Vsake toliko časa dobim idejo, da bi reorganiziral blog, da bi spremenil izgled, mu dodal nove funkcije in da bi ga naredil še “bolj prijaznega”. In ko se lotim zadeve, kaj kmalu ugotovim, da ostanem brez idej, kaj vse bi lahko spremenil.

Ker me vsakodnevno spremlja precejšnje število bralcev preko RSS kanalov,

Google Subscribers had.si247
FeedBurner had.si77

sem se odločil, da dam bralcem možnost da predlagajo spremembe.

Vendar naj že na začetku zapišem da predlog, da naj končam s pisanjem bloga, ne bo padel na plodna tla. To bom naredil tisti trenutek, ko se bom sam tako odločil in ne takrat, ko mi bo to kdo predlagal!

Torej, sedaj je možnost da skritizirate stvari ki vas motijo, predlagate spremembe in mi pomagate pri procesu “reorganizacije”. Hvala!

14 Responses to Kaj naj spremenim na blogu had.si

 1. Davorin pravi:

  Predlagam, da ga preseliš na ŽVPL ;)

 2. Å pela pravi:

  Um avtorja!

 3. Karmen pravi:

  Priporočam ti, da najprej izboljšaš berljivost. Po mojem mnenju je trenutno preveč oranžnih in bold naslovov ter linkov, ki privlačijo pogled stran od glavnega besedila.

  Razmaki med vrsticami v desnih dveh stolpcih niso konsistentni. Poglej npr. “Twitter” – razmak med vrsticami je večji kot pri “Zadnji komentarji”, posledično ima stran preveč šuma. Pri Twitter vtičniku je tudi moteča obojestranska poravnava, ki naredi luknje v besedilo.

  Vem,d a je fotografiranje pomemben del tvojega življenja in bloga. A tele thumbnail slike iz naključne galerije morda pomakni nižje, prav tako priporočim, da pod zapisi umakneš naključno fotografijo. Zaradi izgleda dizajna, namreč mnogo bolj prominentno privlačijo pogled, kot tisto, kar imaš povedati.

  Slike ne potrebujejo oranžnega okvirčka.

 4. gašper pravi:

  A je prišla pomlad?

 5. fry pravi:

  Menjaj barvo linkov (dodaj kako barvo), povečaj font, odstrani widžet in oglase. Izboljšaj tipografski experience (vertical rhythm, list item indenti ipd).

 6. tanja pravi:

  Had, tvoj koledar je skoraj prazen.
  Ko in če bom jaz imela svoj blog, bi ne glede na fotografsko znanje gor dala dvanajst svojih slik, od zimske idile do vročega peska.. :)

 7. Hmnja, ne bom tako strokoven kot folx pred menoj, ampak tema je res postala malo dosadna

 8. JaIn? pravi:

  Yep, se strinjam. Večji font, pa tale oranžna povsod res mal najeda.

 9. Micka pravi:

  Ja res je preveč te oranžne. Mogoče uporabi zeleno in sivo za meni. Poskusi :) Prejšnji dizajn mi je bil lepši.

  Drugače pa zadevo berem prek RSS, včasih pa tud tukej pokukam :)
  Všečen blog, kar tako naprej.

 10. Swizec pravi:

  Kvaliteto thumbnailov povecaj. Sej stekam da hoces bit prijazen glede bandwidtha ampak je res malo sitno med vso to monotonostjo, ki so jo ze drugi omenili, potem gledati se polno enih fuzzy slikc.

  Pa na splosno mal bol “web2.0” :P

 11. Miha pravi:

  Pred časom sem te vsakodnevno spremljal, zdaj pa ko mlatiš samo še o politiki, te obiščem 3x mesečno.. Te tematike, je dovolj po drugih medijih (TV, radio, časopis..) Se mi zdi, da večini folku politika smeta.. Politika je začaran krog, ki se z leta v leto ponavlja.. Å koda časa.. to je za stare fotre, ker drugega nimajo za govorit.. ;)

  Pa da ne bom samo kritiziral.. rad imam članke o tehnologijah in webu.. Mogoče bi lahko več dodajal slike od tvojih slik, ker so res super!

  Sicer pa blogu spremeni barvo, in malo bol vidno pisavo… mogoče si lahko ogledaš kake osnutke na free templatesih in dobiš kako idejo.

 12. Katarina pravi:

  Pozdravljen Had!

  Čisto slučajno sem odprla tvoj blog in tole vprašanje, sicer te ne berem (ni časa).
  Odgovorila ti bom iskreno. Tvoj blog je pust, prazen. A naj te potolažim, mnogi so takšni. Le bela in oranžna barva se vidita. Ura je že skoraj polnoč, sedim v temi in morala sem pošteno utruditi oči, da sem kaj prebrala.
  Eden oblikovno najlepših siolovih blogov je vsekakor tale. Razmisli. Seveda ima vsak svoj okus.

  No, vsebinsko te ne bom ocenjevala. Glede na število “Absolute Unique Visitors” verjetno pišeš dobro ;)

 13. Miha J. pravi:

  Download time:
  14.4K 390.74 seconds
  28.8K 199.37 seconds
  33.6K 172.03 seconds
  56K 106.42 seconds
  ISDN 128K 38.14 seconds
  T1 1.44Mbps 10.62 seconds

  11 sekund? No, to je prva stvar, ki bi jo moral poštimat, da narediš blog še bolj prijazen ;)

 14. john pravi:

  se strinjam… blog ti nalaga tako počasi, da se mi včasih ne da čakat in grem raje naprej… bi blo fajn poštimat, če znaš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.