti na primer.

 5. Te trapasti jodlarji za tem fašistom še bolj žlujejo, kot so srbi za Miloševičem.

  Sicer pa Avstrijci mi niso bili nikoli preveč všeč.

 6. Ja, s toliko promili alkohola, takšna hitrost skozi naselje, rezultat pa se vidi. Po nekih novih podatkih je bil prej tudi v baru za homoseksualce, jao jao.
  Drugače pa še čudno da takšne informacje sploh povejo, ponavadi jih kar zamolčijo, če se gre za kakšnega pomembnež.

  p.s. Had, kdo te je pa tako razočaral na driftu :D

 7. Miha, v normalnih držvah (ne pa banana republikah) take stvari vedno povedo. To, da se pri nas to marsikomu zdi čudno, je samo dokaz, kako hitro se ljudje navadijo “nedemokracije”.
  100% sem, da je bila hitrost ob začetku konca nad 180 na uro (ker je avto drsel kakih 100 metrov, pa je bilo ob udarcu še vedno 140). 180 z 1,8 promila po megleni noči na vlažni cesti pa je praktično enako ruski ruleti. Ni šans, da se prej ali slej kaj ne zgodi. Morda je pa mislil, da strela ne udari dvakrat na isto mesto (glede na to, da je pred 15 leti na istem mestu kandelabre podiral). Ampak v tem primeru je … Pozitivno je le to, da ni koga s sabo vzel …

 8. Zdaj pa naj še jodlarji pa naciji v Berlin grejo prižigat sveče kjer je zgorel veliki Haiderjev vzornik – Dolfek; kako so lahko tako neumni – namesto da bi se ga sramovali, izrodka, ga obožujejo!

 9. aaaaaaaaaaaaaaaaa Vau. Ja, primerljivo z Brozom. Ljudje so ga imeli zelo radi, to vem. In Slovenija mu dela krivico, Slovencev sploh ni sovražil. Je pa tudi Slovenija zelo odgovorna za to, da so Korošci v takem položju. Ena izmed slovenskih travm vse skupaj.

Komentarji so zaprti.