Nelogičen naslov? Ja, definitivno. Ampak vprašanje, ki se mi postavlja zadnjih štirinajst dni, ga malce bolj razjasni.
December je čas zabav: božične, novoletne, zaključki, službene, (vstavi po potrebi). Toliko zabav je, da je potrebno narediti selekcijo, kam boš šel in jo časovno uskladiti z drugo, tretjo zabavo ki je istega večera. Totalna kriza. In potem si na eni zabavi 15 minut, letiš na drugo, kjer si pol ure in zaključiš na tretji. Samo divjanje. Ampak takle mamo.

In sedaj končno k naslovu. Ali ne bi bilo lepše, da bi se te decemberske zabave (oz. zabave, ki so v mesecu decembru, da ne bo prišlo do nesporazumov) porazdelile čez celo leto? Zakaj bi moral imeti Telekom novoletno zabavo ravno decembra, če bi jo lahko imel februarja? Zakaj bi moral Najdi.si narediti žur v decembru, če je pa januarja mrtvilo in bi bil odziv še večji in boljši? Zakaj moramo imeti blogerji Bložič jutri, če bi ga lahko imeli vsak mesec?


No ja, retorična vprašanja, ampak dejansko bi se dalo te stvari malce spremeniti in jih bolj “optimalno sestaviti”. Namreč ljudje so decembra precej čudni. Ko jih vidiš zjutraj je potrebno govoriti zelo tiho. Obrazi so zjutraj izmučeni, podočnjaki so prisotni. Bolj ko se ura bliž večeru, povsem drugačen pogled je na taiste ljudi. In zgodba se ponavlja. Da o količinah alkohola, ki jih telesa zaužijejo v decembru niti ne razmišljam. V bistvu bi bilo tudi zaradi tega veliko boljše, da bi bile decembrske zabave čez celo leto. Ministrstvo za zdravje bi lahko opozarjalo na to?!

In evforija, ki je sedaj prisotna po nakupovalnih središčih bi bila verjetno tudi malce manjša in gužva, ko greš nič hudega sluteč kupiti kakšno malenkost v BTC, bi bila precej manjša. Ampak mogoče je to vse skupaj letošnji skrivni boj Pahorja proti recesiji. Namreč več kot bomo potrošniki zapravili, več denarja bo dobila držva in več ga bo v obtoku. Naslednje tri mesece pa bomo pač životarili, saj je edino pomembno, da se v decembru žura do konca in še naprej!

:)