Leto se počasi poslavlja in delajo se razni pregledi in bilance. Moj pregled nekaterih bolj zanimivih zapisov na blogu, v mesecu januarju 2008.

Time izbere 25 spletnih portalov brez katerih ne bi mogli živeti, na seznamu so več ali manj znana imena, ki jih vsakodnevno obiskujemo.

Pop Tv napove drugi resničnostni šov Big Brother, katerega bo vodila Nina Osenar. Glavna nagrada je bila 92.000€!

Postavlja se mi vprašanje, zakaj se naš Dimsi Rupsi – Dimitrij Rupel, ne pojavlja v oddaji Trenja, ko se pogovarjajo o ekološko ribolovni coni?

Novoletna voščila, SMSi in MMSi, zapis o tem, kako se da s preprostim NE pošiljanjem SMS-ov in MMS-ov prihraniti kar nekaj €.

Nacional zapiše, da je Slovenija, prva komunistična držva ki predseduje EU


in zraven omeni še brošuro, ki smo jo dobili v vseh gospodinjstvih in kjer so bile notri tudi šale, ki jih je ona prevedla: “Ako otvorite kišobran u Ljubljani pazite da ne ozlijedite oko nekome u Mariboru” ili ”Zašto na Planici skakači ne lete duže od 250 metara? Jer bi odletjeli u Italiju”

Petarde, žvižgavci, pasje bombice, baterije, fontane, bengalke in ostalo sranje
, kjer sem se jezil nad ljudmi, ki ne znajo uporabljati, oz. uporabljajo ta sredstva na javnih krajih. Na srečo se je letos spremenil zakon in upam, da ne bo čez par dni nove fronte v naseljih!

Dobil sem igračko – Opel GT – Greatest Toy ali Goodbye Tires in Fun is not a straight line, sicer samo za vikend, ampak navdušenje nad raketo je bilo veliko. Če ne bi bilo recesije… Ne, ne. Ne potrebujem rakete, sem zadovoljen z avtom!

Slovenske blogerske mikrozvezde. Blogerji se še vedno ukvarjamo več ali manj sami s seboj in to definitivno ni zanimivo za bralce, ki iščejo informacije. Ampak to razume bolj malo piscev.

Janez Janša in Urška Bačovnik uradno zaročena je bila novica, ki je segrela januar. Končno sem upal, da ne bo imel več časa za politiko ampak se bo posvetil samo Urški. Motil sem se!

Slovenski avto leta 2008 je Audi A4/A5. Tako kot vedno je januar namenjen raznim izborom. In tako smo dobili tudi avto leta! Mogoče bi vseeno morali upoštevati, da takšen avto ni dostopen povprečnim Slovencem, ampak to je že povsem druga zgodba!

Jaz samo malce drugače interpretiram pesmi, ki jih pojem, je moja obrazložitev če me kdo vpraša zakaj ne pojem. Jaz ne fušam, jaz imam posluh pa definitivno ne velja zame!

Ko je bilo oglaševanje še brez omejitev in so se oglaševale cigarete, alkohol in vse ostalo. In ko so bili oglasi zanimivi in so pritegnili pogled.

Slovenka leta 2007 je Lilijana Kornhauser Cerar – vodja enote za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov ljubljanske porodnišnice!

Pa smo ga dobili – SDS trobilo – Slovenski tednik – nov brezplačni tedenski časopis. Par tednov po volitvah pa tudi izgubili. In nekateri ljudje, ki so slepo verjeli v njegove članke so bili žlostni. Demokracija pač!

Slovenec leta 2007 je predsednik Danilo Türk. Polež Slovenke imamo tudi Slovenca leta. Njegovi “nasprotniki so bili”: Gabrijel Brezovar, dr. Janez Drnovšek, Sašo Hribar, Janez Janša, Zmago Jelinčič Plemeniti, Petra Majdič, Borut Pahor, Janez Stanovnik in msgr. Alojzij Uran.

Bled – kičaste fotografije. Sprehod okoli jezera se spremeni v fotografiranje in nastane nekaj resnično kičastih fotk!

Charles Brown je izjavil Za zdaj novi mediji povzročajo prej nekakšno lažno komunikacijo ali lažen dialog: blogerji se pogovarjajo sami s seboj.” Sam sem se strinjal z izjavo in jo poskušal obrazložiti s tremi zapisi: bila je nekoč blogosfera, kako pa ti bereš bloge?, slave ni, je le blog
Ampak dokler je to zabava je pisanje bloga v užitek. Blog ni tekmovanje kdo bo boljši, blog ni resnično življenje, kjer mora vsak od piscev bloga živeti in se boriti za jutrišnji dan. Blog je uživanje, ko deliš sebe z ostalimi.

Končno! Eden izmed lepših dogodkov meseca januarja – Mario Galunič se je poslovil!

In še vprašanje, ki je zanimivo v mesecu januarju – Od česa ste bili v življenju najbolj zadeti? Moj odgovor se skriva v zapisu!