Internet Explorer 8 RC1 je že na voljo. Danes sem dobil na mail dokument IE8 – zagotavljanje kompatibilnosti.docxZagotavljanje kompatibilnosti strani za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 Beta 2.
Ker uporabljam Office 2003, se je dokument najprej konvertiral in šele potem sem odkril “vse sladkosti” ki jih ponuja IE 8 beta 2.

Vendar pa se lahko s to privzeto nastavitvijo vsebina, napisana za prejšnje različice brskalnika Internet Explorer, prikaže drugače, kot je bilo zamišljeno. Lastniki spletnih strani morajo zato zagotoviti, da bodo njihove vsebine tudi z novo različico Internet Explorer 8 pravilno prikazane. Zato smo priskrbeli meta-oznako (meta-tag), ki jo je mogoče uporabiti na ravni posamezne strani ali celotnega spletnega mesta za zagotavljanje združljivosti s prejšnjo različico brskalnika Internet Explorer 7. Ta oznaka Internet Explorerju 8 naroči, naj prikaže vsebino na enak način, kot bi jo Internet Explorer 7, pri čemer ni potrebno vnašati dodatnih sprememb.

Namesto da bi Microsoft poskrbel da bi se spletne strani odpirale pravilno, kot se v drugih brskalnikih, so seveda oni korak pred nami in bo treba strani pripraviti na IE8. Nekoč je na straneh pisalo Optimizirano za resolucijo 1024 x 768/ Internet Explorer. 6.0+ / Flash 5.0.

Sedaj pa bo veliko boljše, če naredite tako, kot je na ŽVPL-juŽVPL je optimiziran za moderne brskalnike in je POSH ter Web 5.1 certified.

Dodatne povezave za preverjanje kompatibilnosti (prva ki sem jo kliknil (zadnja na spisku), na žlost ne deluje!)
• Spletomanija ( )

ie8-zagotavljanje-kompatibilnosti

spletomanija