New York Taxicab Company je leta 1907 v New York pripeljala prve taksije. Danes ima NYC že 13087 taksijev – Yellow Cab, ki so od leta 1967 prebarvani v rumeno barvo.
Pred letom 1996 je bila večina NYC Taksije model Chevrolet Caprice, kasneje, ko so jih prenehali izdelovati, pa so jih nadomestili Ford Crown Victoria. V zadnjem času se pojavlja še cel kup drugačnih modelov, med njimi tudi precej hibridov.

Križišča so v NY ponavadi v večini rumena. In taksiji imajo precej ugodne cene, zato se jih ljudje radi poslužujejo. Namreč prostora za parkiranje je zelo malo in garažne hiše so “svinjsko drage”.

Initial fare………….$2.50
Each 1/5 mile (4 blocks).$0.40
Additional riders……..FREE

Najin taksist, ki naju je peljal na letališče je bil Indijec, ki je leta 1974 študiral v Beogradu, v Kopru je “švercal” cigarete iz Italije in kasneje se preselil v Grčijo. Rekel je, da je z delom zadovoljen, da dobi naslednji dan povsem nov avto, ki se ga že veseli in nama podrobno razložil kako naj prideva v 2000km oddaljen Miami čim ceneje. Če bi si zapomnila, bi bilo sicer kul, ampak sva tudi drugače preživela!

Klik na fotografijo za ostale fotografije
had_0238