had blog roni kordis had blog roni kordis

Virant, štiri leta časa si imel

Sedaj pa lahko počasi končaš s svojimi nebulozami. Se še vedno nisi sprijaznil da ste izgubili volitve?
Ah ja, sile kontinuite so spet na delu, pa gospodarska rast je bila hudo dobra. Da o tajkunih, ki ste jih sami iznašli, niti ne govorim. Mi je pa všeč, da si zapisujete vse prelomljene obljube, ki jih bodo naredil Pahor & co. Spominja me na Grimsa, ki s svojim famoznim vlečenjem papirja iz žepa popestri vsako oddajo. V bistvu ga bom pogrešal, kakopačne.

Mogoče bi morali dobiti še en mandat, da bi res lahko pokazali, kaj lahko naredite. Ali pa ene dvajset mandatov, kajne.

 1. Vidiš, problem je v vsesplošni nestrpnosti.

  Pa še nekaj je pomembno. Ljudje ne znajo oceniti oz. ločiti dobrih predlogov/idej od tistih slabih. Vse je zreducirano na to od kod ideja/predlog prihaja.

  Jaz osebno bom še naprej z vso dolžno skrbnostjo in ob vsaki priložnosti t.j. volitvah (lokalnih, nacionalnih) glasoval, ne glede na moje osebno politično prepričanje, za tiste, ki bodo v opoziciji. Upam, da bo takih še več in, da bomo s tem dosegli dvig politične kulture v našem prostoru, kajti…make no mistake…vsi v politiki v tem trenutku so popolnoma nesposobni, požrešni in grabežljivi. Živimo pa jih mi v zadnje čase tako popularno imenovanem “realnem sektorju”.

  V razmislek vam ponujam naslednjo nalogo:

  Preverite število aktivnih prebivalcev v RS (aktivni pomeni, da so zaposleni in plačujujejo na te plače davke), potem preverite koliko od teh dela v držvnih službah – pomeni, da nič ne proizvajajo, potem pa poglejte številko, ki vam ostane.

  Takoj vam bo jasno zakaj nas revija Forbes uvršča med največje ovce – dajemo skoraj polovico zasluženega držvi. Pri vsem skupaj pa vse storitve plačujemo mastno in dodatno.
  Samo pomislite na zobozdravnika, preglede za nosečnice, vrtec – konkretno poleg vseh davkov za našo trobentico plačujeva še 350 EUR.

  In ti se tukaj huduješ ker je en levo/desen jezen na drugega desno/levega? Zakaj? Poglej svojo plačilko in pomisli kaj je res pomembno. So nam kaj o tem povedali do sedaj? Kriza je v gospodarstvu oni tam gori na Gregorčičevi in v parlamentu pa si delijo stočke že dva meseca? SRAMOTA!

  LP

 2. Perhan in kdo je kriv za to, da dajemo skoraj polovico zasluženega držvi? Vlada, ki odhaja zagotovo ne!

 3. had preveč si pristranski, prodal si se. Lahko zamenjaš domeno z zares.si al pa kaj podobnega..
  Potem pa kritiziraš 24ur…

 4. Tako je Had.

  Virant je passe.
  Javna uprava ga bo varala z drugim. :-)

  On ji pa še kar daje nasvete, kako naj se obnaša v postelji . . .

 5. Fantje, ni časa za hece.. Tajkuni že odpirajo šampanjce..

 6. Virant je pač še en od zvestih zaslepljenih Janševih vojakov, ki na vsako vprašanje odgovor začne s stavkom: za to je kriva prejšnja oblast.

  In si pri vsaki kritiki zatisne ušesa, zamiži in se začne dreti: visoka gospodarska rast! Visoka gospodarska rast!

  heh …

 7. Meni pa se Virant zdi eden redkih dobrih ministrov iz prejšnje vlade. Vsekakor je uredil zadeve v javnih službah. Seveda tudi on ni brez napak.

Komentarji so zaprti.