Sprehod ob morju. Slovenska radovednost, ko sem zagledal knjigo v vrečki z napisom Free book, mi ni dala miru. Seveda sem jo moral prijeti v roke in jo fotografirati – Anne Rivers Siddons – Muschelen im Sand.
Travelling book – I’m not lost – I’m on a journey! Pick me up, read, and release me! www.bookcrossing.com

In tukaj se šele začenja celotna zgodba. Ko sem prišel do računalnika sem preveril še internetni del tega projekta. Members: 717,824, books registered: 5,162,623 sta številki, ki povesta precej o projekti.
Ko sem vpisal številko, ki je bila vpisana v knjigo, sem ugotovil, da sem prvi “lastnik”, oz. da jo je oseba ghanescha pustila v Umagu ob obali na klopci.
In sedaj sem jaz na vrsti, da jo pustim nekje in da gre knjiga, katero bom lahko sledil, naprej v naslednje roke.

bookcrossingcom-fotografije-02.jpg


bookcrossingcom-fotografije-01.jpg bookcrossingcom-fotografije-04.jpg bookcrossingcom-fotografije-03.jpg

6 Responses to bookcrossing.com – knjiga me je čakala na klopi ob morju

 1. Urban pravi:

  Huda knjigca :D in to pol potuje ukol in ukol al kako ?

 2. Mašon pravi:

  ful dobra ideja… jest že neki časa iščem kej podobnega… neki knjig sem že pustila na letališčih (npr frankfurt – pustiš knjigo v eni košari al pa zamenjaš za drugo – zastonj), ampak ker se paper-backov nabere dobesedno na kile… bom sprobala tale book crossing :)

 3. dr. filomena pravi:

  Odličen projekt! Sicer ga že izvajamo na malo manj tehnološko dovršen način jaz-tebi-ti-meni, ampak tole se zdi zelo učinkovito :)

  Vzemi knjigo v roke!!! :twisted:

 4. Tina pravi:

  Jaz sem leta 2002 takole knjigo najdla v mojem studentu v Rozni. In potem sem jo zalozila, in sele cez pol leta neprebrano dala naprej :( Me je bilo kar malo sram. Upam, da drugi ne delajo tako.

 5. Ostaja samo vprašanje, koliko knjig se pravzaprav tako izgubi. Da jo kdo “zacarini” zase ali (bognedaj nesreče in devica Marija) celo vrže v smeti…

 6. krigl pravi:

  Uau, ful dobr projekt=)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.