Mario Galunič se je poslovil, sem zapisal lani, 27. januarja, ko se je oddaja Spet doma poslovila iz naših malih (ali pa velikih) TV zaslonov. Radosten zato, ker je bilo do sedaj vse, kar je Mario naredil podobno.
In ko sem pred časom videl oglas, ki je napovedoval novo serijo oddaje Spet doma, sem si prav predstavljal kako bo vse skupaj izgledalo…

mario-galunic-spet-doma


Razkošna scena, veliko petja, veliko plesa, veliko “zvezd”, veliko nesmiselnega smeha in seveda ne bi šlo brez bleščečega nasmeha Maria Galuniča, ki ga babice obožujejo!

In nisem se motil. Parkrat, ko sem preklopil, kajti ob nedelja je izbira programa res zelo pestra (my ass), sem videl, da se moje predstave uresničujejo.
Kot zvezdi sta bila Jan Plestenjak in Lorella Flego. Ojej. Tristokrat že reciklirano, kajne? Scena je bila razkošna, z zelo veliko pevci – a to vse plačamo mi davkoplačevalci v času recesije? Ali to plačujejo sponzorji?
Tudi brez plesa ni šlo in nečesa kar naj bi bilo zelo smešno po imenu Klobasa? Slednjega nisem povsem razumel, ampak verjetno je to moja krivda, ker nisem ravno ciljna publika tako intelektualno zahtevne oddaje.

Glede na to, da Mario te oddaje ne dela zastonj in glede na to, da je nacionalna televizija precej “v kurcu”, me zanima kakšen je proračun za eno takšno oddajo? Koliko denarja damo za to, da si Mario postavlja spomenike, ki pa so vsi med seboj do sedaj identični.
In kdorkoli je pomislil da bo ta oddaja kakorkoli drugačna od njegovih prejšnjih se je zmotil. Jaz se nisem, na srečo! Ne prenesem predvidljivih stvari in Mario je ena izmed njih!

p.s.: očitno se je Marko Crnkovič, kot sem bil obveščen na Facebooku, prijavil za direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo in bo naredil red na tem področju.. ali pa bo ukinil vse, kar ne bo zadostovalo njegovim pogledom..