3040 milj je skoraj 5000 kilometrov. In to je številka, ki sva jo prevozila v zadnjih 8 dneh na potovanju po Ameriki. Od New Yorka do Miami Beacha in z vmesnimi “izleti” iz ceste.
Avto, rezerviral sem Dodge Chargerja, sva rezervirala pri Dollar.com. Vendar ko sva prišla prevzeti avto, sva izvedela, da ti lahko dajo tudi drugo vozilo, če izbranega nimajo na zalogi.
In namesto “american muscle” avta sva dobila Chryslerja 300, avto čigar izdelovalec je med najinim potovanjem napovedal bankrot. Najin Chrysler 300 je imel 2.7 L motor s 189 konjskimi močmi in avtomatski menjalnik.

In kaj si mislim po vsej tej vožnji po Ameriki? Njihove omejitve na avtocestah so nizke – 50, 55, 65 in največ 70 milj/uro – 80, 88, 104 in 112 km/h. Vendar se večina voznikov teh omejitev drži. Na njihovih cestah se lahko mirne duše prehiteva tako po levi, kot po desni. In tudi tovornjaki vozijo z enako hitrostjo kot ostala vozila. Promet je na teh cestah, ki sva jih prevozila potekal tekoče, edino mimo Washingtona sva dvakrat naletela na zastoje.

Prav tako njihove ceste niso povsem zastonj. Namreč v državah New Jersey in Miami se plačujejo tuneli in mostovi in nekateri odseki avtocest. Kljub veliki količini prometa le ta poteka precej tekoče in brez kakšnih norih pospeševanj, kljub temu da so vozila krepko “prehranjena”.

Avtomatski menjalnik je za “pusije”. Namreč z njim povsem pozabiš kaj je užitek v vožnji in vse skupaj izgubi precej smisla. Ampak v kombinaciji s tempomatom pa je odličen za 1200 kilometrov dolgo vožnjo, kot sva jo naredila v enem dnevu. Najboljša varianta je bila, ko je navigacija, btw. brez nje NE GRE!, rekla: “Vozite 755 kilometrov, potem zavijte desno!”

Klik na fotografijo za ostale fotografije
chrysler-300-01