Malce pred tablo Köttmannsdorf – Kotmara vas, kjer je stala tabla omejitev hitrosti, so bili vidni prvi znaki nesreče s smrtnim izidom Jörga Haiderja s svojim VW Phaetonom.
Sam sem objavil lokacijo preko twitterja, vendar je bila povsem napačna. Na srečo me je Dušan L. popravil in objavil pravilno mapo dogodka.

Oznake na asfaltu, kjer je avto pripeljal s hitrostjo več kot 140km/h in sled v travniku, kamor ga je zaneslo. Podrto drevje, ograja in živa meja, sledi kako je potekala zadnja vožnja Haiderja, človeka, ki so ga Avstrijci imeli radi.
Vsaj po tem, kar sem videl včeraj, ko so trume ljudi prihajale na kraj nesreče s svečami in so ljudje jokali ob cesti, ki jim je odnesla človeka. Česa takšnega že dolgo nisem videl, v bistvu leta 1980, ko je umrl Josip Broz Tito.

jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-12.jpg


jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-13.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-01.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-02.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-03.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-04.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-11.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-09.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-08.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-06.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-05.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-07.jpg jorg-haider-kottmannsdorf-fotografije-10.jpg