Včeraj je Mixi organiziral predstavitev modelov Nikon D700 in Nikon D90.
Ker je najlažje preizkusiti fotoaparat na živem modelu, je uredil tudi “provizorični” studio in model. No, na žlost sem bil brez svojega aparata in ker nisem nek hud “komolčar” sem uspel priti do D700 le par minut pred koncem.

Zaradi “pilotk” sem lahko preizkusil D700 samo za fotografiranje pri visokem ISO – 1600 in z objektivom Nikkor 17-55 2.8, DX formata, kar se pozna na zadnji fotografiji, kajti D700 je full frame in zahteva druge objektive, sicer poreže sliko.

Par stvari, ki jih ne smem pozabiti za naslednjič.

– na predstavitev vedno vzemi svoj fotoaparat, ker če nisi “komolčar” se ne boš razstavljenih aparatov niti imel možnosti dotakniti.
– če že nimaš fotoaparata, potem vzemi vsaj ves spekter spominskih kartic, kajti vsak model sprejema drugačne.
– ko dobijo ljudje aparat v roke, se dve uri ne ločijo od njega, čeprav jih prosiš samo za par posnetkov, ki bi jih rad naredil pri visokih ISO vrednostih.
– ljudje ne razumejo kaj pomeni fotografiranje brez flešov in potem prožijo studijske fleše.
– ko se fotografira ženska, te “specialci” tudi pohodijo, da pridejo v prvo vrsto.
– naslednjič se ne smem smejati na glas, ko gledam kako “profesionalci” držijo aparat in objektiv v rokah. Da o tem, kako taisti ljudje menjajo objektive, niti ne govorim (zvok ni bil prijeten sploh).

nikon-d700-test-02.jpg


nikon-d700-test-06.jpg nikon-d700-test-07.jpg nikon-d700-test-08.jpg nikon-d700-test-09.jpg nikon-d700-test-01.jpg nikon-d700-test-04.jpg nikon-d700-test-05.jpg nikon-d700-test-03.jpg

8 Responses to Predstavitev Nikon D700

 1. UrosG pravi:

  Ti bom naredil ene par fotk pri 3200 če hočeš, sicer so pa moje buče fotkane na 1600 ;)

 2. Marin pravi:

  “- ko se fotografira ženska, te “specialci” tudi pohodijo, da pridejo v prvo vrsto.” – Glede na slike, popolnoma razumljivo :) .

 3. ŽonPjer pravi:

  Mmmmmixi bejbi ;)
  Aja, iz za-ne-slji-vega vira sem izvedel, da se v decembru obeta (tudi že pri nas) predstavitev….!!!! Veš, kaj pričakujem od omiljene firme, ane…

 4. ŽonPjer pravi:

  Huu, ja, tam na zadnji, vinjetirani fotki vidim enega takega “profesionalca” iz Kranja, hehe…

 5. stieber pravi:

  Had, tele točke si povzel izredno dobro. Vedno svoj body s sabo in en širokokotni zoom. Isto je bilo pri nekem prvenstvu s kolesi, samo tam si imel opremo lahko le omejen čas, tako da ti ni kaj dosti koristila, kajti na progi si bil potem lahko le zelo malo časa. Ker sem previden, sem s seboj vzel telezoom in body ter z njim naredil vse, kar sem potreboval.

  Čim so pa neke kao lepe ženske zraven, je pa itak odklop…ko sem fotkal na erotičnem sejmu v Celju (če ne bi šel službeno, me tja ne zvlečejo s štirimi konji), se je drhal tako rinila, da je bilo res noro, nekajkrat sem se skoraj stepel, da sem prišel do fotk. S tem, da sem nekomu razkril pogled za max nekaj sekund, nato se pomaknil naprej.

  Aja, a d700 ne gre avtomatsko v DX mode, če daš gor DX lečo? Ker D3 ima to opcijo in je tudi tako tovarniško nastavljen, lahko pa nastaviš tudi drugače.

 6. stieber pravi:

  ŽonPjer oni je tudi meni po videzu znan, samo ga ne poznam. Kdo je?

 7. ŽonPjer pravi:

  @Stieber: Boštjan Gunčar himself ;)

 8. kreg pravi:

  Ja res je težko priti do aparata,za test, zato bom raje nekoga poprosil, da mi ga posodi za tistih 20 fotk ;)

  Glede profijev pa, sem se tudi sam že smejal. Tip ki slika za zelo znano revijo, vse fotke dela z studijsko lučjo, pa ne zana sam postavit luči, toliko o profiju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.