had blog roni kordis had blog roni kordis

Zakaj so decembrske zabave samo decembra?

Nelogičen naslov? Ja, definitivno. Ampak vprašanje, ki se mi postavlja zadnjih štirinajst dni, ga malce bolj razjasni.
December je čas zabav: božične, novoletne, zaključki, službene, (vstavi po potrebi). Toliko zabav je, da je potrebno narediti selekcijo, kam boš šel in jo časovno uskladiti z drugo, tretjo zabavo ki je istega večera. Totalna kriza. In potem si na eni zabavi 15 minut, letiš na drugo, kjer si pol ure in zaključiš na tretji. Samo divjanje. Ampak takle mamo.

In sedaj končno k naslovu. Ali ne bi bilo lepše, da bi se te decemberske zabave (oz. zabave, ki so v mesecu decembru, da ne bo prišlo do nesporazumov) porazdelile čez celo leto? Zakaj bi moral imeti Telekom novoletno zabavo ravno decembra, če bi jo lahko imel februarja? Zakaj bi moral Najdi.si narediti žur v decembru, če je pa januarja mrtvilo in bi bil odziv še večji in boljši? Zakaj moramo imeti blogerji Bložič jutri, če bi ga lahko imeli vsak mesec?


No ja, retorična vprašanja, ampak dejansko bi se dalo te stvari malce spremeniti in jih bolj “optimalno sestaviti”. Namreč ljudje so decembra precej čudni. Ko jih vidiš zjutraj je potrebno govoriti zelo tiho. Obrazi so zjutraj izmučeni, podočnjaki so prisotni. Bolj ko se ura bliž večeru, povsem drugačen pogled je na taiste ljudi. In zgodba se ponavlja. Da o količinah alkohola, ki jih telesa zaužijejo v decembru niti ne razmišljam. V bistvu bi bilo tudi zaradi tega veliko boljše, da bi bile decembrske zabave čez celo leto. Ministrstvo za zdravje bi lahko opozarjalo na to?!

In evforija, ki je sedaj prisotna po nakupovalnih središčih bi bila verjetno tudi malce manjša in gužva, ko greš nič hudega sluteč kupiti kakšno malenkost v BTC, bi bila precej manjša. Ampak mogoče je to vse skupaj letošnji skrivni boj Pahorja proti recesiji. Namreč več kot bomo potrošniki zapravili, več denarja bo dobila držva in več ga bo v obtoku. Naslednje tri mesece pa bomo pač životarili, saj je edino pomembno, da se v decembru žura do konca in še naprej!

:)

 1. December je tisti dan v letu ko lahko stari ljudje podozivijo studentska leta.

  Ali pa vsaj mislijo da jih.

  Prosim ne jim kvarit uzitka s predlogom naj gredo na kako zabavo na teden namesto na tehle par v enem mescu. Tega pac ne bi zdrzali ker so prestari. To je sam za nas studente, ki si lahko (fizicno) privoscimo zurat vsaj enkrat na teden.

  Hvala.

 2. Po eni strani se strinjam, da bi bilo kar fino če bi se ves čas nekaj dogajalo ne pa samo decembra na polno.
  Ampak potem pa vzamemo decembru ves čar. Decembersko vzdušje je nekako posebno ravno zaradi vsega tega dogajanja in vrvež. Verjetno ti marsikdaj vsa ta gužva preklemansko preseda – tudi meni – ampak tako pač je.
  Verjetno je še kar nekaj razlogov, da je december pač tak kot je – ampak kot si sam rekel ‘takle mamo’.

 3. A je nujno it na vsako, da je pol gužva :D Jaz že danes špricam eno ali dve, pa je prav fajn filing ;) Tudi tisto na šihtu bom prešprical. Jih dost že med letom gledam, mi jih res ni treba še na zabavah.

 4. največja žlost pa je potem, ko zabava sploh ni zabava ampak splošno opijanje in zadevanje… kje so cajti, ko je narod še znal plesat in res čagat. ok, mogoče sem zabluzil… ampak ne bom brisal, ker tak narobe pa spet ne more bit… se mogoče motim?!

 5. Saj niso vse zabave samo decembra. Mi smo meli lani recimo na Tai-čiju recimo novoletno zabavo januarja. :)

 6. Jaz sem svojo službeno novoletno zabavo preprosto prešpricala. Že drugo leto zapored. In daleč od tega, da bi bila edina. Vse je brezplačno. Å e posebej pijača. In da, narod se ga nažre, da še do taksija ne more priti. Ne ljubi se mi.

 7. Jah, december je pač zadnji mesec, vsi veseli da smo ga preživeli. Zame je december podoben nedelji. Po napornem tednu / letu se spočijemo, oziroma zažuriramo.

Komentarji so zaprti.