had blog roni kordis had blog roni kordis

Lunette menstrualna skodelica in menstruacija.si

Sem moški in priznam, ko sem danes naletel na ti dve spletni mesti (nisem iskal ničesar v povezavi z menstruacijo) http://www.lunette.si/ in http://www.menstruacija.si/, sem ostal brez besed. No, zamislil sem se.

Pa grem po vrsti. Menstrualni koledarček na netu? A to res katera ženska uporablja? Oz. v čem je sploh smisel takšnega projekta? Samo v promociji izdelka Natura Femina?
No, mogoče z moškega vidika, če ima slučajno kdo več partnerk in mu dajo svoja uporabniška imena in gesla, je ta servis lahko povsem uporaben. Preveri in izbere! Stvar rešena.

Druga stvar, ki me je “šokirala” pa je “menstrualna skodelica”?? Khm. Ali ženske to res uporabljate in se s tem kosom v sebi počutite udobno?
Ko sem bral komentarje zadovoljnih in manj zadovoljnih uporabnic sem opazil, da imajo nekatere probleme s puščanjem, druge z vstavljanjem in tretje z izvlačenjem skodelice.

Jeap, moškim je očitno svet žensk popolna neznanka. In ko naletiš na takšne stvari, se vprašaš, če so med nami res takšne razlike?!

 1. Mene je tudi šokirala. Skodelica namreč. Prvo sem si rekla “bljak”, potem pa: “ja to je neki novega to moram probati” in sem. Aja, še bolj me je pa šokiralo, da so to nekatere uporabljale že leta in leta, in da jaz nič ne vem. Pa so o tem pisale že Kameleonka in Hirkani. Tudi o ekološki plati uporabe tega. Jaz pa sem svoje mnenje napisala tukaj:

  No, kakor koli se to hvali (tudi z moje strani), sem zdaj spet na tamponih.

 2. @tejka: hvala za to informacijo.. v bistvu je res se ze pisalo o tej zadevi, ampak pod imenom mooncup.. sedaj ko sem videl na forumu sem se spomnil, da so vse zenske to hvalile na veliko..

  ampak jaz sem moski :) in taksne teme ponavadi berem na pol :)

 3. Tudi jaz pravim, da je kul. Že štiri leta (okej, mooncup, ampak je isto). Je pa res, da ni za občutljive moške oči. :)

 4. @had:
  glede smisla koledarcka…
  poglej v footer => “© 2008 Tosama” :)
  Ves kaj oni delajo?
  Klikni na isti strani kjer je koledarcek na “izdelki” pa ti bo vse jasno :)
  RESPECT!

 5. Kar se menstrualnih koledarčkov tiče… to jemljem podobno kot dejstvo, da si nekateri tudi izračunavajo BMI na netu in še vse živo drugo, celo ovulacije, pa tedne nosečnosti in podobno.

  Priročno orodje pač, ki naredi spletno stran kao uporabno, pa še dodatno bolj fajn za SEO na ključne besede.

  Seveda je Mooncup super. In samoumevno je, da je – podobno kot pri tamponih, postopek pač izveden intimno. Ni vse za moške oči.

 6. moje mnenje je, da kri (maternična sluznica) pri ženski tiste dni mora zapustiti telo in se ne nabirat v raznoraznih takšnih in drugačnih pripomočkih v samem telesu. plenice (vložki) kolikor staromodno iz gledajo so najbolj zdrava izbira za vašo lulo, muco, …

 7. “Jeap, moškim je očitno svet žensk popolna neznanka. In ko naletiš na takšne stvari, se vprašaš, če so med nami res takšne razlike?!”

  had = moški vsi moški :)

  Ni vsem neznanka, mnogim pa sigurno.

 8. @joc: imas prav.. posploseval sem.. malce prevec..

  a potem si ti poznal te salcke :)

 9. Ja današnja mularija je vsekakor v prednosti (če je seveda pametna). Treba je samo izvedet kdaj želena oseba dobi prvi dan menstruacijo. Potem to vpišeš lepo v svoj mobilnik in vsak mesec, ko je najbolj godna napadeš z vsemi silami in čari na polno. Ni hudič, da enkrat ne pade. Če se spomnim kaj sem sam delal takrat … ojojoj. Kr nekaj na blef in se potem čudil, da sem s trdim doma vrata odklepal.

 10. Hoj, lahko ti iz prve roke povem, da so odzivi na menstrualni koledarček presegli vsa pričakovanja. Obstajajo uporabnice, ki so še vedno zaskrbljene nad varnostjo oz. jim ni ravno pri srcu pošiljat tako osebne podatke po spletu in te se ne bodo tako hitro odločile za to obliko vodenja evidence. Pa vendar … vse se počasi digitalizira in tudi menstrualni koledarček se je :) Vseh prednosti ne bom našteval, da ne bo izgledalo kot da delam reklamo. Mislim da jih je, v primerjavi z njegovim papirnatim bratcem, kar precej.

  Drži se, pa se vidimo na naslednjih spletnih ur’cah!

 11. Pokukaj k Ireni, baje da je s slednjo stvarjo izredno zadovoljna, ko se je je enkrat navadila. Sicer pa so to še vedno “tiste stvari” in mislim da jih moški, tako kot PMS-a naprimer, ne bomo nikoli docela razumeli

 12. Jaz sem jo kupila v DM-u (Lunette) pred pol leta in je ne zamenjam več za nič na svetu, ras mi olajšala menstrualno obdobje in zares deluje, ko se navadiš, tako kot smo se morali navadit na tampone.

 13. Meni pa ful ni jasno čemu ta debata, ženske zadeve so pač ženske zadeve. Če bi moški vedeli koliko problemov je okoli menstruacije bi na to gledali drugače. Glede koledarčkov pa- meni se zdi to zelo dobra ideja, sploh za tiste, ki imajo neredne menstruacije, zdravstvene težave itd. res praktično, da si to lahko potem sprintaš in neseš k ginekologu-včasih so takšni podatki zelo pomembni, torej ni bistvo v tem, da bi se delale fancy in si zato to vpisovale ;)

Komentarji so zaprti.