Koncert skupine Hladno Pivo, ki se je zgodil v Trbovljah, je dokazal da v Zasavju “punk še ni hin“. Ampak lepo po vrsti, ker je bilo veliko več stvari, ki so bile bolj moteče.
Koncert je organiziral ŠKLAB in na dan koncerta je bilo nemogoče dobiti karto. Koncert je bil razprodan. Prvič v življenju sem doživel kaj takšnega in nisem mogel verjeti, da se to res dogaja. Na koncertu, ki ga nikakor nisem želel zamuditi.
Kljub temu, da me je Ici par dni prej spraševal, če potrebujem press karto, sem se mu zahvalil, ker rade volje prispevam vstopnino, če mi je stvar interesantna. Ampak ko sem se pojavil na vratih Svobode, sem bil šokiran.
Ker mi je kar nekaj prijateljev obljubilo da pridejo na koncert in to niso ljudje iz Zasavja, sem poskušal rešiti situacijo in jim sporočiti da je zmanjkalo kart. In tako smo ostali pred vrati nečak Tin, Damjan, Matej, Aleš, Tina, Spasky, Peli, itd.. In upali, da se pojavi še kakšna karta. Vendar je tudi to upanje umrlo. No, sam sem imel še eno železo v ognju in VonGoloby je rešil moj večer.

Ali je bilo vredno? Klikni

hladno-pivo-trbovlje-slike-06.jpg


In tako sem prišel v dvorano. Predskupini sta že odigrali svoje in na odru so se pojavili legendarni Overflowi. Starost obiskovalcev koncerta je bila okrog 17 let, ker sem jaz in še par, povsem pokvarili povprečje. In že ob igranju prvega komada je na oder vletelo par “mrtu pijanih pankerjev”, ki so želeli pokazati vse in še več tisti večer. In tako je bilo do konca njihovega nastopa. Nekako sem se uspešno umikal brcanju z bulerji, kar so nekoč, ko se je to počelo na malce drugačen način, imenovali pogo.

In potem se je dvorana izpraznila. Vsi ven na zrak. In priprave skupine Hladno Pivo, banda, ki so ga vsi pričakovali. Če razmišljam o tem, da sem videl HP-je prvič na koncertu, skoraj pred tem ko se je večina obiskovalcev rodila, sem se lahko zamislil.
Mile je pripeljal ekipo na oder in začel svoj repertoar. Ampak nekaj je manjkalo. Ni bilo tiste energije, ki je bila prisotna mesec dni nazaj v Križnkah . Ni bilo tistega stika s publiko, kajti mularija je še vedno skakala na oder, kljub parim redarjem, ki jim niso bili kos. In vmes so mulci uničili kable monitorjev in je vse skupaj začelo hreščati. Par minut urejanja, vendar so vse skupaj rešili tako, da so monitorje izklopili.

In se je nadaljevalo. Brcanje in prerivanje pijane mladeži, padanje po tleh in premetavanje. Kot nekoč, vendar vseeno precej drugače. Najprej sem mislil da je kriva starost za to, vendar je drugačen attitude teh ljudi. Njim ni pomembna glasba, niti skupina, ki je bila na odru. Njim je bilo pomembno, da so bili “carji za en večer”, ki je bil krepko podkrepljen z alkoholom.

Škoda. Pričakovanja ob tem koncertu, ker prejšnji koncerti HP-ja v Trbovljah so bili vedno odlični, so bila velika in mogoče je bilo to narobe. Ko sem pred bisom odšel iz dvorane, se mi je po glavi vrtela pesem, ki je niso odigrali:

Sunce pici mi rostiljamo, Cure gule krumpir u hladovini, Nedjeljom se mi planirano , Utapamo u harmoniji
Mi znamo sve vec o zivotu, I sto ti meni imas pricati, Koliko trosi benzina u zimskim uvjetima, I koji je limar najjeftiniji
Na rostilju zna se cevapi i kobase, Derbi sezone dreci na radiju, Sa skembom napred i brade masne, Jurimo ka trecem infarktu
Divlje izlaske u grad zamijenio je sad, Lagani dvokorak uz puni zeludac, A sada zreli i debeli iscrpljenoj zeni, U prolazu dijelimo poljubac

Star sem, jebat ga..

p.s.: Mile Kekin piše blog!

hladno-pivo-trbovlje-slike-17.jpg

HLADNO PIVO LIVE IN TRBOVLJE