DARS, ki ima 4,2 milijarde eurov dolga in ki bo v letošnjem letu zgradil samo kilometer nove avtoceste, se je odločil da bo začel z obnovitvenimi deli na avtocestah! Kakopačne!
Verjetno ni nihče, ki se vozi po naših avtocestah pričakoval kaj drugega, kot pa to, da se bo sedaj, ko se bo začela “vikend migracija” na morje, začelo zapirati avtocesto in jo popravljati?!
Obnovitvena dela bodo potekala na odsekih:

Logatec – Unec (60 dni)
Postojna – Razdrto (50 dni)
Malence – Višnja Gora
Slovenske Konjice – Dramlje (obnovitvena dela v predorih Golo rebro in Pletovarje)

Vsako leto je spomladi stanje na naših avtocestah precej podobno. Luknje v asfaltu, trava sredi asfalta, kolesnice po voznem pasu,…
Ali so luknje in kolesnice v asfaltu posledica naših “hudih” zimskih razmer, ali pa samo posledica ne dovolj kvalitetnih materialov, mi je bilo vedno vprašanje, na katerega nisem našel odgovora.

In še en fenomen sem odkril v petek pozno zvečer.

Prehitevanje po desni strani na avtocesti, oz. vožnja po prehitevalnem pasu se zgodi zaradi tovornjakov! Namreč v petek proti večeru je že veljala prepoved vožnje tovornjakov po naših avtocestah in je bila vožnja iz Ljubljane proti domu prava “simfonija”. Vozil sem 120 km/h po voznem pasu in prehiteval s hitrostjo 130km/h po prehitevalnem pasu.
Nikjer ni bilo nikogar ki bi “cincal” po prehitevalnem pasu in nikjer ni bilo nikogar, ki bi prehiteval po desnem pasu. Sicer sem bil nekaj časa začuden in mi ni bilo nič jasno, zakaj se to dogaja?!?, ampak na radiu so povedali da velja omejitev prevoza za tovornjake. In šele takrat sem opazil da je avtocesta res nekaj povsem drugega, kot pa bo čez eno uro, ko se bom peljal po njej proti Ljubljani!

Ampak če bi kdo dal idejo, da gre tovorni promet na vlake (s tem se zmanjša luknja v njihovi blagajni in se še poveča v DARS-ovi), bi tovornjakarji in njihov lobij skočili v zrak in začeli z njihovim ustaljenim konceptom o zapiranju cest in barikadah. In ker so dovolj močni, se jim ponavadi vsi uklonijo!

Kdaj bo končno odletel Nadzorni Svet Darsa? Kdaj bo končno v Sloveniji kdo odgovarjal s svojim premoženjem, če je tako nesposoben da ne zna voditi firme?! Čas bi že bil, da se te stvari uredijo!