Pri JeanMarku sem videl zapis o peticiji Daj risanke nazaj, kjer že skoraj 1000 podpisnikov zahteva, da se vrnejo risanke nazaj v tradicionalen termin ob 18:40. Risanke so prestavili na termin ob 18:15, zaradi “žjfnice Strasti”, ki jo financiramo plačevalci RTV naročnine!

Ko sem pisal o ukinitvi oddaje Resnična resničnost, sem se odločil da pošljem e-mail tudi varuhinji pravic gledalcev – Miši Molk.

Moj e-mail, ki sem ji ga poslal:

Na blogu, sem v prispevku https://www.had.si/blog//2008/11/18/nacionalna-televizija-zakaj-ukinjate-oddajo-resnicna-resnicnost/ zapisal nestrinjanje z ukinitvijo oddaje Resnična Resničnost. Temu je pritrdilo tudi precej bralcev v svojih komentarjih.

Vi, kot varuhinja pravic gledalcev in s tem tudi mojih pravic, ki jih imam ko plačujem RTV naročnino, me zanima, če lahko dobim odgovore na preprosta vprašanja:

Zakaj se ukinja oddaja Resnična Resničnost?
Ali so kje vidni rejtingi oddaj, ki se financirajo tudi z mojim denarjem?
Ali je bil kje objavljen razpis za “limonadi” Brat bratu in Strasti in zakaj podatki o ceni te produkcije niso javni? Javna televizija, javni interes, javni podatki.

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

Da pa ne bom anonimen, še moji podatki
(odstranjeni tukaj)
p.s.: ker mi ni povsem jasna procedura, komu moram poslati ta vprašanja, pošiljam tako na pr, kot na varuhinjo

In na moje presenečenje sem še isti večer, ob 22:12 dobil njen odgovor. Ker se e-mailov ne objavlja, sem počakal, da je potrdila da ga lahko objavim:

Spoštovani
zahvaljujem se vam za vaše vprašanje. Tudi sama sem gledalka te oddaje in mi je žl, da je ne bo več na naših ekranih.

Odgovor mi je poslala urednica izobraževalnega programa TV SLO Alma Lapajne in zapisala: “Spoštovana Miša Molk, oddaja Resnična Resničnost se “ukinja” zaradi denarne stiske in zaradi skromnih finančnih sredstev za Izobraževalni program za programsko leto 2009″.

Gledanost oddaj se meri dnevno.

Ostale odgovore še pričakujem.
Prav lepo vas pozdravljam,
S spoštovanjem,
Miša Molk

Glede na to, da je v Sloveniji veliko IT podjetij, ki bi jim mogoče bilo zanimivo “vložiti” denar v takšno oddajo, me zanima, če bi bila tudi to opcija, da se s pomočjo sponzorskih sredstev ohrani oddaja Resnična resničnost??