Končno sem si ogledal film Tropic Thunder, ki ima po IMDB-ju oceno 7.7. No, moja ocena bi bila velikoo nižja, vendar se ne bom spuščal na področje Iztoka Gartnerja.
Product placement v tem filmu pa je resnično pritegnil mojo pozornost.
TiVO, LG, Diet Coke, Vanity Fair, Gulfstream G5, Lacoste, Sony PlayStation 3, Nintendo Wii Sports, iPod – so najbolj izpostavljeni in verjetno so največ vložili v film.

In takoj sledi vprašanje. Slovenska filmska produkcija je bila zadnja leta precej v riti glede financ (oprostite izrazu, ampak tako pač je), tega se zavedamo bolj ali manj vsi. In zakaj se ne bi tudi pri nas šli product placementa. Sicer ne na tak način, kot je bilo v Tropic Thunderju, kjer je bilo vse skupaj že skoraj posiljevanje, ampak na precej bolj sofisticiran način.

Oz. glede na recesijo, ki prihaja (je že tukaj) bo čedalje manj oglaševanja v tiskanih medijih, ki so precej dragi, učinek pa je kljub dometu precej majhen, se bo verjetno ta product placement začel prenašati v članke, ki so na internetu (se že dogaja).
In to je dvojna prednost za oglaševalca. Dobi “nenasilen oglas” in zraven še povezavo. Kar je veliko boljše, kot pa standardni banner, kjer dobi samo moteč element, ki ga večina ljudi povsem ignorira.