Pisateljica Ariane Sherine je junija napisala članek Atheists – gimme five, kjer se je spotaknila ob verske oglase na londonskih avtobusih, ki so imeli zraven tudi url naslov do spletnega mesta, kjer je bilo zapisano da bodo vsi neverniki goreli v peklu.
Predlagala je, da bi ateisti donirali po 5 funtov za kontra oglaševanje. Pričakovala je da bo zbrala okrog 5500 funtov in šla v akcijo – There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life.

Vendar se je zgodil “čudež”. Do sedaj je bilo zbrano 136.001,06 funtov, kar je preseglo vsa pričakovanja. In akcija je namesto na načrtovanih 30 avtobusih v Londonu, izvedena po celi Angliji, prav tako pa so oglasi tudi na podzemni železnici in na dveh zaslonih na Oxford Streetu.

banner


Akcijo Boga verjetno ni, prenehajte skrbeti in uživajte zivljenje je mogoče spremljati preko spleta na naslovu , preko Twitterja, oz. se pridružiti Facebook skupini. Na Google zemljevidu pa si lahko pogledaš kje so trenutno avtobusi s temi oglasi.

Vedno ko je govora o vsemogočnosti boga in cerkvi na dan povlečem paradoks, ki mi je všeč: “Ali lahko Bog ustvari tako težko skalo, da je ne more dvigniti?
In potem se naprej bojujem s tezo, da če bi obstajal bog, ne bi bilo vojn, niti revščine in bede, saj bi bog poskrbel za to.
Ampak tukaj se ponavadi pogovori v krogu frendov končajo, ker se prične prepir. Sam se imam za ateista – ateizem – tajenje, nepriznavanje boga, brezboštvo: popoln ateizem filoz. filozofska smer, ki zanika eksistenco boga (sskj), ker verjamem in zaupam sebi.
Sam s svojimi dejanji usmerjam svoje življenje in s spreminjanjem svojih navad spreminjam življenje okoli sebe. In ne mislim na to, da ko se znajdem v neki novi, na prvi občutek brezizhodni situaciji, da mi bo pomagal bog, oz. nekaj višjega. Edino sam si lahko pomagam.

In zelo mi je všeč 10 človeških zapovedi, ki jih je zapisal Janez Menart

1. Veruj le v tistega boga, ki v banki svoj oltar ima.
2. Ne kolni! Psovk domačih ni, a tujih jezik ne trpi.
3. Počivaj kolikor se da, saj kdor manj dela, več velja.
4. Spoštuj rodbinske in druge zveze, ker le po njih se kam prileze.
5. Ne ubijaj, ker boš slabe volje, da drugi znajo mnogo bolje.
6. Ne nečistuj! Ko ženska vstane, uredi si krilo in možgane.
7. Ne kradi! Saj kar v kup boš spravil, ti bo že kdo spet podržvil.
8. Ne laži! Svet je sit reklame in še resnic več ne verjame.
9. Ne želi bližnjega žene- kaj drugim lajšal bi gorje!
10. Ne misli, da kaj zamudiš, če kdaj kak paragraf prespiš.

The Official God FAQ – hvala MrJackal