Petkov cukrček - Katarina Čas 13 Petkov cukrček - Katarina Čas 13

Strasti – nova nadaljevanka – limonada

Strasti, nova nadaljevanka bo danes predvajana prvič, ob 18:25 na TV Slovenija 1. V njej imata glavno vlogo Katarina Čas in Jonas Žnidaršič, režira pa Boštjan Vrhovec.

Vse lepo in prav, da se nacionalna televizija, ki jo financiramo mi davkoplačevalci, odloči da bo snemala TV “žjfnce”, ki so bile do sedaj v domeni komercialne televizije.
In vse lepo in prav, da se snema nanizanka Bratu brat po licenci Only fools and horses.
Cena prve naj bi bila 1,4 mio€ in slednje 1,6 mio€.
Za ta denar bi se dalo narediti marsikaj, tudi to, da ne bi v nočnem programu prikazovali posnetke oddaj izpred deset let in več.
Ampak to nas, ki plačujemo RTV naročnino naj ne briga, kajti Grimsov zakon o RTV je bil itak najboljši in najbolj strokoven.
Ah, ja. Esmeralda, Rebelde in končno še nekaj domačega. Upam, da nas ne čaka še kakšen resničnostni šov na nacionalki??!

In kaj Jonas meni o TV limonadi?

 1. “In kaj Jonas meni o TV limonadi?”
  Nič, ker bo verjetno spet lepo zaslužil. Tako kot je lepo zaslužil z milijonarjem. Pa ne da se nevoščljiv, mi gre pa na organ, da imamo najslabšo nacionalko v regiji pa i šire.

  Brat bratu pa ne zasluži niti komentarja. Đuro je Slovence očitno prepričal, da je smešen in zdaj lahko enkrat na dve leti sproducira neko “škavaca” nanizanko in od tega lepo živi. Krasno, a naj njegove lobotomije plačuje komercialka ne pa nacionalka.

 2. Za teh ‘kvalitetnih’ Tv izdelkov ala Brat bratu, Strasti, Na zdravje, Piramida…ni denarja za EVROLIGO, Champions League,… Na rtvslo je blo ob objavi, da ne bo to sezono Evrolige na nacionalki 500 komentarjev v dveh dneh….

  Nacionalka je kr neki…80% brezveze oddaj in nesposobnih preplačanih ljudi… če bodo kdaj zbirali podpise za referendum o tem ali naj se ukine rtv prispevek bom prvim podpisan.
  Nobenega športa, znanstvenih oddaj,…čisto poneumljanje!
  Glede Jonas…prvi komentar pove vse!

  Limonado bomo pili čez zimo in sanjali Euroleague!

  HVALA RTVSLO!

  LP!

  P.S. Me res zanima kaj si Crnkovič (objektivno) misli o tem…

  A obstaja kak način, da ne plačujem več rtv prispevka, a da imam TV prek interneta (optika) ?

 3. Svoje lastne limonde ima tudi BBC, celo več dnenvih limonad… in nova vlada je zatrdila da bo iz RTV Slovenija naredila BBC.

  Mogoče so začeli z BBCjevimi Bedaki in konji, sedaj nadaljujejo z zimonadami, samo da se ne imenuje EastEnders.

  ZDF in ARD imata če se ne motim štiri svoje limonade, HTV eno, RAI dve …

 4. smoger, men za evroligo velik bolj dol visi kot tebi za telenovele. po tvoje – telenovele (in vse ostalo) bognedaj dnarja, evroliga pa tut 5 mio € če je treba? resno? jest bi blazno rada pogledala kak dober film tuje produkcije (nehollywoodske tuje, that is), pa tut za to očitno ni denarja oz. ga je blazno mal, ampak ne dajem zato vsega ostalega kar na splošno v nič, ker mi pač ni za gledat.

  MM, ne, to ti nimaš prov, mi smo edini bedaki, ki snemamo telenovele. tut v US in ostali evropi to nikakor ni popularen žnr, ki nima celo svojih nagrad in ratio gledalcev višji od večine ‘kvalitetnih’ serij. to si ti samo domišljaš! [sarcasm off]

  ne pravim da je slovenska produkcija neki blazno kvalitetna in da ma RTV dobre stvari (predvsem stari posneti – kaj nam je tega treba?!), ampak ljudje jo očitno gledajo. poglejte podatke o gledanosti pa vam bo jasno… najboljš mi je pa pljuvanje že pred prvim delom neke serije… to res kaže na totalno natrojenost proti vsemu kar da RTV na zaslon oz. mišljenju ‘rtv = obup’. in sem tut prepričana, da če bo ta reč danes gledljiva, jo bo 80% ljudi spljuvalo, ker pač RTV pohvalit je sramotno.

 5. ni mi všeč limonada, ni mi všeč rtvslo in najbolj mi ni všeč dejstvo, da moram če hočem ali nočem za to plačevat iz svojega žepa. in se sprašujem: a smo se za to borili??!

 6. Zadnji čas, da se ukine to Grimsovizijo.

  Ohrani se naj radio in mogoče še MMC (pod pogojem, da odpustijo cenzorje).

  Menda bo decembra ukinjena tudi oddaja Resnična resničnost, ker niso odobrili dodatnih 50 000 € – kolikor znaša proračun te oddaje…

  Å e ena lepa primerjava: letni proračun Uredništva izobraževalnega programa je 1.000.000 (1 milijon €); v tem kontekstu so 3 milijoni za bedne (ali pa za najboljše na svetu) nadaljevanke čisti kriminal.

  Smisel nekega medija kot javnega servisa je v tem, da 1. informira in da 2. izobražuje, mogoče je nekje na koncu tudi zabavna plat zadeve: v istem trenutku, ko se ta hierarhija podre na stran zabave, to sploh ni več servis v javnem interesu.

 7. Mah Grims že dva meeseca ni več aktualen. Hoteli ste BBC in sedaj ga imate.

 8. @Anonymous: pogodbe za obe dve nadaljevanki, oz. zajfnici, sta bili podpisani za casa grimsa.. to, kar je zirosi napisal o resnici resnicnosti je bilo podpisano za casa grimsa..

  in nikarte, se preden sploh imajo svoje stolcke, ne podtikaj stvari, ki niso resnicne..

 9. Dokler vsak ponedeljek najedajo s Å tefančičem, dokler namesto Paškove (ali kako se že piše) nogirajo Voduška, dokler namesto samoosmešenega kluba 571 raje primitivno žlijo enega redkih “nečlanov”, dokler namesto še vedno aktualnega v.d. premierja večjo minutažo namenjajo nekemu jebivetru Golobiču (ne pozabi, da zaenkrat sploh še ne sedi na stolčku!), dokler nekemu drugemu jebivetru (pardon, uredniku kazala po Zbranih Marxovih delih!) dovoljujejo takšne afengunce, doklej …., vse do tedaj je naravnost abotno kakorkoli omenjati neko Grimsovo televizijo.

 10. @anonymous: hmm.. a ni od stefancica oddaja dovolj v poznem terminu? glede na to, da je dobil viktorja, ki nekaj vseeno pomeni, je tole malce smesno, kajne..

  zakaj je odletel vodusek? in kdaj? a je tudi to krivda nove oblasti??

  kje komu namenjajo vecjo pozornost? a ti to vse kar tako malce cez palec al kako?

  in ja.. se vedno je to grimsovizija, pa ce se postavis na zobe.. in vse te pogodbe so se podpisale za casa njegovega vpliva.. seveda, saj smo dobili denar a ne :)

 11. zirosi: kakšen kriminal je potem šele ~milijona do dva eurov za en sam povprečen slovenski film tipa Košakovo Zvenenje v glavi?

 12. končno neki slovenskega na slovenski nacionalki! kar tako naprej=) špotr je za na športne kanale ne pa nacionalko halo

 13. to je najboljša slovenska nadeljevanka.loh bi še kašno tko dal k je ta.cool

Komentarji so zaprti.