Valentinovo – 14.02.2006

Jebat ga. Pozabil.
Oz. nisem pozabil. Podzavestno potisnil ta “praznik” v zadnji predel mozganov in ga nisem niti za sekundo pustil, da se mi prikaze in da me zavede, da grem v roza, rdece, karkoli ze, okrasene trgovine in nabavim krneki. Pa nikakor ni tole opravicilo.

Ampak meni se zdi tole totalno brezvezen in skomercializiran praznik, ki edino le pomaga prazniti zepe. A ni lahko valentinovo vsak dan, ne pa ravno danes? A ni lepse cloveka presenetiti takrat, ko to ne pricakuje in ga razocarati, ko nekaj pricakuje? A nismo ljudje taksni, da imamo rajsi nepredvidene stvari?

No ja, upam, da drug vikend popravim danasnji dan, ce bo seveda se kaj prosto..

14. februar – Valentinovo – 14.02.2008

14. februarja “praznujemo” Valentinovo, ali praznik svetega Valentina.
Ta dan je povezan z darili, rožmi, SMS-i, voščili in vsem ostalim sranjem, ki prinaša trgovcem velike dobičke, saj je za njih čas po novem letu “mrtev čas” in za Valentinovo “biznis spet cveti”, nam pa prazne denarnice! No, ne vsem!

Kakšna je povezava ljubezni z nakupovanjem daril? Ali je res potrebno za ljubezen seči v žep in kupovati nepotrebna darila na dan, ko je nekdo tako določil? Ali ni lepše, da je čisto vsak dan Valentinovo? Da vsak dan presenetiš ljubljeno osebo z drobno pozornostjo, kot da to narediš na tisti dan, ko to pričakuje?
Komercialni prazniki “sucks-a-lot”. Seveda dopuščam možnost, da se samo meni tako dozdeva, ker nisem več mulc, da bi cele dneve bil na Myspaceu, SMS-al, podarjal deeeseeetkiiiceee. In so takšni prazniki prav za mlajšo populacijo?

p.s.: kaj ste podarili danes svoji ljubljeni osebi?