Prvih 100 dni Pahorjeve vlade

Če bo šlo naslednjih 100 dni po istih tirnicah, potem smo globoko v riti!

Ko je bil na ablasti Janez Janša, se nisem strinjal z njegovo politiko in sem precej zapisov posvetil kritiziranju njegovega vodenja držve. Ko smo na volitvah dobili novo oblast, z Borutom Pahorjem na čelu, sem se tega veselil, vendar sem v sebi s strahom pričakoval njegova neodločna, vsem všečna dejanja.
In nisem se motil. Že decembra sem se v zapisu Borut Pahor, ne ga srat! dotaknil treh stvari, ki so me takrat zmotile:

Bivši obrambni minister Karel Erjavec se je šel svojo igro in ste popustili, ker ste potrebovali Desus.
Dimitrij Rupel. Naš prvoborec, človek ki bi bil lahko vzornik kameleonom in zunanji minister, ki se določen čas ni pojavljal pred kamerami, ki so ga Hrvati dobili na laži, čigar žena je uporabljala služben/držvni avto in varnostnika za privatno nakupovanje…
Matjaž Šinkovec, taisti človek, ki ga je predsednik držve dr. Danilo Türk zavrnil kot veleposlanika v ZDA, kar mu je verjetno obljubil Dimitrij Rupel in je v času ko je bil direktor SOVE (Slovenske obveščevalno-varnostne agencije) izdal njeno skrito lokacijo

borut-pahor


In včeraj, ko sem gledal predsednika vlade v intervjuju za POP Tv, se mi je posvetilo. Res je, Borut ne potrebuje svojega tiskovnega predstavnika, kajti on lahko naredi vse sam. Itak s svojo politiko konsenza poskuša biti v teh časih, ko bi moral udariti po mizi in sprejeti sklepe, ki ne bi bili prijetni (kar je poudarjal celotno predvolilno obdobje) in ki bi ga lahko stali glave, všečen vsem in poskuša ugajati vsem. Vendar mene kot davkoplačevalca ne zanima njegova zunanja podoba, če se stvari v držvi ne spreminjajo, oz. se držva na razmere ne odziva dovolj promptno. Paketi gospodarskih ukrepov se bodo sprejeli, oz. se že sprejemajo, vendar je treba vse to storiti lepo po vrsti, je včeraj razložil Borut, če slučajno koga zanima.

Verjetno predsednik vlade niti ne potrebuje ministrov, kajti namesto njih se lahko odloča sam. Mogoče je vlogo predsednika za trenutek vzel malce napačno in je prepričan da je Slovenija njegov oder, kjer mora s svojo vlogo blesteti.
Ja! Če bi vodil držvo v času Janševe gospodarske rasti! Ampak situacija sedaj je povsem drugačna in jaz sem sit obljub o boljših časih in predvsem sem sit leporečenja!

Kadrovski cunami naj zamenja, kar je gnilega v tej držvi, naj se naredijo koraki naprej, ki bodo za majhne, preproste davkoplačevalca, ki sanjajo, da bodo lahko poleti odšli na dopust, oz. ki bodo veseli, če bodo obdržli službe in bodo svojim otrokom lahko nudili dostojno življenje prinesli še kaj drugega kot samo “lepe besede”. Od njih se, dragi predsednik, ne da živeti! In sedaj je čas, da pokažeš, kaj znaš narediti in koliko veljajo tvoje besede!

Pričakovanja so bila velika, vendar je vsak dan manj verjetno, da se bo kaj od tega uresničilo? Koliko časa bomo moralo davkoplačevalci čakati, da bo “posijalo sonce”?!

  1. Po vsej verjetnosti ni važno ali gre za Pahorja ali za Kekca – oba bi imela velike probleme v tem času v katerem živimo…
    Če bi Pahor bil bolj odločen in udaril po mizi bi mogoče bilo še huje, kot je zdaj, ko skuša upoštevati vse strani…
    pravzaprav ne dvomim v to da nebi bilo isto oz. še slabše…
    Že pred leti sem reku, da je slovenska politika pasji kartel… tok časa se psi med sabo ne zgrizejo dokler je še kaj plena ostalo… a ko plen poide – se vsi cufajo in rukajo za zadnji kos… in tako je trenutno to v Sloveniji…
    Pahor sam po sebi se mi ne zdi napačen človek – le da v času v katerem je postavljen na to pozicijo ni najbolj naklonjen takšnemu profilu liderja;)

  2. Dr. Rugelj je za nastopace pahorjeve sorte uporabljal eno prekrasno besedo – pezdetek. Preprican sem, da ne bi skoparil z njo, ce bi ga se lahko povprasali po njegovem menenju.

Komentarji so zaprti.