Kako odstraniš/zamenjaš vinjeto?

Odgovor na vprašanje, kako odstraniš vinjeto je bil včeraj drugačen kot je v tem trenutku! Včeraj sem se trudil z WD-jem, oljem, mokro krpo, vendar ni šlo!
Zelo težko, bi odgovoril včeraj.
Danes sem se lotil odstranjevanja malce drugače. Avto zapeljal v garažo, počakal da se je ogrel, dvignil streho in si pri odstranjevanju pomagal z žiletko, ki jo uporabljam za čiščenje steklokeramične plošče. In stvar je bila odstranjena za “tren oka”.
Zelo preprosto, bi odgovoril danes.

Glede na to, da nisem ravno vešč opravkov z morilskim orožjem, se lahko pohvalim, da si nisem porezal rok (torej nisem EMO), kot tudi to, da nisem poškodoval vetrobranskega stekla.
p.s.: pa še zjutraj bo topel avto! zdajle pa sem opazil da ervinator priporoča razredčilo mellerud!


odstranjevanje-vinjete-v-slikah-03 odstranjevanje-vinjete-v-slikah-02 odstranjevanje-vinjete-v-slikah-01

 1. Jest sem tud včeri praskal dol na dveh avtih, pa se mi je zdelo, da grejo glih zaradi mraza zelo enostavno dol.
  Samo z nohtom sem si še malo pomagal.

 2. Tudi aceton za odstranjevanje laka za nohte pomaga ;)
  Definitivno pa odsvetujem nabavo tistega pripomocka za odstranjevanje vinjet, ne pomaga nic, pa se unicis ga po enkratni uporabi.

  Kombinacija ziletka + aceton in si zmagal :)

 3. Jst sm jo sama dol spraskala na mrazu, malo sem si pomagala še s strgalom za sneg in novo nalepko gor. Preprosto. :D

 4. Z ročnim pihalnikom toplega zraka in kreditno kartico vinjeto odstraniš tako lepo, da jo lahko ponovno uporabiš.

  Na srečo so mi pol leta nazaj menjali vetrobransko steklo in sem mojstra opazoval kako mi je vinjeto dobesedno prelepil s starega na novo vetrobransko steklo. ;)

 5. Pomaga strgalo za steklokeramiko in vlažni robčki za otroške ritke, ki jih imamo v avtu za čiščenje naše dece.

 6. Rezervno rezilo za olfa nož opravi delo v pol minute, brez kemikalij, niti sledu o lepilu.

 7. Meni so pa na pumpi v Kranjski gori prodali posebno Vinjetno strgalo za 1 EUR, ker sem vprašala prodajalca, kako naj jo odstranim!!! Mi je pa se prijazno povedal, da je dobro nalepko malo prej pogret… odlično deluje, še vse lanske avstrijske vinjete sem dol postrgala…

 8. Uporabno je tud strgalo za čiščenje steklokeramičnih plošč. To ima namreč notr klinco in odlično vse dol pobere. Preizkus na ledeno mrzli šipi na slovenski vinjeti in dveh avstrijskih :).

 9. Na svojem avtu sem jo dokaj lepo odstranil (z rahlim drgnjenjem), pri kolegici pa enostavno ni šlo (je blo kr fejst za drgnt).

  A se samo men zdi, da se je zelena vinjeta lepše nalepila (pri letni se mi zdi ful velik vidnih mehurčkov)

 10. Jaz sem potreboval cca. 1 minuto. Najprej z grelcem pogrel za 20 sekund. Z “olfa nozem” potegnu cez, večino odstranil, nato pa z krpo in redčilom pobrisal se lepilo.

 11. hyo….kje si včeraj bil, ko sem tako grdo staro dol vtrgal, da sem potem moral pol ure steklo čistit… :) si bom zapomnil za naslednje leto :)

 12. Zanimivo. Avstrijske vinjete gredo dol s slino, kar je bil pogoj pri izbiri proizvajalca. Naše so pa lepše.

 13. Hehe, tole sem prebral 5 min preden sem šel v avto z novo vinjeto. Stvar dejansko odpade dol s pomočjo tele žiletke. :)

 14. Najprej z odstranjevalcem ledu (kar tako imam v avtu) potem krpa in malo bencina (kar je spet v avtu) in to je to…pis of kejk

Komentarji so zaprti.