Internet Explorer 8 RC1 je že na voljo. Danes sem dobil na mail dokument IE8 – zagotavljanje kompatibilnosti.docxZagotavljanje kompatibilnosti strani za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 Beta 2.
Ker uporabljam Office 2003, se je dokument najprej konvertiral in šele potem sem odkril “vse sladkosti” ki jih ponuja IE 8 beta 2.

Vendar pa se lahko s to privzeto nastavitvijo vsebina, napisana za prejšnje različice brskalnika Internet Explorer, prikaže drugače, kot je bilo zamišljeno. Lastniki spletnih strani morajo zato zagotoviti, da bodo njihove vsebine tudi z novo različico Internet Explorer 8 pravilno prikazane. Zato smo priskrbeli meta-oznako (meta-tag), ki jo je mogoče uporabiti na ravni posamezne strani ali celotnega spletnega mesta za zagotavljanje združljivosti s prejšnjo različico brskalnika Internet Explorer 7. Ta oznaka Internet Explorerju 8 naroči, naj prikaže vsebino na enak način, kot bi jo Internet Explorer 7, pri čemer ni potrebno vnašati dodatnih sprememb.

Namesto da bi Microsoft poskrbel da bi se spletne strani odpirale pravilno, kot se v drugih brskalnikih, so seveda oni korak pred nami in bo treba strani pripraviti na IE8. Nekoč je na straneh pisalo Optimizirano za resolucijo 1024 x 768/ Internet Explorer. 6.0+ / Flash 5.0.

Sedaj pa bo veliko boljše, če naredite tako, kot je na ŽVPL-juŽVPL je optimiziran za moderne brskalnike in je POSH ter Web 5.1 certified.

Dodatne povezave za preverjanje kompatibilnosti (prva ki sem jo kliknil (zadnja na spisku), na žlost ne deluje!)
• Spletomanija ( )

ie8-zagotavljanje-kompatibilnosti

spletomanija

11 Responses to Pripravite svoje spletne strani na Internet Explorer 8

 1. domovoj pravi:

  Samo še razlog več za uporabo Firefoxa…

 2. Matjaž pravi:

  Pravi kalibri. Upali smo in upali, da bo po katastrofalni šestki ven prišla boljša sedmica in je, čeprav ima še vedno veliko težv. Potem pa smo upali, da bo pa osmica zares delala tako kot mora. In sedaj tkole. Pa kaj mislijo, da nimamo pametnejšega dela, kot optimiziranje za njihov brskalnik.
  In večina ljudi še kar uporablja IE 6….

 3. Swizec pravi:

  Ma ja en malo je sitno, da smo namesto obljubljenega delujocega browserja dobili dva nova browserja na katerih bo treba testirat, ker ne delujeta cisto super.

  Whoop-de-doo microsoft, carji ste. Res delate v skladu s svojim developers,developers,developers prepricanjem.

 4. Roberto pravi:

  Ta stran ne deluje tudi v IE7, po moje je tezava pri njih, naj kdo preveri se s kaksnim drugim brskljalnikom!

 5. domovoj pravi:

  Spletomanija tudi v FF3 ne dela.

 6. SpinX pravi:

  Kako naj uporabnik z IE6 sploh ve, da je kaj boljšega od IE6?

  Če bi vsi naredili tole:
  http://www.stoplivinginthepast.com/get-the-code/
  bi jih vsaj melo poučili.

  Če delam zase pa IE6 preprosto blokiram z enakim sporočilom čez cel ekran.

 7. Urban pravi:

  Sploh ni slabo, da so vključili meta tag. IE 8 prikazuje okej, sicer še vedno ne čist vse po standardih, ampak večina je zelo kul.

  A hočete zdej it vse css file popravljat pa si bruke delat, a ni bolj enostavno upičit en tag v head pa je to to? Men je kul.

 8. Swizec pravi:

  Bruke delat? Ce si kej vredn kot programer mas vse ze narjeno po standardih potem je pa sam kak detajl posebej serviran prav IE6 in IE7. In teh dodatkov pac ne serviras IE8, problem solved.

 9. cherry pravi:

  meh, preferiram Mozillo in Safari :)

 10. Tomaž pravi:

  Ma js sm komej čaku IE8. Že beta mi je fajn delvala, RC še bolje, zdele final pa superca.
  Upam, da nam bodo na šihtu čimprej spustil IE8 update, da bom lahk koristu bombončke, k jih sicer lahk maš v Firefoxu, a ga zarad določenih na FF neprilagojenih internih strani ne morm uporablat.

 11. Bojan pravi:

  @swizec: ce bi se vsi držli pravil, ne bi bilo svetovne lakote, ubijanja, vojn. In kako lahko ceniš programerja po standardih? Preberi si kaj na dailywtf pa boš videl, da so lahko še tako dobri programerji “po standardih” velika luknja v sistemu. Je nujnost, samo poznavanje standardov ni dovolj…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.