Aleš Kreže – zmagovalec mednarodnega fotografskega natečaja revije National Geographic

Aleš Kreže, letošnji zmagovalec mednarodnega fotografskega natečaja revije National Geographic, v kategoriji kraji je s svojo fotografijo Carrousel du Louvre prepričal žirijo (na mednarodnem natečaju je letos v 25 držvah sodelovalo rekordno število 222.932 fotografij):

Darren Smith: Občutek imam, kot da sem v tem zabaviščnem parku. Prestavi me tja, hodim med hrupno množico. Zanimiv je sončni zahod in bolj temačno razpoloženje. Predvsem gre za to, da se začenja noč in se spreminja razpoloženje. (vir)

Oz. kot je napisal Matej Hohkraut v sporočilo za javnost:

Odlikuje ga bogato tehnično znanje o fotografiji. V zadnjih letih pa tudi vztrajno nabiranje praktičnih izkušenj. S kilometrino pri Alešu, do izraza prihaja predvsem njegova spontanost in želja po dinamiki, ter prirojen občutek za trenutek. Zato je povsem logično, da ga zanima predvsem reportažna fotografija, iskanje podob trenutkov, ki bodo ujete v brezčasnost. Nenehno ga fascinira očarljivost nepredvidljivosti in neobvladovanja trenutka, ki ga poskuša ujeti, ga postaviti v likovne okvire, ga odslikati v vsej estetiki, ki ga začuti njegova romantična duša. Tako ‘pariški vrtiljak‘ riše prav to, Alešev način življenja in ustvarjalnega razmišljanja.” (vir)

Alex, re3pect! Pa odpri svoj blog tudi za javnost!

aleskreze.jpg

  1. uau, ful dober da je Slovenec zmagal na tako prestižnem tekmovanju :D

  2. res pristna fotografija in res škoda glede bloga. sicer pa iskrene čestitke aleš!! :)

Komentarji so zaprti.