Tale zapis spada v kategorijo wc-o-rama in je namenjen WC školjki, ki mi je na začetku povzročala malce težv.

Namreč njihov sistem splakovanja školjke se razlikuje od našega (seveda so možne tudi izjeme na obeh straneg), po tem da je pri ameriških WC školjkah voda že skoraj do vrha v njej. In ko se “potegne” voda, steče ta voda krožno iz školjke. Pri nekaterih sistem pa to deluje kot nekakšna vakum komora in ko potegneš vodo, le to vse “pozauga” v kanalizacijo.

In kje je bil problem? Ko sem se prvič “soočil” s to školjko, sem se bal, da bi del mene zabingljal v vodo in sem si moral pomagati z roko. No, tudi naslednje parkrat je bila situacija enaka. Hudič, ko nimaš občutka, do kam seže!? Spodaj je s fotografijami podkrepljeno to, kar sem poskušal obrazložiti (živ primer, vendar brez mene na fotkah)

Klik na fotografijo za ostale fotografije
had_0001


8 Responses to Ameriška WC školjka

 1. Clytie pravi:

  Po drugi strani pa Američani nimajo pojma, za kaj se uporablja krtačka za školjko.
  Ko sem prvič bila soočena s tem vprašanjem, sem debelo pogledala, potem pa dojela, da imajo v bistvu oni tak sistem, da krtačk ne potrebujejo.
  :)

 2. had pravi:

  @clytie: evo, to sem pa povsem pozabil :) do sedaj sem jo videl samo v enem wc-ju :)

  veckrat sem pa videl tisto napravo za odmasevanje odtokov :) ocitno debele riti sproducirajo veliko d… :)

 3. matejMM pravi:

  Glede na moje izkušnje, to ni “tipičen” ameriški wc, saj je deska školjke cela. Pri tipični sprednji del manjka. No, vsaj meni je to najbolj, glede WC-jev, ostalo v spominu ;)

 4. Anonimno pravi:

  Može seljak iz sela a ne može selo iz seljaka

 5. Ana pravi:

  Men je zaradi posrkanja neprijetno samo v letalih, drugače se mi pa ta njihov sistem zelo dopade, ker ne smrdi in se ne nič umaže.

  Sem pa enkrat gledala oddajo o njihovi študiji, koliko vode bi porabili pri različnih sistemih splakovanja. Zanimiva oddaja, ampak se od takrat ni še nič spremenilo.

  Zanimivo mi je, kako imamo po svetu različne sisteme zaradi urejenosti kanalizacije. Na Tajskem ne smeš papirja v wc metat, ampak v vrečko zraven. In če ste se ravnokar nakremžili, je bilo to zamanj, ker tudi na moje presenečenje, nič ne vonja.

  V MK Konzorciju imjo zanimivo knjigo Toilets of the world.

 6. Si. R. pravi:

  Bi pač zgledalo, kot da “slonček pije vodo” :-)

 7. O.S. pravi:

  Če imaš vodo že notri, potem špricne, ko pade …. dol ? Mene to moti…. In želim imeti tudi na naših wcjih luknjo bolj spredaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.