Reciklirana oddaja Spet doma – Mario Galunič si postavlja identinčne spomenike

Mario Galunič se je poslovil, sem zapisal lani, 27. januarja, ko se je oddaja Spet doma poslovila iz naših malih (ali pa velikih) TV zaslonov. Radosten zato, ker je bilo do sedaj vse, kar je Mario naredil podobno.
In ko sem pred časom videl oglas, ki je napovedoval novo serijo oddaje Spet doma, sem si prav predstavljal kako bo vse skupaj izgledalo…

mario-galunic-spet-doma


Razkošna scena, veliko petja, veliko plesa, veliko “zvezd”, veliko nesmiselnega smeha in seveda ne bi šlo brez bleščečega nasmeha Maria Galuniča, ki ga babice obožujejo!

In nisem se motil. Parkrat, ko sem preklopil, kajti ob nedelja je izbira programa res zelo pestra (my ass), sem videl, da se moje predstave uresničujejo.
Kot zvezdi sta bila Jan Plestenjak in Lorella Flego. Ojej. Tristokrat že reciklirano, kajne? Scena je bila razkošna, z zelo veliko pevci – a to vse plačamo mi davkoplačevalci v času recesije? Ali to plačujejo sponzorji?
Tudi brez plesa ni šlo in nečesa kar naj bi bilo zelo smešno po imenu Klobasa? Slednjega nisem povsem razumel, ampak verjetno je to moja krivda, ker nisem ravno ciljna publika tako intelektualno zahtevne oddaje.

Glede na to, da Mario te oddaje ne dela zastonj in glede na to, da je nacionalna televizija precej “v kurcu”, me zanima kakšen je proračun za eno takšno oddajo? Koliko denarja damo za to, da si Mario postavlja spomenike, ki pa so vsi med seboj do sedaj identični.
In kdorkoli je pomislil da bo ta oddaja kakorkoli drugačna od njegovih prejšnjih se je zmotil. Jaz se nisem, na srečo! Ne prenesem predvidljivih stvari in Mario je ena izmed njih!

p.s.: očitno se je Marko Crnkovič, kot sem bil obveščen na Facebooku, prijavil za direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo in bo naredil red na tem področju.. ali pa bo ukinil vse, kar ne bo zadostovalo njegovim pogledom..

 1. ˝p.s.: očitno se je Marko Crnkovič, kot sem bil obveščen na Facebooku, prijavil za direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo in bo naredil red na tem področju.. ali pa bo ukinil vse, kar ne bo zadostovalo njegovim pogledom..˝

  o čem ti to? (ne da sem mi brskati po tvoji fb zmešnjavi :))

 2. Mogoce se pa obrnes na Crnkovica, ki se je prijavil za direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo?

  tole sem dobil vceraj ponoci na wall na fb :)

 3. Od kakšnega vira? :D Mislim, saj ne da ne bi bilo zanimivo (saj veš, imam rad bizarne stvari) ampak s kakšnimi referencami bi se on to šel?

 4. @pipi: loool :) nisem vedel, da je to pozar objavil..

  @denis: janja bozic marolt :)reference.. hmm.. on je marko crnkovic :)

 5. Pipi, thank you… zanimivo branje in ne vem kaj se Požr čudi, saj je vendar Marko… :D

  Had, to je res, kaj če ti v SLO reference :)no, saj drugače bi mu jaz dal to službo, če bi ostal tak cinik (kot se rad kaže da je), ker potem bi res, kot si rekel, ukinil vse in bi šli vsi oglaševalci na net :)

 6. Ljudje nad 50 imajo radi predvidljive stvari… zato imajo radi Maria in vedno iste goste… pričakujemo še Kobala, Poliče in Anenko Pinterič.

  Potem bo Crnkovič lahko še večkrat nastopal v abotnih trenjih.

 7. Mario nima substituta, Mario ljudem paše. Zakaj bi spreminjal ali celo ukinjal nekaj, kar pali? 80% ljudi je pač na tem nivoju.

 8. Roni: Ni v pristojnosti direktorja direktorata za medije, da bi kakorkoli posegal v oddaje na TVS. Počakaj, da postanem direktor TVS. ;-)

 9. Marko, hehe … “eno” resno vprasanje, nekako me je dejansko zanimalo kaj vse ima v pristojnosti ta direktorat za medije, osnovne naloge sem nasel tukaj –
  Poleg tega naj bi skrbel za nemoteno delo Filmskega sklada Republike Slovenije in javnega zavoda Filmski studio Viba film Ljubljana –

  Do tu lepo in prav in clovek bi rekel, ok imajo dejansko skarje in platno, prav … ampak kam hudica bi clovek umestil razne strokovne komisije, ki se nekako dejansko prekrivajo z delom odlocanja posameznih direktoratov na ministerstvu za kulturo:

  So ti ljudje dejansko potem bog i batina pri odlocanju in so ljudje na drugi strani po direktoratih samo lutke, e.g. na direktoratu za medije zgolj obravnavajo pritozbe na neplacane prispevke za RTV, ce poenostavim? Predvidevam, da ljudje po teh komisijah ne delajo ravno za svojo duso brez placila? So res potrebni? Je njihova placana funkcija v komisijah dejansko skladu z njihovimi sluzbami po neopravljanju drugih pridobitnih dejavnosti?

  Verjetno obstaja nek razlog za te komisije, samo spregledat moram se ;)

  .::PiPi::.

 10. Vsebine oddaj in to se čezdali bolj ponavlja… Tudi na popu lahko zasledimo že najmanj 5x prevrtene filme. kam gre ta svet :D

Komentarji so zaprti.